Verbetering van sturing spieren en afname pijnklachten

Easy Taping

Easy Taping is een methode die uitgaat van myofasciale (spiervlies) bewegingssturing met als doel verbetering van de sturing van de spieren en afname van pijnklachten. Door middel van technieken wordt getest welke tapemethode gebruikt moeten worden en in welke richting de tape moet worden aangebracht. Meteen na het tapen wordt pijnvermindering en meer bewegingsvrijheid ervaren.

Easy Taping zorgt voor snelle resultaten

Easy Tape is een elastisch, gekleurde tape die de bewegingssturing van gewrichten en spieren verbeterd. Wanneer de Easy Tape op de huid plakt, krimpt deze en wordt de huid als het ware opgetild (‘liftwerking’). De huid is via de fascia (spiervlies/bindweefsel) verbonden met diepere huidlagen, spieren, pezen en botten die eronder liggen. Door de trekkracht van de tape ontstaat direct afname van de druk in de onderliggende structuren.

Deze afname in druk zorgt voor afname van pijn, verbetering van de aan- en afvoer van vocht en een verbetering in de doorbloeding. Daarnaast krijg je door de tape een prettiger bewegingsgevoel. Door de verbetering in gewrichtssturing, afname in pijn en toename in bewegingsvrijheid wordt tevens het doen van oefeningen of training toegankelijker.

Easy Tape kan worden ingezet bij bijvoorbeeld pijnklachten, spierzwakte, instabiliteitsklachten of onvoldoende beweeglijkheid van spieren of gewrichten. Tevens kan Easy Tape een positieve uitkomst bieden bij lymfoedeem en de behandeling van littekens.