Effectieve behandeling van uw chronische pijnklachten

Chronische pijnklachten kunnen een enorme impact hebben op uw dagelijks leven, uw mobiliteit beperken en uw algehele welzijn negatief beïnvloeden. Of het nu veroorzaakt wordt door een blessure, een medische aandoening of andere factoren, het is belangrijk om effectieve strategieën te vinden om met chronische pijn om te gaan.
Fysiotherapeut specialist Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Afspraak Fysiotherapie Iburg

Binnen 24 uur een afspraak

Nieuwste technieken fysiotherapieI iburg

Behandeling volgens nieuwste technieken

De beste fysiotherapie bij u in de buurt

U kunt terecht van maandag t/m donderdag (8:00 tot 21:00 uur) en vrijdag (8:00 tot 16:30 uur). Wij hebben een goed bereikbare fysiotherapie in Rotterdam, Hillegersberg-Terbregge, en Kralingen.  

Fysiotherapie Iburg heeft met alle zorgverzekeraars, behalve met Zorg en Zekerheid, een contract. U wordt ook zonder verwijzing van uw huisarts en/of specialist direct geholpen.
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandFysiotherapie Iburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Fysiotherapie Iburg staat al vanaf 1993 voor kwaliteit. Kwaliteit in behandeling, professionaliteit en communicatie. Zo helpen wij onze klanten snel en effectief van hun klachten af.

Effectieve behandeling van uw chronische pijnklachten bij Fysiotherapie Iburg in Rotterdam

We begrijpen dat het leven met aanhoudende pijn een enorme impact kan hebben op uw dagelijkse activiteiten en algehele welzijn. Daarom streven wij ernaar om u de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden, zodat u weer kunt genieten van een leven met minder pijn en meer bewegingsvrijheid.

Kenmerken van chronische pijnklachten

Naast de ‘fysieke’ uiting van het gevoel pijn is er ook sprake van een emotionele beleving; pijnklachten brengen in meer of mindere mate gevoelens en emoties teweeg. Hierbij is te denken aan emoties/gevoelens als onzekerheid, angst, wanhoop of radeloosheid welke de pijn in stand kunnen houden dan wel verergeren. De combinatie van pijn als zowel fysieke als emotionele beleving maken het tot een complex geheel.

Voorbeelden van chronische klachten

  • chronisch vermoeidheidsyndroom;
  • fibromyalgie;
  • reuma;
  • artrose;
  • SOLK (somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten).

Wat onze fysiotherapeuten voor u kunnen betekenen

Wanneer bewegen tot (de herkenbare) pijn leidt kan er een negatieve cirkel ontstaan waarbij bewegen wordt vermeden om zo de pijn te voorkomen. Door het vermijden van bewegen neemt de (spier)conditie en algehele belastbaarheid af wat tot meer pijn of andere klachten kan leiden. Fysiotherapie speelt een belangrijke rol als het gaat om het doorbreken van deze cirkel en het inzichtelijk krijgen van de factoren welke bijdragen aan het in stand houden van de klacht. Dit kan om zowel fysieke als emotioneel/gedragsmatige componenten gaan. De fysiotherapeut zoekt samen met u naar de beste manier om u naar het gewenste niveau van belastbaarheid te brengen.

Een holistische aanpak

Een fysiotherapeut begrijpt dat uw chronische pijnklachten vaak complex zijn en dat ze meer vereisen dan alleen het behandelen van de symptomen. Wij nemen een holistische benadering van uw zorg, waarbij we kijken naar de onderliggende oorzaken van uw pijn, evenals naar de impact ervan op uw lichaam, geest en levensstijl. Door deze uitgebreide benadering kunnen we een behandelplan op maat maken dat specifiek is afgestemd op uw behoeften en doelen.

Pijnevaluatie en diagnose

Wij beginnen met een uitgebreide pijnevaluatie en diagnose om de aard en oorzaken van uw pijnklachten te begrijpen. We luisteren naar uw verhaal, nemen uw medische geschiedenis door en voeren fysieke tests uit om een duidelijk beeld te krijgen van uw pijnpatroon. Op basis van deze evaluatie kunnen we een gerichte diagnose stellen en een behandelplan opstellen dat geschikt is voor u.

