De beste behandeling van uw meniscusklachten

Op basis van een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek kan worden nagegaan of er sprake is van betrokkenheid van de meniscus. De fysiotherapeut informeert over de aard van uw knieklacht en stelt indien van toepassing een gericht behandelplan op.
Fysiotherapeut specialist Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Afspraak Fysiotherapie Iburg

Binnen 24 uur een behandeling

Nieuwste technieken fysiotherapieI iburg

Behandeling volgens nieuwste technieken

Goed van uw klachten af

U kunt terecht van maandag t/m donderdag (7:30 tot 21:00 uur), vrijdag (7:30 tot 18:00 uur) en zaterdag (8:00 tot 16:00 uur). Wij hebben een goed bereikbare fysiotherapie in Rotterdam, Hillegersberg-Terbregge, en Kralingen.  

Fysiotherapie Iburg heeft met alle zorgverzekeraars een contract. U wordt ook zonder verwijzing van uw huisarts en/of specialist direct geholpen.
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandFysiotherapie Iburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Fysiotherapie Iburg staat al vanaf 1993 voor kwaliteit. Kwaliteit in behandeling, professionaliteit en communicatie. Zo helpen wij onze klanten snel en effectief van hun klachten af.

De beste behandeling van uw meniscusklachten bij Fysiotherapie Iburg in Rotterdam

In het kniegewricht bevinden zich aan de binnen- en buitenzijde halvemaanvormige kraakbeenschijfjes, ook wel de ‘menisci’. De menisci functioneren als schokdempers van de knie en hebben een belangrijke rol in het stabiliseren van het kniegewricht.

Oorzaken van meniscusklachten

Meniscusletsel kan acuut ontstaan (na trauma) of op basis van een (versneld) verouderingsproces als gevolg van overbelasting, ook wel degeneratie. Het is ook mogelijk om een meniscus beschadiging op te lopen tijdens het opstaan van een geknielde positie. Dit kan dan samen gaan met een schietende pijn diep in de knie.

Gescheurde meniscus

Een gescheurde meniscus is een blessure die vaak bij sporters wordt gezien. Maar een gescheurde meniscus komt ook vaak voor bij mensen die veel bukken, zoals stratenmakers en loodgieters. Een gescheurde meniscus wordt meestal veroorzaakt door snel te draaien op een gebogen knie, vaak met de voet vlak op de grond gezet. Als een meniscus scheurt, dan gaat dit vaak gepaard met intense pijn in de knie en een zwelling in de eerste 24 uur na het letsel.

Klachten bij meniscusletsel

Hieronder staan een aantal veel voorkomende klachten bij meniscusletsel:

  • Pijn ter hoogte van de knie (aan de zijde van de scheur)
  • Zwelling van de knie (hydrops)
  • Het ervaren van slotklachten van de knie en moeite hebben met buigen of strekken
  • Het gevoel hebben door de knieën te zakken tijdens lopen, de knie geeft een ‘onbetrouwbaar’ gevoel.

Behandeling van de meniscus

Op basis van een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek kan worden nagegaan of er sprake is van betrokkenheid van de meniscus. De fysiotherapeut informeert over de aard van uw knieklacht en stelt indien van toepassing een gericht behandelplan op.

Wanneer er sprake is van een gedeeltelijke scheur in de meniscus kan fysiotherapeutische revalidatie zinvol zijn. Er wordt tijdens de therapie met name aandacht besteedt aan stabiliserende, mobiliserende en spierversterkende oefeningen om de structuren rond het kniegewricht in optimale conditie te krijgen. De oefenruimte binnen de praktijk biedt genoeg mogelijkheden om onder deskundige begeleiding te trainen. Wanneer er met fysiotherapie onvoldoende resultaat wordt behaald of er is twijfel omtrent de ernst van het letsel of de diagnosestelling kan een kijkoperatie of MRI geïndiceerd zijn. Indien dit het geval is wordt er in overleg contact opgenomen met uw huisarts of orthopeed.

Bij Fysiotherapie Iburg kunt u ook terecht voor revalidatie na een zogenaamde ‘meniscectomie’ (verwijderen van gescheurde of losse delen van de meniscus) of ‘arthroscopie’ (kijkoperatie).

Effectieve behandeling van uw klachten!

Daarom Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Kortere behandeltijd

Snellere resultaten

Contract met alle zorgverzekeraars

Ook zonder doorverwijzing direct geholpen

Afspraak binnen 24 uur

Vertrouwd door velen

Een maand geleden kwam ik terecht bij Fysio Iburg met een liesblessure. Hier loop ik al een jaar mee rond, verschillende behandelingen geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Na echter 3 behandelingen bij Arnold waren mijn klachten verdwenen. Ik ben de praktijk daarom zeer dankbaar voor hun kundige behandelingen. Hierdoor kan ik weer sporten zoals voorheen!
Milan Frenk
Super goed en kundig geholpen door Kate. Had een schouderblessure. Goeie oefeningen meegekregen en na een paar weken blessure/pijn vrij. Wel de oefeningen blijven doen om de schouder sterk te houden. Fysio Iburg Rotterdam zou ik aanraden.
Frank van Hemert
Super behandeling gehad van Farid. Kwam binnen met flinke rug- en schouderpijn, combinatie van dry needling en ouderwets kraken, volgende dag ging het alweer veel beter. Super!
Eelco Schuller
Heel erg goed en professioneel van al langdurig bestaande heupklachten afgeholpen. Duidelijke uitleg en vriendelijke prettige behandelaar. Korte wachttijden.
Antoine van Nassau
Vanwege het vele thuiswerken, slechte houding en stress had ik veel last van mijn schouder en nek. Samen met Fysio Iburg heb ik een plan gemaakt, waarin behandeling en oefeningen binnen een korte termijn hebben gezorgd voor enorm veel verbetering. Ik ben zeer tevreden!
Loes Groenendijk
Sinds ik onder behandeling ben bij deze praktijk ben ik sneller hersteld van me blessures, dan bij vorige fysiotherapeuten. Zeer gespecialiseerde mensen die veel verschillende soorten behandelingen geven, voor elke blessure een bijpassende behandeling. Een echte aanrader!
Maxine Sapulette

Afspraak met onze fysiotherapie maken

Uitgelichte specialisaties van onze fysiotherapie

Manuele Therapie

Het verbeteren van de bewegingsvrijheid, afname van pijn en het verbeteren van uw houding.

Dry Needling

Door middel van een speciale techniek worden triggerpoints aangeprikt en raken op die manier snel ontspannen.

Shockwave

Aanvullende therapievorm die wordt toegepast bij zeer geconcentreerde, lokale pijnklachten.

Sportfysiotherapie

Creëren van de juiste voorwaarden om te kunnen voldoen aan de eisen die vanuit de sport worden gevraagd.

Hardloopanalyse

Door een goede hardlooptechniek aan te leren kunnen klachten verminderd en/of voorkomen worden.

Echografie

Hoogfrequente geluidsgolven worden het lichaam ingestuurd en door het onderliggende weefsel teruggekaatst.