Eerste bezoek

De eerste afspraak is vaak een dubbele afspraak (50 minuten). 30 minuten voor screening, intake en onderzoek en 20 minuten voor een eerste behandeling. Zo hebben we voldoende tijd om uw klachten te bespreken en te onderzoeken en hoeven we u niet naar huis te sturen zonder u behandeld te hebben. Tijdens deze afspraak zullen we ook de behandeling en procedure met u doornemen.

Lees meer     Maak afspraak » Behandelplan op maat

De eerste afspraak bestaat uit een kennismaking en intake, waarbij uw personalia, telefoonnummer, huisarts en zorgverzekeraar worden vastgelegd. Daarna vindt er een uitgebreide inventarisatie van uw klacht(en) en een lichamelijk onderzoek plaats. Onze fysiotherapeuten zijn verplicht uw identiteit vast te stellen, daarom verzoeken wij u vriendelijk een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.

Naar aanleiding van het intakegesprek en het lichamelijk onderzoek wordt met u de uitkomst hiervan besproken. Onze fysiotherapeut legt u uit welke behandelingen het meest effectief kunnen zijn bij uw klacht en met welk doel bepaalde handelingen worden uitgevoerd. In overleg wordt een behandelplan opgesteld. Het kan zijn dat u beter door een andere therapeut/specialisatie behandelt kan worden, ook dit gaat uiteraard in overleg met u.
Om kwaliteit en samenwerking tussen verschillende disciplines te optimaliseren worden alle resultaten van de intake en het onderzoek vastgelegd, zodat gedurende het gehele traject van uw behandeling evaluatie kan plaatsvinden.

Tijdens de behandeling krijgt u advies ter voorkoming van (nieuwe) klachten, ook krijgt u mogelijk oefeningen die u “thuis” kunt doen. De fysiotherapeut zal u coachen m.b.t. het oplossen van uw klacht en het voorkomen van nieuwe klachten.