Specialisaties van Fysiotherapie Iburg Rotterdam – Hillegersberg

Fysiotherapie Iburg Rotterdam – Hillegersberg is een moderne praktijk waar wordt behandeld volgens de nieuwste inzichten en technieken. Al onze fysiotherapeuten hebben hun eigen specialisme. Binnen ons team werken de fysiotherapeuten intensief samen om voor u de beste behandeling te garanderen.

Manuele therapie
Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van gewrichten en anderzijds het verbeteren van houding en bewegingen, waarbij de wervelkolom een centrale rol speeltHiervoor kan de manueel therapeut gebruik maken van een aantal specifieke technieken. De effecten van manuele therapie zijn gericht op verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijnklachten. 

Lees meer over manuele therapie

Hardloopanalyse
Of u nu beginnend of gevorderd hardloper bent, of u net hersteld bent van een blessure of juist een recente (hardloop)blessure heeft opgelopen, u wilt weer vrijuit kunnen lopen. Met de hardloopanalyse wordt er gekeken naar techniek, pasfrequentie, rompstabiliteit en andere belangrijke aspecten die kunnen bijdragen aan het herstellen en voorkomen van klachten.

Lees meer over hardloopanalyse

(Sport) massage
Zowel een klassieke massage als een sportmassage is zeer geschikt om een snel herstel te bevorderen, bijvoorbeeld na een stressvolle periode of een intensieve (sport) wedstrijd. Massage verminderd pijnklachten en bevordert de doorbloeding van de spieren, hierdoor worden de afvalstoffen sneller afgevoerd uit de spier en ontspant deze zich.

Lees meer over (sport) massage

Podologie
Podologie betekent “voetkunde”. De voet staat daarbij niet op zichzelf, maar vormt een geheel met de rest van het houding- en bewegingsapparaat, zoals uw knieën, heupen, rug en nek. De podoloog werkt samen met de fysiotherapeuten vanuit een multidisciplinaire benadering voor de beste behandeling bij uw klacht.

Lees meer over podologie

Dry Needling
Dry needling is een relatief nieuwe behandelmethode in Nederland. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald; er wordt geen vloeistof in de spier gespoten. Bij deze behandeling worden spieren ‘aangeprikt’ die betrokken zijn bij de klacht. Op deze manier raken spieren snel en langdurig ontspannen.

Lees meer over Dry Needling

Oefentherapie
Oefentherapie is het gericht trainen van het lichaam om het bewegend functioneren te verbeteren. Dit kan zijn op het niveau van activiteiten in het dagelijks leven, maar ook op het niveau van werk en/of sport. Oefentherapie is een belangrijk onderdeel binnen de fysiotherapie, zowel bij revalidatie als bij andere klachten, om herhaling van klachten te voorkomen.

Lees meer over oefentherapie

(Top) sportfysiotherapie
Naast het reguliere fysiotherapeutisch onderzoek zal er ook een analyse van uw sport en de eisen die uw sport met zich mee brengt plaatsvinden. De combinatie van de diverse (nieuwe) behandelmethoden, onze expertise en de jarenlange ervaring zorgen ervoor dat sporters na een blessure sneller weer aan de slag kunnen.

Lees meer over (Top) sportfysiotherapie

Echografie
De echografie van het bewegingsapparaat staat internationaal bekend als MSU, Musculo Skeletaal Ultrasound. Deze vorm van echografie wordt ook steeds vaker toegepast door fysiotherapeuten. De fysiotherapeut gebruikt de echografie als aanvullende diagnostiek en om de effecten van de behandeling (tussentijds) te evalueren.  Hierdoor kan nóg gerichter behandeld worden.

Lees meer over echografie

Easy Taping
Easy Taping is een methode die uitgaat van myofasciale (“spiervlies”) bewegingssturing met als doel verbetering van de sturing van de spieren en afname van pijnklachten. Er wordt vooraf en tijdens het tapen uitgegaan van een gericht testsysteem, wat wil zeggen dat er gericht wordt getest welke tapetechnieken gebruikt moeten worden en in welke richting de tape moet worden aangebracht

Lees meer over Easy Taping

Revalidatie
Bij revalidatietrajecten staat het herstel na bijvoorbeeld een ongeluk, operatie, ziekte of fysieke klacht centraal. Een revalidatieproces kan naast fysieke ook mentale aspecten bevatten en wordt toegespitst op uw persoonlijke situatie en te behalen doelstellingen. Revalidatie kan zowel in de praktijk als aan huis worden toegepast.

Lees meer over revalidatie

Longrevalidatie
Mensen met longproblematiek krijgen het snel benauwd bij inspanning. Dat weerhoudt ze ervan in beweging te blijven. Een beweegprogramma op maat kan mensen helpen om deze spiraal te doorbreken. Speciaal voor mensen met deze klachten is de longrevalidatie ontwikkeld. U doorloopt het beweegprogramma samen met een geregistreerd fysiotherapeut.

Lees meer over beweegprogramma COPD