De beste fysiotherapie voor rugklachten

Het gevoel van stramheid/stijfheid of pijn ter hoogte van de rug, soms met uitstraling richting bilstreek of been, is niet alleen zeer hinderlijk maar levert vaak ook beperkingen op in de uitvoer van dagelijkse bezigheden. Door onze gerichte aanpak, adviezen en voorlichting helpen wij u graag bij het herstel en voorkomen van uw rugklachten.
Fysiotherapeut specialist Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Afspraak Fysiotherapie Iburg

Binnen 24 uur een behandeling

Nieuwste technieken fysiotherapieI iburg

Behandeling volgens nieuwste technieken

Goed van uw klachten af

U kunt terecht van maandag t/m donderdag (7:30 tot 21:00 uur), vrijdag (7:30 tot 18:00 uur) en zaterdag (8:00 tot 16:00 uur). Wij hebben een goed bereikbare fysiotherapie in Rotterdam, Hillegersberg-Terbregge, en Kralingen.  

Fysiotherapie Iburg heeft met alle zorgverzekeraars een contract. U wordt ook zonder verwijzing van uw huisarts en/of specialist direct geholpen.
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandFysiotherapie Iburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Fysiotherapie Iburg staat al vanaf 1993 voor kwaliteit. Kwaliteit in behandeling, professionaliteit en communicatie. Zo helpen wij onze klanten snel en effectief van hun klachten af.

De beste fysiotherapie voor rugklachten bij Fysiotherapie Iburg in Rotterdam

Lage rugpijn is een van de meest voorkomende klachten aan het houding-, bewegingsapparaat. Het gevoel van stramheid/stijfheid of pijn ter hoogte van de rug, soms met uitstraling richting bilstreek of been, is niet alleen zeer hinderlijk maar levert vaak ook beperkingen op in de uitvoer van dagelijkse bezigheden.

Soorten rugklachten

Lage rugpijn kan op verschillende manieren worden ingedeeld. Een daarvan is de verdeling in specifieke lage rugpijn en a-specifieke lage rugpijn. Bij specifieke lage rugpijn is er sprake van een duidelijke medische oorzaak van de rugklachten, zoals een hernia of slijtage. Bij a-specifieke lage rugpijn (meer dan 85% van alle rugklachten) is er geen sprake van een medische afwijking en is er niks mis of kapot aan structuren in de rug maar gaat het mis in het functioneren van de rug. A-specifieke rugklachten kunnen acuut (‘het schoot erin’) of langzaamaan (op basis van degeneratie of slijtage) ontstaan. Veelal is er sprake van overbelasting waarbij er een disbalans ontstaat in het functioneren van en tussen de structuren in de rug.

Rugklachten behandelen

Belangrijk is om goed in kaart te brengen wat de aard van de rugklacht is waarbij er wordt gekeken naar de stand, houding en beweging zowel van de rug als het gehele lichaam. De rug vormt namelijk het fundament om goed te kunnen bewegen. Dit geldt uiteraard niet alleen voor de lage rug maar ook voor het gebied rond de midden- en bovenrug. Op basis van de oorzaak van de rugklacht wordt een gericht behandelplan opgesteld.

Fysiotherapie Iburg beschikt over diverse specialisaties die gecombineerd kunnen worden zodat je de beste behandeling krijgt passend bij jouw klacht. Zo kan manuele therapie worden ingezet om eventuele ‘blokkades’ op te heffen of de beweeglijkheid te herstellen en kan psychosomatische fysiotherapie zinvol zijn wanneer er een relatie is met (psychische) factoren als stress of angst omtrent bewegen. Dry needling kan ook hele positieve effecten hebben op spier- en gewrichtsklachten in de rug. Door middel van een speciale techniek worden triggerpoints dan aangeprikt en raken op die manier snel ontspannen. Middels core-stability training kan de functie van de rug, spierkracht en stabiliteit verbeteren wat met name op lange termijn tot positief resultaat leidt. Door deze gerichte aanpak, adviezen en voorlichting helpen wij u graag bij het herstel en voorkomen van uw klachten.

Veel gebruikte behandelmethodes bij rugklachten

Echografie
Manuele Therapie
Dry Needling
Shockwave
Myofasciale Technieken
Easy Taping

Synoniemen: rijgpijn, rugklachten, pijn in onderrug

Effectieve behandeling van uw klachten!

Daarom Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Kortere behandeltijd

Snellere resultaten

Contract met alle zorgverzekeraars

Ook zonder doorverwijzing direct geholpen

Afspraak binnen 24 uur

Vertrouwd door velen

Een maand geleden kwam ik terecht bij Fysio Iburg met een liesblessure. Hier loop ik al een jaar mee rond, verschillende behandelingen geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Na echter 3 behandelingen bij Arnold waren mijn klachten verdwenen. Ik ben de praktijk daarom zeer dankbaar voor hun kundige behandelingen. Hierdoor kan ik weer sporten zoals voorheen!
Milan Frenk
Super goed en kundig geholpen door Kate. Had een schouderblessure. Goeie oefeningen meegekregen en na een paar weken blessure/pijn vrij. Wel de oefeningen blijven doen om de schouder sterk te houden. Fysio Iburg Rotterdam zou ik aanraden.
Frank van Hemert
Super behandeling gehad van Farid. Kwam binnen met flinke rug- en schouderpijn, combinatie van dry needling en ouderwets kraken, volgende dag ging het alweer veel beter. Super!
Eelco Schuller
Heel erg goed en professioneel van al langdurig bestaande heupklachten afgeholpen. Duidelijke uitleg en vriendelijke prettige behandelaar. Korte wachttijden.
Antoine van Nassau
Vanwege het vele thuiswerken, slechte houding en stress had ik veel last van mijn schouder en nek. Samen met Fysio Iburg heb ik een plan gemaakt, waarin behandeling en oefeningen binnen een korte termijn hebben gezorgd voor enorm veel verbetering. Ik ben zeer tevreden!
Loes Groenendijk
Sinds ik onder behandeling ben bij deze praktijk ben ik sneller hersteld van me blessures, dan bij vorige fysiotherapeuten. Zeer gespecialiseerde mensen die veel verschillende soorten behandelingen geven, voor elke blessure een bijpassende behandeling. Een echte aanrader!
Maxine Sapulette

Afspraak met onze fysiotherapie maken

Uitgelichte specialisaties van onze fysiotherapie

Manuele Therapie

Het verbeteren van de bewegingsvrijheid, afname van pijn en het verbeteren van uw houding.

Dry Needling

Door middel van een speciale techniek worden triggerpoints aangeprikt en raken op die manier snel ontspannen.

Shockwave

Aanvullende therapievorm die wordt toegepast bij zeer geconcentreerde, lokale pijnklachten.

Sportfysiotherapie

Creëren van de juiste voorwaarden om te kunnen voldoen aan de eisen die vanuit de sport worden gevraagd.

Hardloopanalyse

Door een goede hardlooptechniek aan te leren kunnen klachten verminderd en/of voorkomen worden.

Echografie

Hoogfrequente geluidsgolven worden het lichaam ingestuurd en door het onderliggende weefsel teruggekaatst.