Rugblessure behandeling door fysiotherapie

Heeft uw last van een rugblessure en wilt u hulp van een fysio? Neem dan contact met ons op en plan een afspraak in!

Specialisten onder één dak

Binnen 24 uur een afspraak

Behandeling volgens nieuwste technieken

De beste fysiotherapie bij u in de buurt

U kunt terecht van maandag t/m donderdag (8:00 tot 21:00 uur) en vrijdag (8:00 tot 16:30 uur). Wij hebben een goed bereikbare fysiotherapie in Rotterdam, Hillegersberg-Terbregge, en Kralingen.  

Fysiotherapie Iburg heeft met alle zorgverzekeraars, behalve met Zorg en Zekerheid, een contract. U wordt ook zonder verwijzing van uw huisarts en/of specialist direct geholpen.
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandFysiotherapie Iburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Fysiotherapie Iburg staat al vanaf 1993 voor kwaliteit. Kwaliteit in behandeling, professionaliteit en communicatie. Zo helpen wij onze klanten snel en effectief van hun klachten af.

Rugblessure behandeling door fysiotherapie in Rotterdam

Rugblessure

Een rugblessure is erg vervelend en komt (helaas) vaak voor. Veel mensen met een rugblessure ondervinden een constante pijn, welke hun belet in het doen van dagelijkse activiteiten. In dit artikel bespreken we de oorzaken, symptomen en behandeling van een rugblessure.

Wat is een rugblessure precies?

Wat voel u precies bij een rugblessure? Bij een rugblessure zijn de spieren, gewrichten of pezen in de rug overbelast. Dit geeft langdurige pijn en is moeilijk te behandelen. Er zijn verschillende soorten rugblessures, welke we grofweg in twee groepen in kunnen delen.

  1. Blessures aan gewrichten en/of wervelschijven
  2. Blessures aan pezen en/of spieren.

Symptomen

Bij een rugblessure kunnen verschillende symptomen optreden. Hieronder een overzicht van mogelijke symptomen van een rugblessure:

  • Pijn in de rug in rustende positie
  • Pijn in de rug tijdens strekken
  • Pijn in de rug tijdens vooroverbuigen
  • Pijn tijdens intensieve inspanning (bv. Tillen)
  • Uitbreiding van pijn naar de heupen
  • Uitbreiding van de pijn naar de benen

Wat te doen?

Als u last hebt van een rugblessure, zijn er een aantal dingen die u zelf kunt doen. Als eerst is het belangrijk om erachter te komen welk soort blessure u precies hebt opgelopen. Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met de huisarts. Het is in ieder geval verstandig dat u activiteiten waarbij de rugpijn doet zoveel mogelijk vermijdt. Probeer geen zware dingen te tillen of lange periodes te staan. Heeft u veel pijn? Hieronder volgen 6 tips die de pijn van een rugblessure verlichten:

Zorg voor een comfortabele slaaphouding

Als u last hebt van een rugblessure, is het vaak lastig om slaap te vatten. Een slaaphouding die geen pijn doet is er eigenlijk niet en hierdoor slaap u slecht. Zo beland u als het ware in een vicieuze cirkel. Weinig slaap zal ervoor zorgen dat de pijn intenser aanvoelt. Heb jij last van dit probleem? Probeer dan tijdens het slapen de volgende houding aan te nemen: Ga po de zei liggen en plaats een hoofdkussen tussen uw knieën. Op deze manier zorg u ervoor dat de wervelkolom in de correcte positie komt te liggen, en uw rug minder belast wordt. Slaap jij liever op uw rug? Leg dan een kussen onder uw knieën.

Zit rechtop

We weten allemaal dat het niet gezond is om met een gekromde rug onderuitgezakt op een bank of stoel te zitten. Toch doet bijna iedereen dit. Deze slungelige houden is dan wel comfortabel, maar allesbehalve bevorderlijk voor uw rugklachten. Heb jij een kantoorbaan en zit u het grootste gedeelte van de dag op een stoel? Let er dan op dat u rechtop zit. Zit met uw rug tegen de rugleuning aan, ontspan uw schouders en zet beide voeten plat op de vloer. Zorg dat u deze rechte houding aanleert. Ook tijdens het lopen is het belangrijk om een rechte rug te houden. Hier zal u later profijt van hebben.