Behandelingstechnieken

Wij passen verschillende behandelingstechnieken toe om uw chronische pijnklachten te verminderen en uw functioneren te verbeteren. Deze kunnen onder andere bestaan uit:

  • Therapeutische oefeningen: We ontwikkelen specifieke oefeningen en bewegingsprogramma’s om uw kracht, flexibiliteit en stabiliteit te verbeteren. Deze oefeningen helpen bij het verlichten van uw pijn, het verminderen van stijfheid en het verbeteren van uw algehele fysieke functioneren.
  • Manuele therapie: Dit omvat technieken zoals mobilisatie en manipulatie van gewrichten en weefsels om pijn te verminderen, uw bewegingsvrijheid te vergroten en de doorbloeding te bevorderen.
  • Pijneducatie: We voorzien u van waardevolle informatie over chronische pijn, hoe het werkt en hoe u ermee kunt omgaan. Dit helpt u om een beter begrip te krijgen van uw pijn en kan angst en stress verminderen.
  • Ergonomisch advies: We kunnen u adviseren over de juiste houding, lichaamshouding en ergonomie om pijn te verminderen en te voorkomen dat uw klachten verergeren.

Behandelplan op maat

Bij het omgaan met chronische pijnklachten is continuïteit van zorg essentieel. Onze fysiotherapeuten zullen nauw met u samenwerken om ervoor te zorgen dat uw behandelplan evolueert en aangepast wordt aan uw voortdurende behoeften en vorderingen. We zullen regelmatig evalueren hoe u reageert op de behandeling en bespreken of er aanpassingen nodig zijn. Bovendien staan we altijd klaar om uw vragen te beantwoorden, u te ondersteunen en u te motiveren tijdens uw reis naar pijnverlichting en herstel.

Samenwerking met andere zorgverleners

Bij complexe pijnklachten kan het nodig zijn om samen te werken met andere zorgverleners, zoals uw huisarts of psycholoog. We zullen na overleg open communiceren en informatie uitwisselen met andere betrokken professionals om ervoor te zorgen dat u de meest uitgebreide en effectieve zorg krijgt. Door deze multidisciplinaire aanpak streven we naar een holistische benadering van uw gezondheid en welzijn, waarbij alle aspecten van uw pijnklachten worden aangepakt.

Samen uw chronische klachten verminderen

U staat er niet alleen voor in uw strijd tegen chronische pijn. Onze fysiotherapeuten zijn er om u te begeleiden, te ondersteunen en u aan te moedigen gedurende het hele behandelproces. We willen dat u zich gehoord en begrepen voelt, en we streven ernaar om een vertrouwensrelatie op te bouwen waarin u zich comfortabel voelt om uw zorgen en vragen met ons te delen.

Samen kunnen we werken aan het verminderen van uw pijnklachten, het verbeteren van uw functioneren en het herwinnen van uw levenskwaliteit. We staan klaar om u te helpen bij elke stap van uw reis naar een pijnvrij en actief leven.

Effectieve behandeling van uw klachten!

Daarom Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Kortere behandeltijd

Snellere resultaten

Contract met zorgverzekeraars

Ook zonder doorverwijzing direct geholpen

Afspraak binnen 24 uur

Vertrouwd door velen

Een maand geleden kwam ik terecht bij Fysio Iburg met een liesblessure. Hier loop ik al een jaar mee rond, verschillende behandelingen geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Na echter 3 behandelingen bij Arnold waren mijn klachten verdwenen. Ik ben de praktijk daarom zeer dankbaar voor hun kundige behandelingen. Hierdoor kan ik weer sporten zoals voorheen!
Milan Frenk
Super goed en kundig geholpen door Kate. Had een schouderblessure. Goeie oefeningen meegekregen en na een paar weken blessure/pijn vrij. Wel de oefeningen blijven doen om de schouder sterk te houden. Fysio Iburg Rotterdam zou ik aanraden.
Frank van Hemert
Super behandeling gehad van Farid. Kwam binnen met flinke rug- en schouderpijn, combinatie van dry needling en ouderwets kraken, volgende dag ging het alweer veel beter. Super!
Eelco Schuller
Heel erg goed en professioneel van al langdurig bestaande heupklachten afgeholpen. Duidelijke uitleg en vriendelijke prettige behandelaar. Korte wachttijden.
Antoine van Nassau
Vanwege het vele thuiswerken, slechte houding en stress had ik veel last van mijn schouder en nek. Samen met Fysio Iburg heb ik een plan gemaakt, waarin behandeling en oefeningen binnen een korte termijn hebben gezorgd voor enorm veel verbetering. Ik ben zeer tevreden!
Loes Groenendijk
Sinds ik onder behandeling ben bij deze praktijk ben ik sneller hersteld van me blessures, dan bij vorige fysiotherapeuten. Zeer gespecialiseerde mensen die veel verschillende soorten behandelingen geven, voor elke blessure een bijpassende behandeling. Een echte aanrader!
Maxine Sapulette

