Voor effectievere behandeling van (gewrichts)klachten

Effectieve Orthopedische Revalidatie

Orthopedische revalidatie is een behandelmethode voor een effectievere behandeling van (gewrichts)klachten. Door de gerichte testen is het mogelijk elke interventie, mobilisatie/manipulatie/trigger en tape applicatie nauwkeurig te kiezen. Op basis van de gerichte testen worden ook de oefeningen en trainingen specifiek gekozen.

Bereik direct resultaat

Deze revalidatie plaatst fysiotherapie en manuele therapie in een nieuwe dimensie en wordt gebruikt bij zowel acute als chronische klachten. Het resultaat is dat een groot deel van de patiënten met acute en chronische klachten (langer dan 3 maanden aanwezig), klachtenvrij zijn na een aantal behandelingen. Iedereen merkt direct verschil en na de eerste behandeling ga je met minder klachten naar huis.

Boek effect waar andere therapieën en medische behandelingen niet verder komen. De behandeling ziet er anders uit dan je gewend bent. De inzichten in het menselijk lichaam zijn anders net als de verrichtingen die de therapeut bij jou zal uitvoeren.

Wat is er zo anders dan?

De ‘nieuwe anatomie’ gaat er van uit dat alle structuren in ons lichaam met elkaar verbonden zijn door middel van bindweefsel, wat ook wel fascie genoemd wordt.

Bindweefsel is een rekbaar weefsel dat overal in het lichaam voorkomt en dat alle onderdelen van het lichaam met elkaar verbind, zoals de cellen van uw huid, organen, gewrichten, spieren en botten. Deze fascie is 1 lange structuur die loopt van het hoofd tot aan de tenen. Door de nieuwe inzichten en manuele verrichtingen om de fascie te beïnvloeden wordt o.a. de mechaniek van gewrichten verbeterd waardoor er minder of geen pijn meer ervaren wordt en kunt u direct makkelijker bewegen! Deze nieuwe methode richt zich minder op het zoeken naar de oorzaak, maar gaat direct opzoek naar de oplossing van het probleem.

Iburg combineert (nieuwe) manuele technieken met myofasciale release en taping. Centraal staat het nieuwe Anatomische Model waarbij vooral de functionele samenhang van gewrichten, spieren en fascie getest wordt d.m.v. gespecialiseerde testen. Deze testen voorspellen de beste interventie, locatie, richting en intensiteit van de interventies. Behandeling vindt vervolgens plaats volgens een duidelijk stappenplan.

Waarom zal deze behandeling wel effect hebben?

Omdat de fascie een lange structuur is die de enkel met de nek verbind, en alle gewrichten daar tussen, kan het zo zijn dat bijvoorbeeld jouw nek- of rugklachten, waar je al zo lang mee rond loopt, veroorzaakt wordt door een stoornis/beperking in de enkel. In de behandeling zal uiteraard worden gekeken naar mogelijke andere oorzaken van jouw klacht. Omdat bij jouw vorige therapeut(en) of medische specialist(en) hoogst waarschijnlijk niet verder is gekeken dan de locatie waar je jouw klacht aangeeft, en zeker niet behandeld bent, begrijp je meteen waarom alle behandelingen in het verleden niet het gewenste effect hebben gehad en nu nog steeds met klachten rond loopt.

Bij welke klachten helpt orthopedische revalidatie?

Dit helpt bij vrijwel alle acute en chronische gewrichtsklachten. Men moet hierbij denken aan alle klachten in en om de rug, nek, elleboog, schouder, heup, knie en enkel. Heb je bijvoorbeeld rugklachten of misschien wel een hernia? Of is er bij jou een impingement van de schouder of een TOS klacht geconstateerd? Dit is een kleine greep van aandoeningen die door middel van deze methode goed behandeld kunnen worden.