Train uw spieren

Een goede manier om te herstellen van een rugblessure is door middel van fysiotherapie. Door middel van spieroefeningen maak u de spieren in uw rug sterker. Daarnaast leer u hier ook correcte zithoudingen en ligposities. Uit onderzoek blijkt dat wanneer u sterke en flexibele rugspieren hebt, u minder snel last hebt van rugklachten.

Beweeg

Vlak na het oplopen van een rugblessure is het goed om even rust te nemen, zodat uw rug kan herstellen. Zorg er wel voor dat u zo snel mogelijk weer gaat bewegen. Rustig beginnen en langzaam opbouwen. Probeer vooral niets te forceren en voelt u eigen grenzen aan. Zwemmen, wandelen of yoga zijn goede sporten voor het revalideren na een rugblessure.

Koud en warm

Een rugblessure kan voor hevige, constante pijn zorgen. Om deze pijn te verlichten kan het helpen om de aangewezen plek te verkoelen. Doe dit meerdere keren per dag. Druk bijvoorbeeld een bevroren zak erwten in een was handje en leg deze op de rug voor ongeveer tien minuten. Herhaal dit een paar dagen. Daarna gaat u de plek verwarmen in plaats van verkoelen. Door het verwarmen van de pijnplek, zullen uw spieren ontspannen. Dit stimuleert ook de bloedsomloop.

Ondersteuning

Bij een rugblessure is het erg belangrijk dat u de rug niet overbelast. Probeer de rug daarom zoveel mogelijk te ontlasten en ondersteunen. Een handig hulpmiddel hiervoor is een rugbrace. Deze stabiliseert de rug en zal wat van de pijn wegnemen. Ook zorgt een rugbrace ervoor dat u automatisch de juiste houding aanneemt. Dit zorgt voor een snellere revalidatie. De rugbrace is er in verschillende soorten en maten. Vraag u fysiotherapeut voor advies.

Langdurige rugblessure

Helpen bovenstaande tips niet en heb u al langere tijd last van een rugblessure? Neem dan contact op met de huisarts. Het is bij een rugblessure vooral belangrijk dat u blijft bewegen, maar de rug niet overbelast. Zorg dat u geduldig blijft en niet te veel hooi op je vork neemt. Met behulp van de juiste oefeningen is een rugblessure goed te behandelen.

Synoniemen: Rugletsel, Rugkwetsuur, Rugbeschadiging, Problemen met de rug en Rugongemak

Effectieve behandeling van uw klachten!

Daarom Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Kortere behandeltijd

Snellere resultaten

Contract met zorgverzekeraars

Ook zonder doorverwijzing direct geholpen

Afspraak binnen 24 uur

Vertrouwd door velen

Een maand geleden kwam ik terecht bij Fysio Iburg met een liesblessure. Hier loop ik al een jaar mee rond, verschillende behandelingen geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Na echter 3 behandelingen bij Arnold waren mijn klachten verdwenen. Ik ben de praktijk daarom zeer dankbaar voor hun kundige behandelingen. Hierdoor kan ik weer sporten zoals voorheen!
Milan Frenk
Super goed en kundig geholpen door Kate. Had een schouderblessure. Goeie oefeningen meegekregen en na een paar weken blessure/pijn vrij. Wel de oefeningen blijven doen om de schouder sterk te houden. Fysio Iburg Rotterdam zou ik aanraden.
Frank van Hemert
Super behandeling gehad van Farid. Kwam binnen met flinke rug- en schouderpijn, combinatie van dry needling en ouderwets kraken, volgende dag ging het alweer veel beter. Super!
Eelco Schuller
Heel erg goed en professioneel van al langdurig bestaande heupklachten afgeholpen. Duidelijke uitleg en vriendelijke prettige behandelaar. Korte wachttijden.
Antoine van Nassau
Vanwege het vele thuiswerken, slechte houding en stress had ik veel last van mijn schouder en nek. Samen met Fysio Iburg heb ik een plan gemaakt, waarin behandeling en oefeningen binnen een korte termijn hebben gezorgd voor enorm veel verbetering. Ik ben zeer tevreden!
Loes Groenendijk
Sinds ik onder behandeling ben bij deze praktijk ben ik sneller hersteld van me blessures, dan bij vorige fysiotherapeuten. Zeer gespecialiseerde mensen die veel verschillende soorten behandelingen geven, voor elke blessure een bijpassende behandeling. Een echte aanrader!
Maxine Sapulette

