Effectieve behandeling van uw schouderklachten

Fysiotherapie Iburg behandelt resultaatgericht en maakt gebruik van unieke behandelmethoden. Om de klachten te verhelpen hanteren onze schouderspecialisten mede een hands-on gerichte aanpak. Daarnaast is het mogelijk dat er direct functioneel geoefend wordt in onze oefenruimte. Wij werken met de nieuwste technieken en inzichten en u zult direct positief resultaat ondervinden van de behandeling. Indien nodig geven wij u specifieke oefeningen voor thuis om het herstel te bevorderen. Deze oefeningen staan tevens in een online data-base, zodat u deze thuis gemakkelijk kunt oefenen.

Het schoudergewricht is een complex gewricht waarbij vaak meerdere factoren een rol spelen wanneer er klachten ontstaan. De schouder beweegt in een zogenaamde ‘keten’ waarbij ook het sleutelbeen, het schouderblad, nekwervels en ribben een rol spelen tijdens bewegen. Meestal wordt schouderpijn ’s nachts gevoeld en met het heffen van de arm. Ook kan er sprake zijn van uitstraling naar de nek of bovenarm en kunnen er tintelingen zijn in de arm of hand. Schouderklachten (en nek- schouderklachten) kunnen plotseling of geleidelijk ontstaan en kunnen worden ervaren als een doffe, zeurende of zelfs schietende pijn.

Een val of onverwachte beweging kan (nek-)schouderpijn tot gevolg hebben maar ook langdurige overbelasting, verkeerde houding, werken met de armen boven schouderhoogte of het langdurig maken van herhalende bewegingen met de schouder kunnen tot klachten leiden. Nek- schouderklachten kunnen ook ontstaan wanneer er sprake is van spanningen of stress, bijvoorbeeld thuis of werk gerelateerd. Vaak voelt de nek- schouderregio dan ook stijf/gespannen en pijnlijk aan.

Voorbeelden van aandoeningen van het schoudergewricht

  • Impingement (inklemming van weke delen)
  • Slijtage
  • Instabiliteit
  • Labrum laesies
  • Frozen shoulder

Het kan zijn dat zich stoornissen in functie voordoen (bijvoorbeeld verhoogde spierspanning, spierverkorting of bewegingsbeperkingen) zonder dat er een eenduidige diagnose kan worden gesteld. Omdat schouderklachten complex van aard zijn is het van belang te splitsen welke gewrichten of structuren zijn betrokken om zo te achterhalen waar de klachten afkomstig van zijn. Wanneer dit duidelijk is wordt een gericht behandelplan opgezet.

Onze schouderspecialisten zijn zeer ervaren in het behandelen van:

  • Impingement: een impingement is een inklemming van weke delen, hierdoor kan de arm een bewegingsbeperking krijgen en kan er pijn opstaan in de schouder. Deze pijn kan gepaard gaan met uitstraling.
  • Slijmbeursontsteking: een slijmbeursontsteking is een ontsteking van de slijmbeurs met pijn in de schouder en waarbij bewegingsbeperking is. Vaak ervaart u pijn en bewegingsbeperking bij het aantrekken van een jas.
  • Instabiliteit: bij een instabiliteit in de schouder ervaart u problemen met bijvoorbeeld het heffen van de arm of het pakken van een glas.
  • Frozen shoulder: het niet/amper kunnen bewegen van de arm vanuit de schouder. Dit is een zeer ernstige bewegingsbeperking.

 

Veel gebruikte behandelmethodes bij schouderklachten

Echografie
Manuele Therapie
Dry Needling
Shockwave
Myofasciale Technieken
Easy Taping
Oefentherapie/Revalidatie

Naast het in kaart brengen van een ‘schouderprobleem’ en de daarop volgende behandeling kunt u bij Fysiotherapie Iburg ook terecht voor revalidatie na fracturen, luxaties of herstel na een operatie.

Fysiotherapie Iburg Rotterdam heeft een nauwe samenwerking met Drs. P. Monteban van Bergman Clinics (voorheen Medinova Zestienhoven) en de fysiotherapeuten van Bergman Clinics.

Onder deze klacht valt ook: schouderblessure, frozen shoulder, schouderslijtage, artrose aan schouder, instabiele schouder