Effectieve behandeling van uw chronische pijnklachten

Door het vermijden van bewegen neemt de (spier)conditie en algehele belastbaarheid af wat tot meer pijn of andere klachten kan leiden. Fysiotherapie speelt een belangrijke rol als het gaat om het doorbreken van deze cirkel en het inzichtelijk krijgen van de factoren welke bijdragen aan het in stand houden van de klacht.
Fysiotherapeut specialist Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Afspraak Fysiotherapie Iburg

Binnen 24 uur een behandeling

Nieuwste technieken fysiotherapieI iburg

Behandeling volgens nieuwste technieken

Goed van uw klachten af

U kunt terecht van maandag t/m donderdag (7:30 tot 21:00 uur), vrijdag (7:30 tot 18:00 uur) en zaterdag (8:00 tot 16:00 uur). Wij hebben een goed bereikbare fysiotherapie in Rotterdam, Hillegersberg-Terbregge, en Kralingen.  

Fysiotherapie Iburg heeft met alle zorgverzekeraars een contract. U wordt ook zonder verwijzing van uw huisarts en/of specialist direct geholpen.
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandFysiotherapie Iburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Fysiotherapie Iburg staat al vanaf 1993 voor kwaliteit. Kwaliteit in behandeling, professionaliteit en communicatie. Zo helpen wij onze klanten snel en effectief van hun klachten af.

Effectieve behandeling van uw chronische pijnklachten bij Fysiotherapie Iburg in Rotterdam

Wanneer pijnklachten continue of afwisselend aanwezig zijn zonder dat dit kan worden verklaard door (acute) beschadiging van weefsel spreken we van chronische pijnklachten. Deze klachten kunnen al jaren aanwezig zijn en zowel spontaan zijn begonnen of na een trauma in het verleden zijn ‘overgebleven’. In veel gevallen kan er geen duidelijke medische oorzaak aan de pijn worden toegeschreven. Dit leidt bij veel cliënten tot een hoop onbegrip en onzekerheid.

Kenmerken van chronische pijnklachten

Naast de ‘fysieke’ uiting van het gevoel pijn is er ook sprake van een emotionele beleving; pijnklachten brengen in meer of mindere mate gevoelens en emoties teweeg. Hierbij is te denken aan emoties/gevoelens als onzekerheid, angst, wanhoop of radeloosheid welke de pijn in stand kunnen houden dan wel verergeren. De combinatie van pijn als zowel fysieke als emotionele beleving maken het tot een complex geheel.

Voorkom het vermijden van bewegen

Wanneer bewegen tot (de herkenbare) pijn leidt kan er een negatieve cirkel ontstaan waarbij bewegen wordt vermeden om zo de pijn te voorkomen. Door het vermijden van bewegen neemt de (spier)conditie en algehele belastbaarheid af wat tot meer pijn of andere klachten kan leiden. Fysiotherapie speelt een belangrijke rol als het gaat om het doorbreken van deze cirkel en het inzichtelijk krijgen van de factoren welke bijdragen aan het in stand houden van de klacht. Dit kan om zowel fysieke als emotioneel/gedragsmatige componenten gaan. De fysiotherapeut zoekt samen met u naar de beste manier om u naar het gewenste niveau van belastbaarheid te brengen.

Voorbeelden van chronische klachten

  • chronisch vermoeidheidsyndroom
  • fibromyalgie
  • reuma
  • artrose
  • SOLK (somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten)

Effectieve behandeling van uw klachten!

Daarom Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Kortere behandeltijd

Snellere resultaten

Contract met alle zorgverzekeraars

Ook zonder doorverwijzing direct geholpen

Afspraak binnen 24 uur

Vertrouwd door velen

Een maand geleden kwam ik terecht bij Fysio Iburg met een liesblessure. Hier loop ik al een jaar mee rond, verschillende behandelingen geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Na echter 3 behandelingen bij Arnold waren mijn klachten verdwenen. Ik ben de praktijk daarom zeer dankbaar voor hun kundige behandelingen. Hierdoor kan ik weer sporten zoals voorheen!
Milan Frenk
Super goed en kundig geholpen door Kate. Had een schouderblessure. Goeie oefeningen meegekregen en na een paar weken blessure/pijn vrij. Wel de oefeningen blijven doen om de schouder sterk te houden. Fysio Iburg Rotterdam zou ik aanraden.
Frank van Hemert
Super behandeling gehad van Farid. Kwam binnen met flinke rug- en schouderpijn, combinatie van dry needling en ouderwets kraken, volgende dag ging het alweer veel beter. Super!
Eelco Schuller
Heel erg goed en professioneel van al langdurig bestaande heupklachten afgeholpen. Duidelijke uitleg en vriendelijke prettige behandelaar. Korte wachttijden.
Antoine van Nassau
Vanwege het vele thuiswerken, slechte houding en stress had ik veel last van mijn schouder en nek. Samen met Fysio Iburg heb ik een plan gemaakt, waarin behandeling en oefeningen binnen een korte termijn hebben gezorgd voor enorm veel verbetering. Ik ben zeer tevreden!
Loes Groenendijk
Sinds ik onder behandeling ben bij deze praktijk ben ik sneller hersteld van me blessures, dan bij vorige fysiotherapeuten. Zeer gespecialiseerde mensen die veel verschillende soorten behandelingen geven, voor elke blessure een bijpassende behandeling. Een echte aanrader!
Maxine Sapulette

Afspraak met onze fysiotherapie maken

Uitgelichte specialisaties van onze fysiotherapie

Manuele Therapie

Het verbeteren van de bewegingsvrijheid, afname van pijn en het verbeteren van uw houding.

Dry Needling

Door middel van een speciale techniek worden triggerpoints aangeprikt en raken op die manier snel ontspannen.

Shockwave

Aanvullende therapievorm die wordt toegepast bij zeer geconcentreerde, lokale pijnklachten.

Sportfysiotherapie

Creëren van de juiste voorwaarden om te kunnen voldoen aan de eisen die vanuit de sport worden gevraagd.

Hardloopanalyse

Door een goede hardlooptechniek aan te leren kunnen klachten verminderd en/of voorkomen worden.

Echografie

Hoogfrequente geluidsgolven worden het lichaam ingestuurd en door het onderliggende weefsel teruggekaatst.