Afspraak met onze fysiotherapie maken

Voor welke locatie in Rotterdam wilt u een afspraak?
Claudia
Dry Needling
Lees verder
Ik ben zeer tevreden over de behandeling (dry neelding) door Arnold bij Fysiotherapie Iburg. Ik kan het niet geloven dat ik binnen 5 behandelingen van al mijn klachten af ben terwijl ik al bij twee andere fysiotherapeuten was behandeld zonder resultaat.
Suthes Balasooriyan
Ondersteunend
Lees verder
Tweemaal een jaar gerevalideerd bij Joris na voorste kruisband reconstructies. Naast de uitstekende fysieke begeleiding om de knie zo sterk en stabiel mogelijk te maken, is het ook gewoon een fijn persoon om mee te werken. Daarnaast altijd ondersteunend in mijn (sport)doelstellingen, ook gedurende het herstel.
Danny Reijs
Hands-on gerichte aanpak
Lees verder
Ik was een maand of 2 geleden gevallen en had veel schouderklachten. Arnold zag me tobben in de gym en vroeg of ik schouderklachten had en vertelde daarna dat ie schouder specialist is. Dit was in het weekend en de maandag erop kon ik bij hem terecht. De behandeling is oncomfortabel maar met veel resultaat.
Gaby Veesaert
Dry needling
Lees verder
Maanden lang nek/schouder klachten gehad , verschillende behandelingen bij fysiotherapie en chiropractor gehad waar ik geen baat bij had. Tot ik bij Arnold kwam, ik heb maar slechts 2 behandelingen gehad waarbij 1x dry needling en finaly kracht vrij ! Topper
Milan Frenk
Liesblessure
Lees verder
Een maand geleden kwam ik terecht bij Fysio Iburg met een liesblessure. Hier loop ik al een jaar mee rond, verschillende behandelingen geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Na echter 3 behandelingen bij Arnold waren mijn klachten verdwenen. Ik ben de praktijk daarom zeer dankbaar voor hun kundige behandelingen. Hierdoor kan ik weer sporten zoals voorheen!
Rowena
Dry needling
Lees verder
Zeer tevreden over de behandeling! Mijn langdurige pijn in de schouder is binnen een dag na de eerste behandeling met dry needling aanzienlijk verminderd.
Martin de Mik
Rug klachten
Lees verder
Super goed! Ik heb/had een vrij complexe klacht in mijn rug na een liesbreuk. Lange tijd scheef gelopen van de pijn en daardoor begon zich al een scoliose te vormen. Inmiddels zaten mijn wervels en mijn heup ook vast en met geen mogelijkheid meer los te krijgen. Na één behandeling door Annemieke was de oorzaak gevonden en de nodige spieren losgemaakt.
Eelco Schuller
Ouderwets kraken
Lees verder
Super behandeling gehad van Farid. Kwam binnen met flinke rug- en schouderpijn, combinatie van dry needling en ouderwets kraken, volgende dag ging het alweer veel beter. Super!
Pieter de Jong
Hardloopanalyse
Lees verder
Hardloopanalyse is echt een aanrader om je prestaties te verbeteren en blessures te voorkomen. Door intensieve training rugpijn en rechter heup behandeld en los gemaakt. Zeer goede behandeling en informatie over thuisoefeningen ontvangen die ik zelf kan gaan doen. De aangeleerde buikspieroefeningen hebben mijn prestaties verbeterd en klachten verholpen. Heb deze oefeningen nu blijvend in mijn trainingsprogramma opgenomen. Hebben brede kennis.
Loes Groenendijk
Nek & schouderklachten
Lees verder
Vanwege het vele thuiswerken, slechte houding en stress had ik veel last van mijn schouder en nek. Samen met Fysio Iburg heb ik een plan gemaakt, waarin behandeling en oefeningen binnen een korte termijn hebben gezorgd voor enorm veel verbetering. Ik ben zeer tevreden!
Yannick Duijster
Onderrug klachten
Lees verder
Na jarenlang last te hebben gehad van de onderrug, zijn mijn klachten aanzienlijk afgenomen dankzij de behandeling bij Iburg Fysiotherapie. Er is grondig gekeken naar de oorzaak van de klachten en vervolgens een duidelijk plan opgesteld.
Lars Roosken
Kracht & core training
Lees verder
Binnen 8 weken van een slepende blessure af waar ik al 9 maanden mee aan het tobben was dankzij een gedegen analyse, gerichte kracht- en coretraining en behandeling. Aanrader!