Afspraak met onze fysiotherapie maken

Voor welke locatie in Rotterdam wilt u een afspraak?
Claudia
Dry Needling
Lees verder
Ik ben zeer tevreden over de behandeling (dry neelding) door Arnold bij Fysiotherapie Iburg. Ik kan het niet geloven dat ik binnen 5 behandelingen van al mijn klachten af ben terwijl ik al bij twee andere fysiotherapeuten was behandeld zonder resultaat.
Suthes Balasooriyan
Ondersteunend
Lees verder
Tweemaal een jaar gerevalideerd bij Joris na voorste kruisband reconstructies. Naast de uitstekende fysieke begeleiding om de knie zo sterk en stabiel mogelijk te maken, is het ook gewoon een fijn persoon om mee te werken. Daarnaast altijd ondersteunend in mijn (sport)doelstellingen, ook gedurende het herstel.
Danny Reijs
Hands-on gerichte aanpak
Lees verder
Ik was een maand of 2 geleden gevallen en had veel schouderklachten. Arnold zag me tobben in de gym en vroeg of ik schouderklachten had en vertelde daarna dat ie schouder specialist is. Dit was in het weekend en de maandag erop kon ik bij hem terecht. De behandeling is oncomfortabel maar met veel resultaat.
Gaby Veesaert
Dry needling
Lees verder
Maanden lang nek/schouder klachten gehad , verschillende behandelingen bij fysiotherapie en chiropractor gehad waar ik geen baat bij had. Tot ik bij Arnold kwam, ik heb maar slechts 2 behandelingen gehad waarbij 1x dry needling en finaly kracht vrij ! Topper
Milan Frenk
Liesblessure
Lees verder
Een maand geleden kwam ik terecht bij Fysio Iburg met een liesblessure. Hier loop ik al een jaar mee rond, verschillende behandelingen geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Na echter 3 behandelingen bij Arnold waren mijn klachten verdwenen. Ik ben de praktijk daarom zeer dankbaar voor hun kundige behandelingen. Hierdoor kan ik weer sporten zoals voorheen!
Rowena
Dry needling
Lees verder
Zeer tevreden over de behandeling! Mijn langdurige pijn in de schouder is binnen een dag na de eerste behandeling met dry needling aanzienlijk verminderd.
Martin de Mik
Rug klachten
Lees verder
Super goed! Ik heb/had een vrij complexe klacht in mijn rug na een liesbreuk. Lange tijd scheef gelopen van de pijn en daardoor begon zich al een scoliose te vormen. Inmiddels zaten mijn wervels en mijn heup ook vast en met geen mogelijkheid meer los te krijgen. Na één behandeling door Annemieke was de oorzaak gevonden en de nodige spieren losgemaakt.
Eelco Schuller
Ouderwets kraken
Lees verder
Super behandeling gehad van Farid. Kwam binnen met flinke rug- en schouderpijn, combinatie van dry needling en ouderwets kraken, volgende dag ging het alweer veel beter. Super!
Pieter de Jong
Hardloopanalyse
Lees verder
Hardloopanalyse is echt een aanrader om je prestaties te verbeteren en blessures te voorkomen. Door intensieve training rugpijn en rechter heup behandeld en los gemaakt. Zeer goede behandeling en informatie over thuisoefeningen ontvangen die ik zelf kan gaan doen. De aangeleerde buikspieroefeningen hebben mijn prestaties verbeterd en klachten verholpen. Heb deze oefeningen nu blijvend in mijn trainingsprogramma opgenomen. Hebben brede kennis.
Loes Groenendijk
Nek & schouderklachten
Lees verder
Vanwege het vele thuiswerken, slechte houding en stress had ik veel last van mijn schouder en nek. Samen met Fysio Iburg heb ik een plan gemaakt, waarin behandeling en oefeningen binnen een korte termijn hebben gezorgd voor enorm veel verbetering. Ik ben zeer tevreden!
Yannick Duijster
Onderrug klachten
Lees verder
Na jarenlang last te hebben gehad van de onderrug, zijn mijn klachten aanzienlijk afgenomen dankzij de behandeling bij Iburg Fysiotherapie. Er is grondig gekeken naar de oorzaak van de klachten en vervolgens een duidelijk plan opgesteld.
Lars Roosken
Kracht & core training
Lees verder
Binnen 8 weken van een slepende blessure af waar ik al 9 maanden mee aan het tobben was dankzij een gedegen analyse, gerichte kracht- en coretraining en behandeling. Aanrader!
