Effectieve behandeling van Multiple Sclerose (MS)

Afhankelijk van symptomen en klachten kan fysiotherapie een ondersteunende/begeleidende rol spelen bij MS met als doel dat u zo zelfstandig mogelijk kan functioneren binnen de fysieke mogendheden.
Fysiotherapeut specialist Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Afspraak Fysiotherapie Iburg

Binnen 24 uur een behandeling

Nieuwste technieken fysiotherapieI iburg

Behandeling volgens nieuwste technieken

Goed van uw klachten af

U kunt terecht van maandag t/m donderdag (7:30 tot 21:00 uur), vrijdag (7:30 tot 18:00 uur) en zaterdag (8:00 tot 16:00 uur). Wij hebben een goed bereikbare fysiotherapie in Rotterdam, Hillegersberg-Terbregge, en Kralingen.  

Fysiotherapie Iburg heeft met alle zorgverzekeraars een contract. U wordt ook zonder verwijzing van uw huisarts en/of specialist direct geholpen.
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandFysiotherapie Iburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Fysiotherapie Iburg staat al vanaf 1993 voor kwaliteit. Kwaliteit in behandeling, professionaliteit en communicatie. Zo helpen wij onze klanten snel en effectief van hun klachten af.

Effectieve behandeling van Multiple Sclerose (MS) bij Fysiotherapie Iburg in Rotterdam

Multiple Sclerose (MS) is een chronische ziekte van het centraal zenuwstelsel. Het centraal zenuwstelsel bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg en de oogzenuwen en ontvangt en verstuurt elektrische signalen via zenuwen. Wanneer het vetachtige laagje (myeline) rondom deze zenuwen aangetast wordt waardoor signalen minder goed of zelfs helemaal niet doorkomen spreekt men van MS.

Klachten bij MS

Afhankelijk van de locatie van de ontsteking kunnen er klachten optreden. Als bijvoorbeeld het ruggenmerg is ontstoken, dan kan er krachtsvermindering in het been ontstaan waardoor het lopen moeilijker gaat. Bij een ontstoken oogzenuw ontstaan er pijnklachten achter het oog en kan uw zicht verminderen. Ook kunnen er problemen met de geheugenproblemen, coördinatie, spierzwakte, pijn en klachten van seksuele aard ontstaan.

Het niet meer goed functioneren van één of meerdere lichaamsfuncties heeft veelal een grote impact op het al dan niet kunnen uitvoeren van activiteiten in het dagelijks leven, zowel fysiek als mentaal. Het is bij iedereen verschillend waar ontstekingen ontstaan, hoe vaak ontstekingen optreden en hoe ernstig deze zijn. Daardoor zal MS zich bij iedereen op een andere manier uiten.

Behandeling van MS

Hoewel MS helaas niet meer overgaat is de behandeling veelal multidisciplinair van aard. Betrokken hulp- en zorgverleners kunnen zijn: de huisarts, een revalidatiearts, een psycholoog, ergotherapeut of fysiotherapeut. Het behandelplan richt zich met name op ‘het zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren binnen de fysieke mogendheden, thuis en op het werk’.

Afhankelijk van symptomen en klachten kan fysiotherapie een ondersteunende/begeleidende rol spelen bij MS. Hierbij kunt u denken aan het leren omgaan met beperkingen en vermoeidheid, het aanbieden van begeleiding bij training en lichamelijke inspanning. Daarnaast kan fysiotherapie in positieve zin bijdragen aan het tegengaan van stijfheidsklachten, spasticiteit en het verbeteren van het evenwicht.

De fysiotherapeut onderzoekt houdings- en bewegingsmogelijkheden zoals lopen, staan, conditie, spierkracht, coördinatie etc. zodat een op maat gemaakt behandelplan kan worden gemaakt. Ook kan een fysiotherapeut u (indien gewenst) adviseren bij de keuze van (loop)hulpmiddelen.

Effectieve behandeling van uw klachten!

Daarom Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Kortere behandeltijd

Snellere resultaten

Contract met alle zorgverzekeraars

Ook zonder doorverwijzing direct geholpen

Afspraak binnen 24 uur

Vertrouwd door velen

Een maand geleden kwam ik terecht bij Fysio Iburg met een liesblessure. Hier loop ik al een jaar mee rond, verschillende behandelingen geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Na echter 3 behandelingen bij Arnold waren mijn klachten verdwenen. Ik ben de praktijk daarom zeer dankbaar voor hun kundige behandelingen. Hierdoor kan ik weer sporten zoals voorheen!
Milan Frenk
Super goed en kundig geholpen door Kate. Had een schouderblessure. Goeie oefeningen meegekregen en na een paar weken blessure/pijn vrij. Wel de oefeningen blijven doen om de schouder sterk te houden. Fysio Iburg Rotterdam zou ik aanraden.
Frank van Hemert
Super behandeling gehad van Farid. Kwam binnen met flinke rug- en schouderpijn, combinatie van dry needling en ouderwets kraken, volgende dag ging het alweer veel beter. Super!
Eelco Schuller
Heel erg goed en professioneel van al langdurig bestaande heupklachten afgeholpen. Duidelijke uitleg en vriendelijke prettige behandelaar. Korte wachttijden.
Antoine van Nassau
Vanwege het vele thuiswerken, slechte houding en stress had ik veel last van mijn schouder en nek. Samen met Fysio Iburg heb ik een plan gemaakt, waarin behandeling en oefeningen binnen een korte termijn hebben gezorgd voor enorm veel verbetering. Ik ben zeer tevreden!
Loes Groenendijk
Sinds ik onder behandeling ben bij deze praktijk ben ik sneller hersteld van me blessures, dan bij vorige fysiotherapeuten. Zeer gespecialiseerde mensen die veel verschillende soorten behandelingen geven, voor elke blessure een bijpassende behandeling. Een echte aanrader!
Maxine Sapulette

Afspraak met onze fysiotherapie maken

Uitgelichte specialisaties van onze fysiotherapie

Manuele Therapie

Het verbeteren van de bewegingsvrijheid, afname van pijn en het verbeteren van uw houding.

Dry Needling

Door middel van een speciale techniek worden triggerpoints aangeprikt en raken op die manier snel ontspannen.

Shockwave

Aanvullende therapievorm die wordt toegepast bij zeer geconcentreerde, lokale pijnklachten.

Sportfysiotherapie

Creëren van de juiste voorwaarden om te kunnen voldoen aan de eisen die vanuit de sport worden gevraagd.

Hardloopanalyse

Door een goede hardlooptechniek aan te leren kunnen klachten verminderd en/of voorkomen worden.

Echografie

Hoogfrequente geluidsgolven worden het lichaam ingestuurd en door het onderliggende weefsel teruggekaatst.