Effectieve Shockwave Therapie

Shockwave therapie is een aanvullende therapievorm die toegepast wordt bij zeer geconcentreerde, lokale pijnklachten, met name in peesstructuren. Als fysiotherapeut maken we gebruik van het stimuleren van het zelf herstellend vermogen van het lichaam. In peesstructuren is dit zelf herstellend vermogen van nature minder aanwezig, waardoor een behandeling middels shockwave therapie een extra mogelijkheid biedt om deze vaak wat moeilijk behandelbare aandoeningen te verminderen.
Fysiotherapeut specialist Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Afspraak Fysiotherapie Iburg

Binnen 24 uur een behandeling

Nieuwste technieken fysiotherapieI iburg

Behandeling volgens nieuwste technieken

Snel van uw klachten af

U kunt terecht van maandag t/m donderdag (7:30 tot 21:00 uur), vrijdag (7:30 tot 18:00 uur) en zaterdag (8:00 tot 16:00 uur). Wij hebben een goed bereikbare fysiotherapie in Rotterdam, Hillegersberg-Terbregge, en Kralingen.  

Fysiotherapie Iburg heeft met alle zorgverzekeraars een contract. U wordt ook zonder verwijzing van uw huisarts en/of specialist direct geholpen.
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandFysiotherapie Iburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Fysiotherapie Iburg staat al vanaf 1993 voor kwaliteit. Kwaliteit in behandeling, professionaliteit en communicatie. Zo helpen wij onze klanten snel en effectief van hun klachten af.

Effectieve Shockwave Therapie bij Fysiotherapie Iburg in Rotterdam

Shockwave therapie is een aanvullende therapievorm die toegepast wordt bij zeer geconcentreerde, lokale pijnklachten, met name in peesstructuren. Als fysiotherapeut maken we gebruik van het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. In peesstructuren is dit zelfherstellend vermogen van nature minder aanwezig, waardoor een behandeling middels shockwave therapie een extra mogelijkheid biedt om deze vaak wat moeilijk behandelbare aandoeningen te verminderen. Shockwave-therapie wordt al vele jaren gebruikt bij de behandeling van verschillende soorten orthopedische problemen, maar heeft ook sterk aan belangstelling gewonnen als behandeling voor chronische peespijn.

Wat is shockwave therapie en hoe werkt het?

Shockwave therapie is een behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van hoogenergetische golven om de zelfgenezende functie van het lichaam te stimuleren. De golven die door het shockwave-apparaat worden uitgezonden, worden door de behandelkop geabsorbeerd en op de pijnlijke plaats gericht. Dit stimuleert het lichaam om verschillende herstelbevorderende stoffen vrij te geven. Sommige stoffen bootsen een milde ontstekingsreactie na, andere stoffen stimuleren het herstel van het weefsel en verbeteren de doorbloeding op de plaats van de aandoening. Beide reacties resulteren in een snel weefselherstel.

Voordelen van shockwave therapie

Shockwave therapie heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere vormen van behandeling. Zo is shockwave therapie een niet-invasieve behandeling. Dit betekent dat er geen operatie of injecties voor nodig zijn. Daarnaast is shockwave therapie effectief bij de behandeling van chronische peespijn. Dit type pijn kan moeilijk te behandelen zijn met andere methoden. Ook is het een veilige en relatief gemakkelijke behandeling om toe te passen.

Veel voorkomende aandoeningen behandeld met shockwave therapie

Shockwave therapie is een behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van geluidsgolven met een hoge intensiteit om pijn en ontsteking te helpen verlichten. Het wordt over het algemeen gebruikt voor de behandeling van een groot aantal aandoeningen, waaronder tennis- of golfelleboog, pijnlijke nek, schouder en/of rug (langdurig en bijna altijd op dezelfde plaats), schouderproblemen met of zonder verkalking, pijn rond de knie of enkel, langdurige achillespeesproblemen, hielspoor of langdurige pijn onder de voetzool.

Kijk naar de oorzaak van de klachten

Naast deze lokale en gerichte behandelmethode is het uiteraard van groot belang om te kijken naar de oorzaak van het ontstaan van de klachten. Als het gaat om de oorzaak van klachten, is het belangrijk om naar een verscheidenheid van factoren te kijken. Hierbij valt te denken aan zaken als de belasting/belastingsverhouding, houding, stand, beweging en beweeglijkheid van de gewrichten, stabiliteit, etc. Door met al deze factoren rekening te houden, kunnen we de bron van de klachten beter begrijpen en een effectief behandelplan opstellen. Shockwave therapie is slechts één onderdeel van dat plan.

Effectieve behandeling van uw klachten!

Daarom Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Kortere behandeltijd

Snellere resultaten

Contract met alle zorgverzekeraars

Ook zonder doorverwijzing direct geholpen

Afspraak binnen 24 uur

Vertrouwd door velen

Een maand geleden kwam ik terecht bij Fysio Iburg met een liesblessure. Hier loop ik al een jaar mee rond, verschillende behandelingen geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Na echter 3 behandelingen bij Arnold waren mijn klachten verdwenen. Ik ben de praktijk daarom zeer dankbaar voor hun kundige behandelingen. Hierdoor kan ik weer sporten zoals voorheen!
Milan Frenk
Super goed en kundig geholpen door Kate. Had een schouderblessure. Goeie oefeningen meegekregen en na een paar weken blessure/pijn vrij. Wel de oefeningen blijven doen om de schouder sterk te houden. Fysio Iburg Rotterdam zou ik aanraden.
Frank van Hemert
Super behandeling gehad van Farid. Kwam binnen met flinke rug- en schouderpijn, combinatie van dry needling en ouderwets kraken, volgende dag ging het alweer veel beter. Super!
Eelco Schuller
Heel erg goed en professioneel van al langdurig bestaande heupklachten afgeholpen. Duidelijke uitleg en vriendelijke prettige behandelaar. Korte wachttijden.
Antoine van Nassau
Vanwege het vele thuiswerken, slechte houding en stress had ik veel last van mijn schouder en nek. Samen met Fysio Iburg heb ik een plan gemaakt, waarin behandeling en oefeningen binnen een korte termijn hebben gezorgd voor enorm veel verbetering. Ik ben zeer tevreden!
Loes Groenendijk
Sinds ik onder behandeling ben bij deze praktijk ben ik sneller hersteld van me blessures, dan bij vorige fysiotherapeuten. Zeer gespecialiseerde mensen die veel verschillende soorten behandelingen geven, voor elke blessure een bijpassende behandeling. Een echte aanrader!
Maxine Sapulette

Afspraak met onze fysiotherapie maken

Uitgelichte specialisaties van onze fysiotherapie

Manuele Therapie

Het verbeteren van de bewegingsvrijheid, afname van pijn en het verbeteren van uw houding.

Dry Needling

Door middel van een speciale techniek worden triggerpoints aangeprikt en raken op die manier snel ontspannen.

Shockwave

Aanvullende therapievorm die wordt toegepast bij zeer geconcentreerde, lokale pijnklachten.

Sportfysiotherapie

Creëren van de juiste voorwaarden om te kunnen voldoen aan de eisen die vanuit de sport worden gevraagd.

Hardloopanalyse

Door een goede hardlooptechniek aan te leren kunnen klachten verminderd en/of voorkomen worden.

Echografie

Hoogfrequente geluidsgolven worden het lichaam ingestuurd en door het onderliggende weefsel teruggekaatst.