Effectieve Orthopedische Revalidatie

Orthopedische revalidatie is een behandelmethode voor een effectievere behandeling van (gewrichts)klachten. Door de gerichte testen is het mogelijk elke interventie, mobilisatie/manipulatie/trigger en tape applicatie nauwkeurig te kiezen. Op basis van de gerichte testen worden ook de oefeningen en trainingen specifiek gekozen.
Fysiotherapeut specialist Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Afspraak Fysiotherapie Iburg

Binnen 24 uur een behandeling

Nieuwste technieken fysiotherapieI iburg

Behandeling volgens nieuwste technieken

Snel van uw klachten af

U kunt terecht van maandag t/m donderdag (7:30 tot 21:00 uur), vrijdag (7:30 tot 18:00 uur) en zaterdag (8:00 tot 16:00 uur). Wij hebben een goed bereikbare fysiotherapie in Rotterdam, Hillegersberg-Terbregge, en Kralingen.  

Fysiotherapie Iburg heeft met alle zorgverzekeraars een contract. U wordt ook zonder verwijzing van uw huisarts en/of specialist direct geholpen.
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandFysiotherapie Iburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Fysiotherapie Iburg staat al vanaf 1993 voor kwaliteit. Kwaliteit in behandeling, professionaliteit en communicatie. Zo helpen wij onze klanten snel en effectief van hun klachten af.

Effectieve Orthopedische Revalidatie bij Fysiotherapie Iburg in Rotterdam

Wat is orthopedische revalidatie en hoe werkt het?

Orthopedische revalidatie is een behandelmethode die wordt gebruikt om (gewrichts)klachten effectiever te behandelen. Door de gerichte testen is het mogelijk elke interventie, mobilisatie/manipulatie/trigger en tape applicatie nauwkeurig te kiezen. Op basis van de gerichte testen worden ook de oefeningen en trainingen specifiek gekozen.

De orthopedische revalidatie richt zich vooral op het herstel van de functie van het bewegingsapparaat. Het doel is om de patiënt zo snel mogelijk te laten functioneren in zijn of haar dagelijks leven. Orthopedische revalidatie wordt vaak toegepast na een operatie, maar ook bij aandoeningen en blessures die niet chirurgisch behandeld hoeven worden.

Voordelen van een orthopedische revalidatie behandeling

Een orthopedische revalidatie behandeling kan veel voordelen hebben voor de patiënt. Zo kan de patiënt door de behandeling zijn of haar mobiliteit terugkrijgen, waardoor ze weer zelfstandig kan functioneren in het dagelijks leven. Ook kan de patiënt door de behandeling pijn verminderen of zelfs geheel verhelpen. Daarnaast kan een orthopedische revalidatie behandeling helpen bij het voorkomen van verdere schade aan het lichaam, bijvoorbeeld door het voorkomen van verkeerde belasting op gewrichten.

Orthopedische revalidatie is dus niet alleen effectief, maar kan ook veel voordelen hebben voor de patiënt. Daarom is het zeker de moeite waard om een orthopedische revalidatie behandeling in overweging te nemen als u last heeft van orthopedische klachten.

Bereik direct resultaat

Deze revalidatie plaatst fysiotherapie en manuele therapie in een nieuwe dimensie en wordt gebruikt bij zowel acute als chronische klachten. Het resultaat is dat een groot deel van de patiënten met acute en chronische klachten (langer dan 3 maanden aanwezig), klachtenvrij zijn na een aantal behandelingen. Iedereen merkt direct verschil en na de eerste behandeling ga je met minder klachten naar huis.

Boek effect waar andere therapieën en medische behandelingen niet verder komen. De behandeling ziet er anders uit dan je gewend bent. De inzichten in het menselijk lichaam zijn anders net als de verrichtingen die de therapeut bij jou zal uitvoeren.

Wat is er zo anders dan?

De ‘nieuwe anatomie’ gaat er van uit dat alle structuren in ons lichaam met elkaar verbonden zijn door middel van bindweefsel, wat ook wel fascie genoemd wordt.

Bindweefsel is een rekbaar weefsel dat overal in het lichaam voorkomt en dat alle onderdelen van het lichaam met elkaar verbind, zoals de cellen van uw huid, organen, gewrichten, spieren en botten. Deze fascie is 1 lange structuur die loopt van het hoofd tot aan de tenen. Door de nieuwe inzichten en manuele verrichtingen om de fascie te beïnvloeden wordt o.a. de mechaniek van gewrichten verbeterd waardoor er minder of geen pijn meer ervaren wordt en kunt u direct makkelijker bewegen! Deze nieuwe methode richt zich minder op het zoeken naar de oorzaak, maar gaat direct opzoek naar de oplossing van het probleem.