Monique Nat
Dry needling
Lees verder
Prima praktijk. Ik kon echt heel snel terecht en ik heb veel baat gehad bij de behandeling. Vooral de dry needling ben ik laaiend enthousiast over. Is een pijnlijke behandeling, maar helpt echt en is Arnold Iburg enorm bedreven in.
Eelco de Gast
Schouder klachten
Lees verder
Ik ben naar fysiotherapie Iburg gegaan met een zeer pijnlijke schouder na overbelasting. De fysiotherapeut heeft me al na 2 behandelingen van de pijn afgeholpen en kan mijn schouder nu weer volledig gebruiken. Ik wil deze fysiotherapeut aan iedereen aanbevelen. A Iburg is een zeer kundige fysiotherapeut.
Jente Goutier
Bovenrug & schouderklachten
Lees verder
Erg tevreden, al jaren klachten aan bovenrug en schouder en dankzij Arnold zijn de klachten nu onder controle. Prettige aanpak: Je hoeft jarenlangs wekelijks op de stoep staan, slechts een paar behandelingen en je merkt al resultaat.
Eelco de Gast
Schouderklachten
Lees verder
Ik ben naar fysiotherapie Iburg gegaan met een zeer pijnlijke schouder na overbelasting. De fysiotherapeut heeft me al na 2 behandelingen van de pijn afgeholpen en kan mijn schouder nu weer volledig gebruiken. Ik wil deze fysiotherapeut aan iedereen aanbevelen. A Iburg is een zeer kundige fysiotherapeut.
Yannick Duijster
Onderrug klachten
Lees verder
Na jarenlang last te hebben gehad van de onderrug, zijn mijn klachten aanzienlijk afgenomen dankzij de behandeling bij Iburg Fysiotherapie. Er is grondig gekeken naar de oorzaak van de klachten en vervolgens een duidelijk plan opgesteld.
Antoine van Nassau
Heup klachten
Lees verder
Heel erg goed en professioneel van al langdurig bestaande heupklachten afgeholpen. Duidelijke uitleg en vriendelijke prettige behandelaar. Korte wachttijden.
Remco van der Pluijm
Dry needling
Lees verder
Fantastisch goede ervaring met dry needling. Liep al meer dan een jaar met pijnlijke schouder en na slechts 1 behandeling al enorme verbetering. Na 3 behandelingen nooit meer last.
Peter Bak
Schouderklachten
Lees verder
Zeer deskundig en prettig, een ervaren specialist voor de behandeling van schouderproblemen. Met 7 sessies en specifieke oefening volledig van mijn beperkingen afgeholpen. Iedereen aan te bevelen
Nick Rost
Schouderklachten
Lees verder
Behandeld aan mijn schouder. Op een korte termijn al veel mobiliteit terug gekregen. Fijne therapeuten met kennis van zaken.
Tamara Poldervaart
Rugklachten
Lees verder
Super fijne praktijk. Mooi en schoon. En leuk, aardige fysiotherapeuten. Ben snel van me rugklachten afgeholpen.
Jeremy Voets
Rugklachten
Lees verder
Na meer dan twee jaar ellende en verschillende fysios die van alles beloofde eindelijk hier terecht gekomen en ik kan niet anders zeggen ...... Jullie zijn top .... Super goed geholpen en eindelijk mijn rugklachten onder controle..... Super kan het iedereen aanraden
Kees Leijnse
Begeleiding
Lees verder
Na knie-operatie ben ik prima begeleid door Joris de Vries van Fysiotherapie Iburg!
Edwin Westgeest
Dry needling
Lees verder
Veel baat gehad bij de dry-needling behandelingen.

Uitgelichte specialisaties van onze fysiotherapie

Manuele Therapie

Het verbeteren van de bewegingsvrijheid, afname van pijn en het verbeteren van uw houding.

Dry Needling

Door middel van een speciale techniek worden triggerpoints aangeprikt en raken op die manier snel ontspannen.

Shockwave

Aanvullende therapievorm die wordt toegepast bij zeer geconcentreerde, lokale pijnklachten.

Sportfysiotherapie

Creëren van de juiste voorwaarden om te kunnen voldoen aan de eisen die vanuit de sport worden gevraagd.

Hardloopanalyse

Door een goede hardlooptechniek aan te leren kunnen klachten verminderd en/of voorkomen worden.

Echografie

Hoogfrequente geluidsgolven worden het lichaam ingestuurd en door het onderliggende weefsel teruggekaatst.