Effectieve behandeling van uw elleboogklachten

Elleboogklachten kunnen een gevolg zijn van (langdurige) overbelasting van de elleboog/onderarmspieren of als gevolg van een trauma (bijvoorbeeld een val) ontstaan. Voor een sneller herstel is het belangrijk om u te laten behandelen door een fysiotherapeut.
Fysiotherapeut specialist Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Afspraak Fysiotherapie Iburg

Binnen 24 uur een behandeling

Nieuwste technieken fysiotherapieI iburg

Behandeling volgens nieuwste technieken

Goed van uw klachten af

U kunt terecht van maandag t/m donderdag (7:30 tot 21:00 uur), vrijdag (7:30 tot 18:00 uur) en zaterdag (8:00 tot 16:00 uur). Wij hebben een goed bereikbare fysiotherapie in Rotterdam, Hillegersberg-Terbregge, en Kralingen.  

Fysiotherapie Iburg heeft met alle zorgverzekeraars een contract. U wordt ook zonder verwijzing van uw huisarts en/of specialist direct geholpen.
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandFysiotherapie Iburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Fysiotherapie Iburg staat al vanaf 1993 voor kwaliteit. Kwaliteit in behandeling, professionaliteit en communicatie. Zo helpen wij onze klanten snel en effectief van hun klachten af.

Effectieve behandeling van uw elleboogklachten bij Fysiotherapie Iburg in Rotterdam

Elleboogklachten kunnen op diverse wijzen ontstaan. De (pijn)klachten kunnen een gevolg zijn van (langdurige) overbelasting van de elleboog/onderarmspieren of als gevolg van een trauma (bijvoorbeeld een val) ontstaan. Klachten aan de elleboog kunnen werk- of sportgerelateerd zijn, waarbij er sprake kan zijn van een acuut of langdurig overbelastings-moment.

Type elleboogklachten

De meest voorkomende elleboogklacht is de tennisarm/golfarm. Bij een tennisarm is er sprake van overbelasting ter hoogte van de zogenaamde ‘polsstrekkers’: een pijnlijke aanhechting van één of meerdere pezen aan de buiten- bovenkant van de elleboog. Soms zit de overbelasting aan de binnen-/onderzijde van de elleboog. In dit geval is er sprake van een golferelleboog of golfersarm. Andere aandoeningen kunnen zijn: een slijmbeursontsteking, gescheurde band, artritis of een fractuur (breuk) van de elleboog. Een slijmbeursontsteking veroorzaakt stijfheid en pijn aan de achterkant van de elleboog bij strekken, buigen en leunen. Een gescheurde band aan de elleboog kan ontstaan door een acuut voorval of een langdurige belasting. Bij reumatoïde artritis krijg je last van gewrichtsontstekingen.

Wat te doen bij pijn aan de elleboog?

Zodra iemand pijnklachten in de elleboog ervaart, dan is diegene vaak geneuigd om de elleboog zo min mogelijk te belasten of bewegen. Echter kan het in een aantal gevallen juist worden aangeraden om lichte bewegingen  te maken of lichte belasting te forceren. Dit stimuleert namelijk de doorbloeding en bevordert daarmee het herstel. Om te bepalen wat de beste behandeling bij elleboogklachten voor u is, moet eerst de oorzaak bekend zijn.

Behandeling pijn aan elleboog

Om een diagnose te kunnen stellen vindt er bij Fysiotherapie Iburg eerst een uitgebreid vraaggesprek plaats. De fysiotherapeut gaat met u in gesprek over de klachten om de oorzaak, duur en intensiteit te achterhalen. Vervolgens vindt er een lichamelijk onderzoek plaats, waarna er op basis van de verkregen gegevens uit het vraaggesprek en het onderzoek een persoonlijk behandelplan wordt opgesteld.

Veel gebruikte behandelmethodes bij elleboogklachten

Echografie
Manuele Therapie
Dry Needling
Shockwave
Myofasciale Technieken
Easy Taping
Oefentherapie/Revalidatie

Effectieve behandeling van uw klachten!

Daarom Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Kortere behandeltijd

Snellere resultaten

Contract met alle zorgverzekeraars

Ook zonder doorverwijzing direct geholpen

Afspraak binnen 24 uur

Vertrouwd door velen

Een maand geleden kwam ik terecht bij Fysio Iburg met een liesblessure. Hier loop ik al een jaar mee rond, verschillende behandelingen geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Na echter 3 behandelingen bij Arnold waren mijn klachten verdwenen. Ik ben de praktijk daarom zeer dankbaar voor hun kundige behandelingen. Hierdoor kan ik weer sporten zoals voorheen!
Milan Frenk
Super goed en kundig geholpen door Kate. Had een schouderblessure. Goeie oefeningen meegekregen en na een paar weken blessure/pijn vrij. Wel de oefeningen blijven doen om de schouder sterk te houden. Fysio Iburg Rotterdam zou ik aanraden.
Frank van Hemert
Super behandeling gehad van Farid. Kwam binnen met flinke rug- en schouderpijn, combinatie van dry needling en ouderwets kraken, volgende dag ging het alweer veel beter. Super!
Eelco Schuller
Heel erg goed en professioneel van al langdurig bestaande heupklachten afgeholpen. Duidelijke uitleg en vriendelijke prettige behandelaar. Korte wachttijden.
Antoine van Nassau
Vanwege het vele thuiswerken, slechte houding en stress had ik veel last van mijn schouder en nek. Samen met Fysio Iburg heb ik een plan gemaakt, waarin behandeling en oefeningen binnen een korte termijn hebben gezorgd voor enorm veel verbetering. Ik ben zeer tevreden!
Loes Groenendijk
Sinds ik onder behandeling ben bij deze praktijk ben ik sneller hersteld van me blessures, dan bij vorige fysiotherapeuten. Zeer gespecialiseerde mensen die veel verschillende soorten behandelingen geven, voor elke blessure een bijpassende behandeling. Een echte aanrader!
Maxine Sapulette

Afspraak met onze fysiotherapie maken

Uitgelichte specialisaties van onze fysiotherapie

Manuele Therapie

Het verbeteren van de bewegingsvrijheid, afname van pijn en het verbeteren van uw houding.

Dry Needling

Door middel van een speciale techniek worden triggerpoints aangeprikt en raken op die manier snel ontspannen.

Shockwave

Aanvullende therapievorm die wordt toegepast bij zeer geconcentreerde, lokale pijnklachten.

Sportfysiotherapie

Creëren van de juiste voorwaarden om te kunnen voldoen aan de eisen die vanuit de sport worden gevraagd.

Hardloopanalyse

Door een goede hardlooptechniek aan te leren kunnen klachten verminderd en/of voorkomen worden.

Echografie

Hoogfrequente geluidsgolven worden het lichaam ingestuurd en door het onderliggende weefsel teruggekaatst.