Iburg combineert (nieuwe) manuele technieken met myofasciale release en taping. Centraal staat het nieuwe Anatomische Model waarbij vooral de functionele samenhang van gewrichten, spieren en fascie getest wordt d.m.v. gespecialiseerde testen. Deze testen voorspellen de beste interventie, locatie, richting en intensiteit van de interventies. Behandeling vindt vervolgens plaats volgens een duidelijk stappenplan.

Waarom zal deze behandeling wel effect hebben?

Omdat de fascie een lange structuur is die de enkel met de nek verbindt, en alle gewrichten daartussen, kan het zo zijn dat bijvoorbeeld uw nek- of rugklachten, waar u al zo lang mee rond loopt, veroorzaakt wordt door een stoornis/beperking in de enkel. In de behandeling zal uiteraard worden gekeken naar mogelijke andere oorzaken van uw klacht. Omdat bij uw vorige therapeut(en) of medische specialist(en) hoogst waarschijnlijk niet verder is gekeken dan de locatie waar u uw klacht aangeeft, en zeker niet behandeld bent, begrijpt u meteen waarom alle behandelingen in het verleden niet het gewenste effect hebben gehad en nu nog steeds met klachten rondloopt.

Bij welke klachten helpt orthopedische revalidatie?

Dit helpt bij vrijwel alle acute en chronische gewrichtsklachten. Men moet hierbij denken aan alle klachten in en om de rugnekelleboogschouderheupknie en enkel. Heeft u bijvoorbeeld rugklachten of misschien wel een hernia? Of is er bij u een impingement van de schouder of een TOS klacht geconstateerd? Dit is een kleine greep van aandoeningen die door middel van deze methode goed behandeld kunnen worden.

Effectieve behandeling van uw klachten!

Daarom Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Kortere behandeltijd

Snellere resultaten

Contract met alle zorgverzekeraars

Ook zonder doorverwijzing direct geholpen

Afspraak binnen 24 uur

Vertrouwd door velen

Een maand geleden kwam ik terecht bij Fysio Iburg met een liesblessure. Hier loop ik al een jaar mee rond, verschillende behandelingen geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Na echter 3 behandelingen bij Arnold waren mijn klachten verdwenen. Ik ben de praktijk daarom zeer dankbaar voor hun kundige behandelingen. Hierdoor kan ik weer sporten zoals voorheen!
Milan Frenk
Super goed en kundig geholpen door Kate. Had een schouderblessure. Goeie oefeningen meegekregen en na een paar weken blessure/pijn vrij. Wel de oefeningen blijven doen om de schouder sterk te houden. Fysio Iburg Rotterdam zou ik aanraden.
Frank van Hemert
Super behandeling gehad van Farid. Kwam binnen met flinke rug- en schouderpijn, combinatie van dry needling en ouderwets kraken, volgende dag ging het alweer veel beter. Super!
Eelco Schuller
Heel erg goed en professioneel van al langdurig bestaande heupklachten afgeholpen. Duidelijke uitleg en vriendelijke prettige behandelaar. Korte wachttijden.
Antoine van Nassau
Vanwege het vele thuiswerken, slechte houding en stress had ik veel last van mijn schouder en nek. Samen met Fysio Iburg heb ik een plan gemaakt, waarin behandeling en oefeningen binnen een korte termijn hebben gezorgd voor enorm veel verbetering. Ik ben zeer tevreden!
Loes Groenendijk
Sinds ik onder behandeling ben bij deze praktijk ben ik sneller hersteld van me blessures, dan bij vorige fysiotherapeuten. Zeer gespecialiseerde mensen die veel verschillende soorten behandelingen geven, voor elke blessure een bijpassende behandeling. Een echte aanrader!
Maxine Sapulette

Afspraak met onze fysiotherapie maken

Uitgelichte specialisaties van onze fysiotherapie

Manuele Therapie

Het verbeteren van de bewegingsvrijheid, afname van pijn en het verbeteren van uw houding.

Dry Needling

Door middel van een speciale techniek worden triggerpoints aangeprikt en raken op die manier snel ontspannen.

Shockwave

Aanvullende therapievorm die wordt toegepast bij zeer geconcentreerde, lokale pijnklachten.

Sportfysiotherapie

Creëren van de juiste voorwaarden om te kunnen voldoen aan de eisen die vanuit de sport worden gevraagd.

Hardloopanalyse

Door een goede hardlooptechniek aan te leren kunnen klachten verminderd en/of voorkomen worden.

Echografie

Hoogfrequente geluidsgolven worden het lichaam ingestuurd en door het onderliggende weefsel teruggekaatst.