De beste Dry Needling fysiotherapie

Dry needling is een innovatieve techniek in Nederland, die als onderdeel van een totale behandeling kan worden ingezet. Hierbij wordt een dunne naald door de huid en spier direct in een ‘triggerpoint’ geprikt. Een triggerpoint is een plaatselijke, verharde en pijnlijke plek in een spier, die de oorzaak kan zijn van pijn- en spierspanningsklachten. Omdat er geen vloeistof wordt geïnjecteerd, spreekt men van dry needling.
Fysiotherapeut specialist Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Afspraak Fysiotherapie Iburg

Binnen 24 uur een behandeling

Nieuwste technieken fysiotherapieI iburg

Behandeling volgens nieuwste technieken

Snel van uw klachten af

U kunt terecht van maandag t/m donderdag (7:30 tot 21:00 uur), vrijdag (7:30 tot 18:00 uur) en zaterdag (8:00 tot 16:00 uur). Wij hebben een goed bereikbare fysiotherapie in Rotterdam, Hillegersberg-Terbregge, en Kralingen.  

Fysiotherapie Iburg heeft met alle zorgverzekeraars een contract. U wordt ook zonder verwijzing van uw huisarts en/of specialist direct geholpen.
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandFysiotherapie Iburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Fysiotherapie Iburg staat al vanaf 1993 voor kwaliteit. Kwaliteit in behandeling, professionaliteit en communicatie. Zo helpen wij onze klanten snel en effectief van hun klachten af.

De beste Dry Needling fysiotherapie bij Fysiotherapie Iburg in Rotterdam

Dry needling is een innovatieve techniek in Nederland, die als onderdeel van een totale behandeling kan worden ingezet. Hierbij wordt een dunne naald door de huid en spier direct in een ‘triggerpoint’ geprikt. Een triggerpoint is een plaatselijke, verharde en pijnlijke plek in een spier, die de oorzaak kan zijn van pijn- en spierspanningsklachten. Omdat er geen vloeistof wordt geïnjecteerd, spreekt men van dry needling.

Wat is een dry needling behandeling en hoe werkt het?

Dry needling is een relatief nieuwe behandelmethode die de laatste jaren aan populariteit wint in Nederland. Het is een techniek waarbij een dunne naald door de huid en de spier direct in een ’triggerpoint’ wordt geprikt. Een triggerpoint is een gelokaliseerde, verharde en pijnlijke plek in een spier, die de oorzaak kan zijn van pijn en spierspanningsklachten. Het grote voordeel van dry needling is dat het relatief snel verlichting van deze klachten kan geven.

Voordelen van een dry needling behandeling

Een dry needling behandeling heeft verschillende voordelen vergeleken met andere behandelingen. Zo voelt de patiënt weinig pijn tijdens de behandeling en er zijn geen bijwerkingen. Bovendien worden bij dry needling dieper gelegen structuren in het lichaam behandeld dan bij veel andere behandelingen. Deze dieper gelegen structuren spelen vaak een rol bij ongemakken die hun oorsprong vinden op meer oppervlakkige niveaus.

Wat is een triggerpoint?

Een triggerpoint is een pijnlijk en verhard gebied in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak uitstralende pijn kan veroorzaken. De fysiotherapeut lokaliseert en behandelt deze triggerpoints, wanneer ze een oorzaak kunnen zijn van uw klachten.

Ontstaanswijze van triggerpoints

  • Acuut – bijvoorbeeld door een verkeerde beweging of ongeluk
  • Langdurige overbelasting van bijvoorbeeld arm, schouder en/of nek bij computergebruik
  • Overbelasting/blessures bij sporters
  • Langdurige afwezigheid van beweging, bijv. door gip
  • Psychologische factoren, zoals stress en depressie, die fysieke klachten met zich mee brengen

Manieren waarop triggerpoints zich kunnen uiten

  • Pijn en stijfheid, lokaal of bij uitstralende klachten
  • Bewegingsbeperkingen in gewrichten
  • Verminderde kracht in de betrokken spier(en)
  • Pijn ontwijkend gedrag; u gaat ‘anders’ bewegen
  • Hoofdpijnduizeligheid etc.

