FAT-Tool

Met het Fasciale Abrasion Technique (FAT) instrument is het mogelijk om snel en effectief resultaat te bereiken. De spanning van het bindweefsel normaliseert en de kwaliteit van bewegen verbeterd. Vakkundig gebruik van de FAT-tool zorgt ervoor dat hardnekkige restricties en weefselstijfheid behandeld kunnen worden, waardoor er voor de patiënt snel een vermindering van klachten optreed.

Lees meer     Maak een afspraak » 


FAT-Tool

De FAT tool kan worden ingezet wanneer er sprake is van overmatige spanning ter hoogte van de fascie. De fascie is een bindweefsellaag welke is gelegen in het gehele lichaam tussen spieren, botten en gewrichten. Wanneer er sprake is van een verhoogde spanning van de fascie kan dit onder andere leiden tot bewegingsbeperkingen en de kwaliteit van bewegen negatief beïnvloeden.

De technieken die worden gebruikt met de FAT tool richten zich met name op de laag die om en tussen het spierweefsel ligt. Het doel van de behandeling is gericht op het normaliseren van de spanning van de fascie daar waar er sprake is van toegenomen spanning of stugheid. Behandeling met de FAT tool kan resulteren in onder andere een toename van beweeglijkheid, souplesse en algehele afname van stijfheidsklachten.

De FAT tool is zodanig ontworpen dat de fascie optimaal behandeld wordt zonder beschadiging van de huid.


FAT-Tool kan zeer effectief zijn bij o.a.

Achillespeesontsteking

Enkelblessure

Heupklachten

Hielspoor

Knieklachten

Rugklachten

Schouderklachten

Share this Post