Effectieve behandeling na een beroerte

Fysiotherapie kan zowel aan huis als in de praktijk geschieden, afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Samen werken we aan het verbeteren van uw loopvaardigheid (met of zonder hulpmiddel), uw conditie, spierkracht en balans.
Fysiotherapeut specialist Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Afspraak Fysiotherapie Iburg

Binnen 24 uur een behandeling

Nieuwste technieken fysiotherapieI iburg

Behandeling volgens nieuwste technieken

Goed van uw klachten af

U kunt terecht van maandag t/m donderdag (7:30 tot 21:00 uur), vrijdag (7:30 tot 18:00 uur) en zaterdag (8:00 tot 16:00 uur). Wij hebben een goed bereikbare fysiotherapie in Rotterdam, Hillegersberg-Terbregge, en Kralingen.  

Fysiotherapie Iburg heeft met alle zorgverzekeraars een contract. U wordt ook zonder verwijzing van uw huisarts en/of specialist direct geholpen.
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandFysiotherapie Iburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Fysiotherapie Iburg staat al vanaf 1993 voor kwaliteit. Kwaliteit in behandeling, professionaliteit en communicatie. Zo helpen wij onze klanten snel en effectief van hun klachten af.

Effectieve behandeling na een beroerte bij Fysiotherapie Iburg in Rotterdam

De medische term voor een hersenbloeding of beroerte is een ‘CVA’, wat staat voor ‘cerebro vasculair accident’. Letterlijk komt dit neer op ‘een ongeluk in de bloedvaten van de hersenen’ waarbij hersenweefsel beschadigd. Jaarlijks overkomt het zo’n 30.000 Nederlanders. In de meeste gevallen gebeurt dat door de afsluiting van een bloedvat, maar het kan ook door een bloeding komen.

Klachten van een beroerte

De gevolgen van een beroerte zijn deels lichamelijk van aard: U kunt problemen met lopen hebben, moeite met uw evenwicht, een arm die ‘niet meewerkt’ of moeite hebben met praten. Anderzijds kunnen de problemen ook psychosociaal zijn; uw gedrag of karakter kan veranderd zijn. Als u een beroerte hebt doorgemaakt, dan hebt u waarschijnlijk al een revalidatietraject ondergaan in een verpleeghuis of ziekenhuis. Als u vervolgens goed bent hersteld, kunt u weer zelfstandig of met enige hulp functioneren in uw eigen woning en leefomgeving.

Eerste dagen na een beroerte belangrijk

Als u een beroerte hebt gehad, is het goed om zo snel mogelijk weer uit bed te komen. Het liefst al binnen drie dagen. Dit zal een positieve invloed op uw herstel hebben en vermindert de kans op complicaties. Een fysiotherapeut bij Iburg in Rotterdam helpt u om snel en op een veilige manier weer in beweging te komen. Als opstaan nog niet lukt, dan kan u ook onder begeleiding wat (ademhalings)oefeningen doen.

Revalideren na een beroerte

Het voortzetten van fysiotherapie vanuit de thuissituatie kan u helpen om activiteiten die voor u belangrijk zijn verder te verbeteren. Intensief oefenen is hierbij van essentieel belang. Na ongeveer drie maanden (na de beroerte) wordt duidelijk in hoeverre herstel is opgetreden. Na deze periode kunnen vaardigheden nog wel verbeteren mits er regelmatig wordt geoefend.

Fysiotherapie kan zowel aan huis als in de praktijk geschieden, afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Voorbeelden van aspecten waar u met een fysiotherapeut aan werkt zijn: uw loopvaardigheid (met of zonder hulpmiddel), uw conditie, spierkracht en balans. Uiteraard zijn deze aspecten gebaseerd op persoonlijke, haalbare doelstellingen.

Synoniemen: cerebro vasculair accident, hersenbloeding

Effectieve behandeling van uw klachten!

Daarom Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Kortere behandeltijd

Snellere resultaten

Contract met alle zorgverzekeraars

Ook zonder doorverwijzing direct geholpen

Afspraak binnen 24 uur

Vertrouwd door velen

Een maand geleden kwam ik terecht bij Fysio Iburg met een liesblessure. Hier loop ik al een jaar mee rond, verschillende behandelingen geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Na echter 3 behandelingen bij Arnold waren mijn klachten verdwenen. Ik ben de praktijk daarom zeer dankbaar voor hun kundige behandelingen. Hierdoor kan ik weer sporten zoals voorheen!
Milan Frenk
Super goed en kundig geholpen door Kate. Had een schouderblessure. Goeie oefeningen meegekregen en na een paar weken blessure/pijn vrij. Wel de oefeningen blijven doen om de schouder sterk te houden. Fysio Iburg Rotterdam zou ik aanraden.
Frank van Hemert
Super behandeling gehad van Farid. Kwam binnen met flinke rug- en schouderpijn, combinatie van dry needling en ouderwets kraken, volgende dag ging het alweer veel beter. Super!
Eelco Schuller
Heel erg goed en professioneel van al langdurig bestaande heupklachten afgeholpen. Duidelijke uitleg en vriendelijke prettige behandelaar. Korte wachttijden.
Antoine van Nassau
Vanwege het vele thuiswerken, slechte houding en stress had ik veel last van mijn schouder en nek. Samen met Fysio Iburg heb ik een plan gemaakt, waarin behandeling en oefeningen binnen een korte termijn hebben gezorgd voor enorm veel verbetering. Ik ben zeer tevreden!
Loes Groenendijk
Sinds ik onder behandeling ben bij deze praktijk ben ik sneller hersteld van me blessures, dan bij vorige fysiotherapeuten. Zeer gespecialiseerde mensen die veel verschillende soorten behandelingen geven, voor elke blessure een bijpassende behandeling. Een echte aanrader!
Maxine Sapulette

Afspraak met onze fysiotherapie maken

Uitgelichte specialisaties van onze fysiotherapie

Manuele Therapie

Het verbeteren van de bewegingsvrijheid, afname van pijn en het verbeteren van uw houding.

Dry Needling

Door middel van een speciale techniek worden triggerpoints aangeprikt en raken op die manier snel ontspannen.

Shockwave

Aanvullende therapievorm die wordt toegepast bij zeer geconcentreerde, lokale pijnklachten.

Sportfysiotherapie

Creëren van de juiste voorwaarden om te kunnen voldoen aan de eisen die vanuit de sport worden gevraagd.

Hardloopanalyse

Door een goede hardlooptechniek aan te leren kunnen klachten verminderd en/of voorkomen worden.

Echografie

Hoogfrequente geluidsgolven worden het lichaam ingestuurd en door het onderliggende weefsel teruggekaatst.