Dankzij de loopanalyse snel weer op weg

Effectieve hardloopanalyse

Bij Fysiotherapie Iburg bieden wij de hardloopanalyse aan. Of u nu beginnend of gevorderd hardloper bent, of net hersteld bent van een blessure of juist een recente (hardloop)blessure hebt opgelopen. U wilt heel graag weer vrijuit kunnen lopen. Met de hardloopanalyse wordt er gekeken naar techniek, pasfrequentie, rompstabiliteit en andere belangrijke aspecten die kunnen bijdragen aan het herstellen en voorkomen van hardloopklachten.

Dankzij de loopanalyse snel weer op weg

Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten zien dagelijks veel sporters en hardlopers met verschillende klachten. Door een goede hardlooptechniek aan te leren kunnen klachten verminderd en/of voorkomen worden. Te grote passen, slechte rompstabiliteit en een verkeerde afwikkeling zijn enkele belangrijke oorzaken van het ontstaan en in stand houden van blessures. Door onder andere te letten op houding, stabiliteit, pasfrequentie en timing van de afzet ontstaat een goed looppatroon.

Bij de analyse wordt naar jouw looptechniek gekeken en krijgt u advies hoe je jouw techniek kan verbeteren. Uw huidige looppatroon wordt vanuit meerdere hoeken gefilmd. Met behulp van de videobeelden wordt u bewust van sterke en zwakke punten in uw looppatroon waardoor er gericht getraind kan worden. U leert de juiste hardlooptechniek onder begeleiding van een fysiotherapeut aan, waardoor de kans op blessures aanzienlijk verkleind wordt.

Onder deze specialisatie valt ook: looptechniek, hardlooptechniek, loopanalyse