Effectieve behandeling van uw nekklachten

Behandel snel en voorkom verdere nekklachten

Behandel snel en voorkom verdere nekklachten

Nekpijn is na rug- en schouderpijn de meest voorkomende klacht aan het bewegingsapparaat. Veelal wordt een stijf gevoel en verminderde beweeglijkheid van de nek ervaren. Nekpijn kan zowel plotseling ontstaan als meer geleidelijk en kan onder andere hevig, zeurend of dof aanvoelen.

Naast nekpijn kan ook hoofdpijn, uitstralende pijn naar de bovenrug, schouderregio of armen worden ervaren. Het is niet altijd duidelijk hoe nekpijn kan ontstaan. Het maken van een verkeerde beweging, overbelasting, verkeerde houding of spanningen kunnen ten grondslag liggen aan het ontstaan van nekklachten. Hoewel pijn in de nek veelal vanzelf verdwijnt, kan dit hinderlijk zijn in de uitvoer van dagelijkse bezigheden. Graag helpen wij bij het in kaart brengen van de factoren die een rol kunnen spelen in het ontstaan van de klachten en hoe deze in de toekomst voorkomen worden.

Bij de behandeling van nekklachten kun je denken aan manuele therapie of algemene fysiotherapie, oefentherapie, dry needling, easy taping of myofasciale technieken.

Onder deze klacht valt ook: nekpijn, nekblessure, nekklachten en nekklacht