Effectieve behandeling tegen duizeligheid

Jaarlijks gaat circa 2% van de volwassenen naar de huisarts vanwege duizeligheidsklachten. De fysiotherapeut bepaalt door middel van een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek nader of fysiotherapie ingezet kan worden en met welke behandeling u het beste geholpen bent.
Fysiotherapeut specialist Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Afspraak Fysiotherapie Iburg

Binnen 24 uur een behandeling

Nieuwste technieken fysiotherapieI iburg

Behandeling volgens nieuwste technieken

Goed van uw klachten af

U kunt terecht van maandag t/m donderdag (7:30 tot 21:00 uur), vrijdag (7:30 tot 18:00 uur) en zaterdag (8:00 tot 16:00 uur). Wij hebben een goed bereikbare fysiotherapie in Rotterdam, Hillegersberg-Terbregge, en Kralingen.  

Fysiotherapie Iburg heeft met alle zorgverzekeraars een contract. U wordt ook zonder verwijzing van uw huisarts en/of specialist direct geholpen.
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandFysiotherapie Iburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Fysiotherapie Iburg staat al vanaf 1993 voor kwaliteit. Kwaliteit in behandeling, professionaliteit en communicatie. Zo helpen wij onze klanten snel en effectief van hun klachten af.

Effectieve behandeling tegen duizeligheid bij Fysiotherapie Iburg in Rotterdam

De oorzaken van duizeligheid zijn zeer divers. Jaarlijks gaat daarom circa 2% van de volwassenen naar de huisarts vanwege duizeligheidsklachten. Vaak zijn nekklachten de aanleiding voor het ontstaan van duizeligheid. Onze fysiotherapeut kan dit effectief behandelen, met bijvoorbeeld dry needling

Bij duizeligheid wordt onderscheid gemaakt tussen:

  • Draaiduizeligheid
  • Een licht gevoel in het hoofd of het gevoel bijna flauw te vallen
  • Bewegingsonzekerheid, disbalans, onbalans of onvastheid ter been

Wat is draaiduizeligheid?

Bij draaiduizeligheid ziet u alles draaien of bewegen. Dit kan zelfs gepaard gaan met misselijkheid en angstig worden. Vaak helpt het om te gaan zitten of liggen tot de duizeligheid over is. Mocht u hier vaker last van krijgen of als u het niet vertrouwt, dan is het aan te raden om contact met uw huisarts op te nemen. De huisarts kan u vervolgens doorverwijzen naar een fysiotherapeut bij u in de buurt. Bij Fysiotherapie Iburg in Rotterdam kan u zelfs zonder doorverwijzing bij ons terecht voor een afspraak. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Kenmerken van draaiduizeligheid

Bij draaiduizeligheid heeft u het gevoel dat de wereld om u heen draait.

  • Draaiduizeligheid ontstaat acuut en is vaak van korte duur (meestal hooguit 1 minuut)
  • Klachten ontstaan wanneer uw hoofd snel van houding verandert
  • U voelt u misselijk en moet daardoor soms overgeven
  • U voelt u onzeker

Wat is de oorzaak van draaiduizeligheid?

De medische benaming voor draaiduizeligheid is Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid, ook wel BPPD genoemd. Positieduizeligheid is een heftige maar kortdurende draaiduizeligheid wanneer uw hoofd snel van houding verandert. Dit kan bijvoorbeeld bij vooroverbuigen, achteromkijken of draaien in bed. De exacte oorzaak van draaiduizeligheid is niet bekend, maar het probleem ligt in het evenwichtsorgaan. Doordat dit orgaan niet goed functioneert, ontstaat de draaiduizeligheid die u als vervelend ervaart. Meestal gaat deze draaiduizeligheid samen met een typerende beweging van de ogen. Met speciale fysiotherapie is deze vorm van duizeligheid goed te verhelpen.

Klachten gecombineerd met duizeligheid kunnen effectief behandeld worden door een fysiotherapeut

Heeft u nekklachten of ervaart u langdurige spanning in combinatie met duizeligheid, dan kan u zich effectief laten behandelen door een fysiotherapeut bij u in de buurt. Kies voor onze vestiging in Kralingen of Hillegersberg. Ook bij een slechte conditie, hoofdpijn, bewegingsonzekerheid, draaiduizeligheid als gevolg van gruis in het evenwichtsorgaan of bewegingsonzekerheid helpen wij u graag.

Afspraak met een fysiotherapeut maken

De fysiotherapeut bepaalt door middel van een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek nader of fysiotherapie ingezet kan worden en met welke behandeling u het beste geholpen bent. Hierbij kunt u denken aan manuele therapie, dry needling, oefentherapie, myofasciale therapie of een combinatie van deze specialisaties.

Effectieve behandeling van uw klachten!

Daarom Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Kortere behandeltijd

Snellere resultaten

Contract met alle zorgverzekeraars

Ook zonder doorverwijzing direct geholpen

Afspraak binnen 24 uur

Vertrouwd door velen

Een maand geleden kwam ik terecht bij Fysio Iburg met een liesblessure. Hier loop ik al een jaar mee rond, verschillende behandelingen geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Na echter 3 behandelingen bij Arnold waren mijn klachten verdwenen. Ik ben de praktijk daarom zeer dankbaar voor hun kundige behandelingen. Hierdoor kan ik weer sporten zoals voorheen!
Milan Frenk
Super goed en kundig geholpen door Kate. Had een schouderblessure. Goeie oefeningen meegekregen en na een paar weken blessure/pijn vrij. Wel de oefeningen blijven doen om de schouder sterk te houden. Fysio Iburg Rotterdam zou ik aanraden.
Frank van Hemert
Super behandeling gehad van Farid. Kwam binnen met flinke rug- en schouderpijn, combinatie van dry needling en ouderwets kraken, volgende dag ging het alweer veel beter. Super!
Eelco Schuller
Heel erg goed en professioneel van al langdurig bestaande heupklachten afgeholpen. Duidelijke uitleg en vriendelijke prettige behandelaar. Korte wachttijden.
Antoine van Nassau
Vanwege het vele thuiswerken, slechte houding en stress had ik veel last van mijn schouder en nek. Samen met Fysio Iburg heb ik een plan gemaakt, waarin behandeling en oefeningen binnen een korte termijn hebben gezorgd voor enorm veel verbetering. Ik ben zeer tevreden!
Loes Groenendijk
Sinds ik onder behandeling ben bij deze praktijk ben ik sneller hersteld van me blessures, dan bij vorige fysiotherapeuten. Zeer gespecialiseerde mensen die veel verschillende soorten behandelingen geven, voor elke blessure een bijpassende behandeling. Een echte aanrader!
Maxine Sapulette

Afspraak met onze fysiotherapie maken

Uitgelichte specialisaties van onze fysiotherapie

Manuele Therapie

Het verbeteren van de bewegingsvrijheid, afname van pijn en het verbeteren van uw houding.

Dry Needling

Door middel van een speciale techniek worden triggerpoints aangeprikt en raken op die manier snel ontspannen.

Shockwave

Aanvullende therapievorm die wordt toegepast bij zeer geconcentreerde, lokale pijnklachten.

Sportfysiotherapie

Creëren van de juiste voorwaarden om te kunnen voldoen aan de eisen die vanuit de sport worden gevraagd.

Hardloopanalyse

Door een goede hardlooptechniek aan te leren kunnen klachten verminderd en/of voorkomen worden.

Echografie

Hoogfrequente geluidsgolven worden het lichaam ingestuurd en door het onderliggende weefsel teruggekaatst.