Easy Taping

Easy Taping is een methode die uitgaat van myofasciale (spiervlies) bewegingssturing met als doel verbetering van de sturing van de spieren en afname van pijnklachten. Door middel van technieken wordt getest welke tapemethode gebruikt moeten worden en in welke richting de tape moet worden aangebracht. Meteen na het tapen wordt pijnvermindering en meer bewegingsvrijheid ervaren.
Fysiotherapeut specialist Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Afspraak Fysiotherapie Iburg

Binnen 24 uur een behandeling

Nieuwste technieken fysiotherapieI iburg

Behandeling volgens nieuwste technieken

Snel van uw klachten af

U kunt terecht van maandag t/m donderdag (7:30 tot 21:00 uur), vrijdag (7:30 tot 18:00 uur) en zaterdag (8:00 tot 16:00 uur). Wij hebben een goed bereikbare fysiotherapie in Rotterdam, Hillegersberg-Terbregge, en Kralingen.  

Fysiotherapie Iburg heeft met alle zorgverzekeraars een contract. U wordt ook zonder verwijzing van uw huisarts en/of specialist direct geholpen.
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandFysiotherapie Iburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Fysiotherapie Iburg staat al vanaf 1993 voor kwaliteit. Kwaliteit in behandeling, professionaliteit en communicatie. Zo helpen wij onze klanten snel en effectief van hun klachten af.

Easy Taping bij Fysiotherapie Iburg in Rotterdam

Wat is easy taping en hoe werkt het?

Easy Tape is een elastisch, gekleurde tape die de bewegingssturing van gewrichten en spieren verbeterd. Wanneer de Easy Tape op de huid plakt, krimpt deze en wordt de huid als het ware opgetild (‘liftwerking’). De huid is via de fascia (spiervlies/bindweefsel) verbonden met diepere huidlagen, spieren, pezen en botten die eronder liggen. Door de trekkracht van de tape ontstaat direct afname van de druk in de onderliggende structuren.

Deze afname in druk zorgt voor afname van pijn, verbetering van de aan- en afvoer van vocht en een verbetering in de doorbloeding. Daarnaast krijg je door de tape een prettiger bewegingsgevoel. Door de verbetering in gewrichtssturing, afname in pijn en toename in bewegingsvrijheid wordt tevens het doen van oefeningen of training toegankelijker.

Easy Tape kan worden ingezet bij bijvoorbeeld pijnklachten, spierzwakte, instabiliteitsklachten of onvoldoende beweeglijkheid van spieren of gewrichten. Tevens kan Easy Tape een positieve uitkomst bieden bij lymfoedeem en de behandeling van littekens.

Voordelen van een easy taping behandeling

De voordelen van een easy taping behandeling zijn:

  • Afname van pijnklachten
  • Meer bewegingsvrijheid
  • Verbetering in de sturing van de spieren
  • Positieve uitkomst bij lymfoedeem
  • Positieve uitkomst bij de behandeling van littekens

Veel voorkomende aandoeningen behandeld met easy taping

Er zijn verschillende aandoeningen en klachten die goed te behandelen zijn met easy taping. Hierbij valt te denken aan hoofdpijn, nekpijn, schouderpijn, rugpijn en RSI. Easy taping kan de doorbloeding verbeteren en de spieren soepeler maken. Daarnaast heeft het een pijnstillende werking.

Effectieve behandeling van uw klachten!

Daarom Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Kortere behandeltijd

Snellere resultaten

Contract met alle zorgverzekeraars

Ook zonder doorverwijzing direct geholpen

Afspraak binnen 24 uur

Vertrouwd door velen

Een maand geleden kwam ik terecht bij Fysio Iburg met een liesblessure. Hier loop ik al een jaar mee rond, verschillende behandelingen geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Na echter 3 behandelingen bij Arnold waren mijn klachten verdwenen. Ik ben de praktijk daarom zeer dankbaar voor hun kundige behandelingen. Hierdoor kan ik weer sporten zoals voorheen!
Milan Frenk
Super goed en kundig geholpen door Kate. Had een schouderblessure. Goeie oefeningen meegekregen en na een paar weken blessure/pijn vrij. Wel de oefeningen blijven doen om de schouder sterk te houden. Fysio Iburg Rotterdam zou ik aanraden.
Frank van Hemert
Super behandeling gehad van Farid. Kwam binnen met flinke rug- en schouderpijn, combinatie van dry needling en ouderwets kraken, volgende dag ging het alweer veel beter. Super!
Eelco Schuller
Heel erg goed en professioneel van al langdurig bestaande heupklachten afgeholpen. Duidelijke uitleg en vriendelijke prettige behandelaar. Korte wachttijden.
Antoine van Nassau
Vanwege het vele thuiswerken, slechte houding en stress had ik veel last van mijn schouder en nek. Samen met Fysio Iburg heb ik een plan gemaakt, waarin behandeling en oefeningen binnen een korte termijn hebben gezorgd voor enorm veel verbetering. Ik ben zeer tevreden!
Loes Groenendijk
Sinds ik onder behandeling ben bij deze praktijk ben ik sneller hersteld van me blessures, dan bij vorige fysiotherapeuten. Zeer gespecialiseerde mensen die veel verschillende soorten behandelingen geven, voor elke blessure een bijpassende behandeling. Een echte aanrader!
Maxine Sapulette

Afspraak met onze fysiotherapie maken

Uitgelichte specialisaties van onze fysiotherapie

Manuele Therapie

Het verbeteren van de bewegingsvrijheid, afname van pijn en het verbeteren van uw houding.

Dry Needling

Door middel van een speciale techniek worden triggerpoints aangeprikt en raken op die manier snel ontspannen.

Shockwave

Aanvullende therapievorm die wordt toegepast bij zeer geconcentreerde, lokale pijnklachten.

Sportfysiotherapie

Creëren van de juiste voorwaarden om te kunnen voldoen aan de eisen die vanuit de sport worden gevraagd.

Hardloopanalyse

Door een goede hardlooptechniek aan te leren kunnen klachten verminderd en/of voorkomen worden.

Echografie

Hoogfrequente geluidsgolven worden het lichaam ingestuurd en door het onderliggende weefsel teruggekaatst.