Het verschil tussen dry needling en acupunctuur

Dry needling en acupunctuur zijn twee verschillende behandelingen die vaak met elkaar worden verward. Acupunctuur is een oude Chinese behandeling waarbij verschillende naalden oppervlakkig in het lichaam worden ingebracht, die daar enige tijd blijven en de “energie” in het lichaam beïnvloeden. Bij dry needling wordt meestal één naald gebruikt, die gedurende een korte periode in de spier wordt geprikt. Dry needling werkt op specifieke “triggerpoints” en is dus geen “energie”-behandeling.

Synoniemen: Intramuscular Stimulation (IMS) en Triggerpoint Dry Needling (TDN)

Effectieve behandeling van uw klachten!

Daarom Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Kortere behandeltijd

Snellere resultaten

Contract met alle zorgverzekeraars

Ook zonder doorverwijzing direct geholpen

Afspraak binnen 24 uur

Vertrouwd door velen

Een maand geleden kwam ik terecht bij Fysio Iburg met een liesblessure. Hier loop ik al een jaar mee rond, verschillende behandelingen geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Na echter 3 behandelingen bij Arnold waren mijn klachten verdwenen. Ik ben de praktijk daarom zeer dankbaar voor hun kundige behandelingen. Hierdoor kan ik weer sporten zoals voorheen!
Milan Frenk
Super goed en kundig geholpen door Kate. Had een schouderblessure. Goeie oefeningen meegekregen en na een paar weken blessure/pijn vrij. Wel de oefeningen blijven doen om de schouder sterk te houden. Fysio Iburg Rotterdam zou ik aanraden.
Frank van Hemert
Super behandeling gehad van Farid. Kwam binnen met flinke rug- en schouderpijn, combinatie van dry needling en ouderwets kraken, volgende dag ging het alweer veel beter. Super!
Eelco Schuller
Heel erg goed en professioneel van al langdurig bestaande heupklachten afgeholpen. Duidelijke uitleg en vriendelijke prettige behandelaar. Korte wachttijden.
Antoine van Nassau
Vanwege het vele thuiswerken, slechte houding en stress had ik veel last van mijn schouder en nek. Samen met Fysio Iburg heb ik een plan gemaakt, waarin behandeling en oefeningen binnen een korte termijn hebben gezorgd voor enorm veel verbetering. Ik ben zeer tevreden!
Loes Groenendijk
Sinds ik onder behandeling ben bij deze praktijk ben ik sneller hersteld van me blessures, dan bij vorige fysiotherapeuten. Zeer gespecialiseerde mensen die veel verschillende soorten behandelingen geven, voor elke blessure een bijpassende behandeling. Een echte aanrader!
Maxine Sapulette

Afspraak met onze fysiotherapie maken

Uitgelichte specialisaties van onze fysiotherapie

Manuele Therapie

Het verbeteren van de bewegingsvrijheid, afname van pijn en het verbeteren van uw houding.

Dry Needling

Door middel van een speciale techniek worden triggerpoints aangeprikt en raken op die manier snel ontspannen.

Shockwave

Aanvullende therapievorm die wordt toegepast bij zeer geconcentreerde, lokale pijnklachten.

Sportfysiotherapie

Creëren van de juiste voorwaarden om te kunnen voldoen aan de eisen die vanuit de sport worden gevraagd.

Hardloopanalyse

Door een goede hardlooptechniek aan te leren kunnen klachten verminderd en/of voorkomen worden.

Echografie

Hoogfrequente geluidsgolven worden het lichaam ingestuurd en door het onderliggende weefsel teruggekaatst.