Effectieve oefentherapie

Oefentherapie is het onder begeleiding trainen, gericht op toename van de belastbaarheid van het lichaam. Oefentherapie is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven, maar ook specifiek op sport en/of werk. Oefentherapie is een belangrijk onderdeel binnen de fysiotherapie, zowel bij revalidatie als bij andere klachten, om herhaling van klachten te voorkomen.
Fysiotherapeut specialist Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Afspraak Fysiotherapie Iburg

Binnen 24 uur een behandeling

Nieuwste technieken fysiotherapieI iburg

Behandeling volgens nieuwste technieken

Snel van uw klachten af

U kunt terecht van maandag t/m donderdag (7:30 tot 21:00 uur), vrijdag (7:30 tot 18:00 uur) en zaterdag (8:00 tot 16:00 uur). Wij hebben een goed bereikbare fysiotherapie in Rotterdam, Hillegersberg-Terbregge, en Kralingen.  

Fysiotherapie Iburg heeft met alle zorgverzekeraars een contract. U wordt ook zonder verwijzing van uw huisarts en/of specialist direct geholpen.
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandFysiotherapie Iburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Fysiotherapie Iburg staat al vanaf 1993 voor kwaliteit. Kwaliteit in behandeling, professionaliteit en communicatie. Zo helpen wij onze klanten snel en effectief van hun klachten af.

Effectieve oefentherapie bij Fysiotherapie Iburg in Rotterdam

Wat is oefentherapie en hoe werkt het?

Oefentherapie is een veelgebruikte behandelmethode binnen de fysiotherapie. Gerichte oefeningen onder begeleiding van een therapeut zorgen ervoor dat het lichaam belastbaarder wordt en dat klachten verminderen of verdwijnen. Oefentherapie kan op verschillende manieren ingezet worden, afhankelijk van de klacht. Soms is het voldoende om thuis oefeningen uit te voeren, maar soms is het nodig dat de patiënt een aantal keer per week naar de praktijk komt.

Oefentherapie wordt onder andere ingezet bij rugklachten, maar ook bij (chronische) pijnklachten, revalidatie na een operatie of letsel en bij sportblessures. Oefentherapie is een effectieve behandelmethode, waarbij niet alleen de klacht wordt aangepakt, maar ook de oorzaak ervan.

Voordelen van een oefentherapie behandeling

  • Het helpt bij herstel van een blessure of operatie
  • Het verminderd pijnklachten
  • Het helpt beter te kunnen bewegen
  • Het helpt bij het verbeteren van conditie of gewicht
  • Het kan helpen bij beter slapen en minder last hebben van stress

Veelvoorkomende aandoeningen behandeld met oefentherapie

Oefentherapie is een effectieve behandelmethode voor veelvoorkomende aandoeningen zoals rugpijn, nekpijn, schouderklachten en artrose. Wij behandelen deze aandoeningen met oefentherapie volgens de laatste inzichten en richtlijnen. Door regelmatig te oefenen wordt het herstel versneld en kunnen de klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Op maat oefentherapie, revalidatie en training

Oefentherapie bestaat uit mobiliserende oefeningen (het verbeteren van de beweeglijkheid van een gewricht), stabiliserende oefeningen (verbeteren balans/coördinatie), spierversterkende oefeningen (krachttraining) en houdingscorrectie. Tevens wordt er advies en voorlichting gegeven over houding en aanpassing van bewegingsgedrag. Ook worden er oefeningen meegegeven die je thuis of op de sportschool kunt uitvoeren.

Bij oefentherapie in onze praktijk kan gebruik worden gebruik gemaakt van fitnessapparatuur en diverse oefenmaterialen zoals dumbells, dynabands, ballen en balansballen.

Bij revalidatietrajecten staat het herstel na bijvoorbeeld een ongeluk, operatie, ziekte of fysieke klacht centraal. Een revalidatieproces kan naast fysieke ook mentale aspecten bevatten, te denken aan ‘angst voor belasten’ en wordt toegespitst op jouw persoonlijke situatie en te behalen doelstellingen. Revalidatie kan zowel in de praktijk als aan huis worden toegepast.

