De beste behandeling voor uw achillespeesblessure

Fysiotherapie is één van de meest voorkomende en succesvolle behandelingen voor achillespeesklachten. Onze BIG-geregistreerde fysiotherapeuten kunnen u helpen om de functie te verbeteren, pijn te verminderen en de algehele kwaliteit van leven te verbeteren.
Fysiotherapeut specialist Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Afspraak Fysiotherapie Iburg

Binnen 24 uur een behandeling

Nieuwste technieken fysiotherapieI iburg

Behandeling volgens nieuwste technieken

Goed van uw klachten af

U kunt terecht van maandag t/m donderdag (7:30 tot 21:00 uur), vrijdag (7:30 tot 18:00 uur) en zaterdag (8:00 tot 16:00 uur). Wij hebben een goed bereikbare fysiotherapie in Rotterdam, Hillegersberg-Terbregge, en Kralingen.  

Fysiotherapie Iburg heeft met alle zorgverzekeraars een contract. U wordt ook zonder verwijzing van uw huisarts en/of specialist direct geholpen.
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandFysiotherapie Iburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Fysiotherapie Iburg staat al vanaf 1993 voor kwaliteit. Kwaliteit in behandeling, professionaliteit en communicatie. Zo helpen wij onze klanten snel en effectief van hun klachten af.

De beste behandeling voor uw achillespeesblessure bij Fysiotherapie Iburg in Rotterdam

Hoe kan een achillespeesontsteking ontstaan?

Een achillespeesontsteking kan ontstaan door het dragen van verkeerde schoenen, een afwijkende stand van de voet, instabiele enkels, een verkeerd beweegpatroon, overbelasting of combinaties hiervan.

Een achillespeesontsteking vraagt een multidisciplinaire aanpak. Bij Fysiotherapie Iburg werken onze fysiotherapeuten en Remco Visser (podoloog) hierbij nauw samen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van onze verschillende behandelmethoden bij deze klachten.

Oorzaken van een achillespeesblessure

De achillespees zorgt er o.a. voor dat u kunt lopen. Het is een soort kabel die de kracht van de kuitspieren overbrengt op uw hielbeen. Bij een achillespeesblessure is de achillespees overbelast geraakt. Deze overbelasting kan worden veroorzaakt door herhaalde of langdurige belasting, bijvoorbeeld door wandelen of hardlopen. Daarnaast kan verandering van ondergrond of schoenen zorgen voor overbelasting.

Klachten van een achillespeesblessure

Het eerste teken van een achillespeesblessure is vaak stijfheid of pijn van de pees boven je hielbeen bij het opstaan. Deze pijn verdwijnt in eerste instantie meestal snel. De achillespees kan verdikt en soms rood zijn. Daarna kunnen de klachten toenemen:

  • Stijfheid en/of pijn de ochtend na een activiteit;
  • Stijfheid/pijn tijdens de warming-up en na de activiteit;
  • Stijfheid/pijn tijdens de warming-up, die weer afneemt maar terugkomt tijdens en na de activiteit;
  • Constante klachten tijdens activiteiten en dagen opvolgend;
  • Constante klachten tijdens activiteiten in het dagelijks leven.

Waarom achillespeesklachten laten behandelen?

Achillespeesklachten zijn erg vervelend en kunnen uw dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden. Waarom is het dan zo belangrijk om deze achillespeesklachten te behandelen?

  • Pijn verminderen
  • Functies verbeteren
  • Algehele kwaliteit van leven verbeteren

Fysiotherapie is één van de meest voorkomende en succesvolle behandelingen voor achillespeesklachten. De fysiotherapeut kan helpen om de functie te verbeteren, pijn te verminderen en de algehele kwaliteit van leven te verbeteren. Daarnaast is het ook belangrijk om goed voor uw achillespees te zorgen. Zoek regelmatig even een momentje voor ontspanning en probeer zo min mogelijk gewicht op uw voet te dragen. Zo kunt u achillespeesklachten voorkomen of verminderen.

Effectieve behandeling van uw klachten!

Daarom Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Kortere behandeltijd

Snellere resultaten

Contract met alle zorgverzekeraars

Ook zonder doorverwijzing direct geholpen

Afspraak binnen 24 uur

Vertrouwd door velen

Een maand geleden kwam ik terecht bij Fysio Iburg met een liesblessure. Hier loop ik al een jaar mee rond, verschillende behandelingen geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Na echter 3 behandelingen bij Arnold waren mijn klachten verdwenen. Ik ben de praktijk daarom zeer dankbaar voor hun kundige behandelingen. Hierdoor kan ik weer sporten zoals voorheen!
Milan Frenk
Super goed en kundig geholpen door Kate. Had een schouderblessure. Goeie oefeningen meegekregen en na een paar weken blessure/pijn vrij. Wel de oefeningen blijven doen om de schouder sterk te houden. Fysio Iburg Rotterdam zou ik aanraden.
Frank van Hemert
Super behandeling gehad van Farid. Kwam binnen met flinke rug- en schouderpijn, combinatie van dry needling en ouderwets kraken, volgende dag ging het alweer veel beter. Super!
Eelco Schuller
Heel erg goed en professioneel van al langdurig bestaande heupklachten afgeholpen. Duidelijke uitleg en vriendelijke prettige behandelaar. Korte wachttijden.
Antoine van Nassau
Vanwege het vele thuiswerken, slechte houding en stress had ik veel last van mijn schouder en nek. Samen met Fysio Iburg heb ik een plan gemaakt, waarin behandeling en oefeningen binnen een korte termijn hebben gezorgd voor enorm veel verbetering. Ik ben zeer tevreden!
Loes Groenendijk
Sinds ik onder behandeling ben bij deze praktijk ben ik sneller hersteld van me blessures, dan bij vorige fysiotherapeuten. Zeer gespecialiseerde mensen die veel verschillende soorten behandelingen geven, voor elke blessure een bijpassende behandeling. Een echte aanrader!
Maxine Sapulette

Afspraak met onze fysiotherapie maken

Uitgelichte specialisaties van onze fysiotherapie

Manuele Therapie

Het verbeteren van de bewegingsvrijheid, afname van pijn en het verbeteren van uw houding.

Dry Needling

Door middel van een speciale techniek worden triggerpoints aangeprikt en raken op die manier snel ontspannen.

Shockwave

Aanvullende therapievorm die wordt toegepast bij zeer geconcentreerde, lokale pijnklachten.

Sportfysiotherapie

Creëren van de juiste voorwaarden om te kunnen voldoen aan de eisen die vanuit de sport worden gevraagd.

Hardloopanalyse

Door een goede hardlooptechniek aan te leren kunnen klachten verminderd en/of voorkomen worden.

Echografie

Hoogfrequente geluidsgolven worden het lichaam ingestuurd en door het onderliggende weefsel teruggekaatst.