Monique Nat
Dry needling
Lees verder
Prima praktijk. Ik kon echt heel snel terecht en ik heb veel baat gehad bij de behandeling. Vooral de dry needling ben ik laaiend enthousiast over. Is een pijnlijke behandeling, maar helpt echt en is Arnold Iburg enorm bedreven in.
Eelco de Gast
Schouder klachten
Lees verder
Ik ben naar fysiotherapie Iburg gegaan met een zeer pijnlijke schouder na overbelasting. De fysiotherapeut heeft me al na 2 behandelingen van de pijn afgeholpen en kan mijn schouder nu weer volledig gebruiken. Ik wil deze fysiotherapeut aan iedereen aanbevelen. A Iburg is een zeer kundige fysiotherapeut.
Jente Goutier
Bovenrug & schouderklachten
Lees verder
Erg tevreden, al jaren klachten aan bovenrug en schouder en dankzij Arnold zijn de klachten nu onder controle. Prettige aanpak: Je hoeft jarenlangs wekelijks op de stoep staan, slechts een paar behandelingen en je merkt al resultaat.
Eelco de Gast
Schouderklachten
Lees verder
Ik ben naar fysiotherapie Iburg gegaan met een zeer pijnlijke schouder na overbelasting. De fysiotherapeut heeft me al na 2 behandelingen van de pijn afgeholpen en kan mijn schouder nu weer volledig gebruiken. Ik wil deze fysiotherapeut aan iedereen aanbevelen. A Iburg is een zeer kundige fysiotherapeut.
Yannick Duijster
Onderrug klachten
Lees verder
Na jarenlang last te hebben gehad van de onderrug, zijn mijn klachten aanzienlijk afgenomen dankzij de behandeling bij Iburg Fysiotherapie. Er is grondig gekeken naar de oorzaak van de klachten en vervolgens een duidelijk plan opgesteld.
Antoine van Nassau
Heup klachten
Lees verder
Heel erg goed en professioneel van al langdurig bestaande heupklachten afgeholpen. Duidelijke uitleg en vriendelijke prettige behandelaar. Korte wachttijden.
Remco van der Pluijm
Dry needling
Lees verder
Fantastisch goede ervaring met dry needling. Liep al meer dan een jaar met pijnlijke schouder en na slechts 1 behandeling al enorme verbetering. Na 3 behandelingen nooit meer last.
Peter Bak
Schouderklachten
Lees verder
Zeer deskundig en prettig, een ervaren specialist voor de behandeling van schouderproblemen. Met 7 sessies en specifieke oefening volledig van mijn beperkingen afgeholpen. Iedereen aan te bevelen
Nick Rost
Schouderklachten
Lees verder
Behandeld aan mijn schouder. Op een korte termijn al veel mobiliteit terug gekregen. Fijne therapeuten met kennis van zaken.
Tamara Poldervaart
Rugklachten
Lees verder
Super fijne praktijk. Mooi en schoon. En leuk, aardige fysiotherapeuten. Ben snel van me rugklachten afgeholpen.
Jeremy Voets
Rugklachten
Lees verder
Na meer dan twee jaar ellende en verschillende fysios die van alles beloofde eindelijk hier terecht gekomen en ik kan niet anders zeggen ...... Jullie zijn top .... Super goed geholpen en eindelijk mijn rugklachten onder controle..... Super kan het iedereen aanraden
Kees Leijnse
Begeleiding
Lees verder
Na knie-operatie ben ik prima begeleid door Joris de Vries van Fysiotherapie Iburg!
Edwin Westgeest
Dry needling
Lees verder
Veel baat gehad bij de dry-needling behandelingen.

Uitgelichte specialisaties van onze fysiotherapie

Manuele Therapie

Het verbeteren van de bewegingsvrijheid, afname van pijn en het verbeteren van uw houding.

Dry Needling

Door middel van een speciale techniek worden triggerpoints aangeprikt en raken op die manier snel ontspannen.

Shockwave

Aanvullende therapievorm die wordt toegepast bij zeer geconcentreerde, lokale pijnklachten.

Sportfysiotherapie

Creëren van de juiste voorwaarden om te kunnen voldoen aan de eisen die vanuit de sport worden gevraagd.

Hardloopanalyse

Door een goede hardlooptechniek aan te leren kunnen klachten verminderd en/of voorkomen worden.

Echografie

Hoogfrequente geluidsgolven worden het lichaam ingestuurd en door het onderliggende weefsel teruggekaatst.