Stabiliteitstraining

Een belangrijk onderdeel van oefentherapie is “stabiliteitstraining”. Dit is het optrainen van coördinatie/balans. Het bekendste voorbeeld hiervan is “core stability”; het verbeteren van coördinatie van de romp. Veel (lage) rugklachten worden (mede) veroorzaakt door een verminderde core stability. Onvoldoende rompbalans geeft ook een verminderde stabiliteit in de bewegingsketens (arm en/of been). Bij klachten aan perifere gewrichten (zoals schouderheupknieenkel/voet) wordt veel aandacht besteed aan het trainen van stabiliteit.

Het oefenprogramma wordt aangepast aan jouw persoonlijke doelstellingen. Cliënten die bij ons onder behandeling zijn, bieden wij de mogelijkheid om gebruik te maken van een informatiepagina waar een overzicht van een aantal oefeningen gericht op core-stability training vermeld en uitgelegd staan.

Synoniemen: Training en Revalidatie

Effectieve behandeling van uw klachten!

Daarom Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Kortere behandeltijd

Snellere resultaten

Contract met alle zorgverzekeraars

Ook zonder doorverwijzing direct geholpen

Afspraak binnen 24 uur

Vertrouwd door velen

Een maand geleden kwam ik terecht bij Fysio Iburg met een liesblessure. Hier loop ik al een jaar mee rond, verschillende behandelingen geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Na echter 3 behandelingen bij Arnold waren mijn klachten verdwenen. Ik ben de praktijk daarom zeer dankbaar voor hun kundige behandelingen. Hierdoor kan ik weer sporten zoals voorheen!
Milan Frenk
Super goed en kundig geholpen door Kate. Had een schouderblessure. Goeie oefeningen meegekregen en na een paar weken blessure/pijn vrij. Wel de oefeningen blijven doen om de schouder sterk te houden. Fysio Iburg Rotterdam zou ik aanraden.
Frank van Hemert
Super behandeling gehad van Farid. Kwam binnen met flinke rug- en schouderpijn, combinatie van dry needling en ouderwets kraken, volgende dag ging het alweer veel beter. Super!
Eelco Schuller
Heel erg goed en professioneel van al langdurig bestaande heupklachten afgeholpen. Duidelijke uitleg en vriendelijke prettige behandelaar. Korte wachttijden.
Antoine van Nassau
Vanwege het vele thuiswerken, slechte houding en stress had ik veel last van mijn schouder en nek. Samen met Fysio Iburg heb ik een plan gemaakt, waarin behandeling en oefeningen binnen een korte termijn hebben gezorgd voor enorm veel verbetering. Ik ben zeer tevreden!
Loes Groenendijk
Sinds ik onder behandeling ben bij deze praktijk ben ik sneller hersteld van me blessures, dan bij vorige fysiotherapeuten. Zeer gespecialiseerde mensen die veel verschillende soorten behandelingen geven, voor elke blessure een bijpassende behandeling. Een echte aanrader!
Maxine Sapulette

Afspraak met onze fysiotherapie maken

Uitgelichte specialisaties van onze fysiotherapie

Manuele Therapie

Het verbeteren van de bewegingsvrijheid, afname van pijn en het verbeteren van uw houding.

Dry Needling

Door middel van een speciale techniek worden triggerpoints aangeprikt en raken op die manier snel ontspannen.

Shockwave

Aanvullende therapievorm die wordt toegepast bij zeer geconcentreerde, lokale pijnklachten.

Sportfysiotherapie

Creëren van de juiste voorwaarden om te kunnen voldoen aan de eisen die vanuit de sport worden gevraagd.

Hardloopanalyse

Door een goede hardlooptechniek aan te leren kunnen klachten verminderd en/of voorkomen worden.

Echografie

Hoogfrequente geluidsgolven worden het lichaam ingestuurd en door het onderliggende weefsel teruggekaatst.