Effectieve behandeling van uw schouderklachten

Het schoudergewricht is een complex gewricht waarbij vaak meerdere factoren een rol spelen wanneer er klachten ontstaan. Om de klachten te verhelpen hanteren onze schouderspecialisten mede een hands-on gerichte aanpak. Daarnaast is het mogelijk dat er direct functioneel geoefend wordt in onze oefenruimte.
Fysiotherapeut specialist Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Afspraak Fysiotherapie Iburg

Binnen 24 uur een behandeling

Nieuwste technieken fysiotherapieI iburg

Behandeling volgens nieuwste technieken

Goed van uw klachten af

U kunt terecht van maandag t/m donderdag (7:30 tot 21:00 uur), vrijdag (7:30 tot 18:00 uur) en zaterdag (8:00 tot 16:00 uur). Wij hebben een goed bereikbare fysiotherapie in Rotterdam, Hillegersberg-Terbregge, en Kralingen.  

Fysiotherapie Iburg heeft met alle zorgverzekeraars een contract. U wordt ook zonder verwijzing van uw huisarts en/of specialist direct geholpen.
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandFysiotherapie Iburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Fysiotherapie Iburg staat al vanaf 1993 voor kwaliteit. Kwaliteit in behandeling, professionaliteit en communicatie. Zo helpen wij onze klanten snel en effectief van hun klachten af.

Effectieve behandeling van uw schouderklachten bij Fysiotherapie Iburg in Rotterdam

Fysiotherapie Iburg behandelt resultaatgericht en maakt gebruik van unieke behandelmethoden. Om de klachten te verhelpen hanteren onze schouderspecialisten mede een hands-on gerichte aanpak. Daarnaast is het mogelijk dat er direct functioneel geoefend wordt in onze oefenruimte. Wij werken met de nieuwste technieken en inzichten en u zult direct positief resultaat ondervinden van de behandeling. Indien nodig geven wij u specifieke oefeningen voor thuis om het herstel te bevorderen. Deze oefeningen staan tevens in een online database, zodat u deze thuis gemakkelijk kunt oefenen.

Kenmerken van schouderklachten

Het schoudergewricht is een complex gewricht waarbij vaak meerdere factoren een rol spelen wanneer er klachten ontstaan. De schouder beweegt in een zogenaamde ‘keten’ waarbij ook het sleutelbeen, het schouderblad, nekwervels en ribben een rol spelen tijdens bewegen. Meestal wordt schouderpijn ’s nachts gevoeld en met het heffen van de arm. Ook kan er sprake zijn van uitstraling naar de nek of bovenarm en kunnen er tintelingen zijn in de arm of hand. Schouderklachten (en nek- schouderklachten) kunnen plotseling of geleidelijk ontstaan en kunnen worden ervaren als een doffe, zeurende of zelfs schietende pijn.

Oorzaken van schouderklachten

Een val of onverwachte beweging kan (nek-)schouderpijn tot gevolg hebben maar ook langdurige overbelasting, verkeerde houding, werken met de armen boven schouderhoogte of het langdurig maken van herhalende bewegingen met de schouder kunnen tot klachten leiden. Nek- schouderklachten kunnen ook ontstaan wanneer er sprake is van spanningen of stress, bijvoorbeeld thuis of werk gerelateerd. Vaak voelt de nek- schouderregio dan ook stijf/gespannen en pijnlijk aan.

Voorbeelden van aandoeningen van het schoudergewricht

  • Impingement (inklemming van weke delen)
  • Slijtage
  • Instabiliteit
  • Labrum laesies
  • Frozen shoulder

Het kan zijn dat zich stoornissen in functie voordoen (bijvoorbeeld verhoogde spierspanning, spierverkorting of bewegingsbeperkingen) zonder dat er een eenduidige diagnose kan worden gesteld. Omdat schouderklachten complex van aard zijn is het van belang te splitsen welke gewrichten of structuren zijn betrokken om zo te achterhalen waar de klachten afkomstig van zijn. Wanneer dit duidelijk is wordt een gericht behandelplan opgezet.

Onze schouderspecialisten zijn zeer ervaren in het behandelen van:

  • Impingement: een impingement is een inklemming van weke delen, hierdoor kan de arm een bewegingsbeperking krijgen en kan er pijn opstaan in de schouder. Deze pijn kan gepaard gaan met uitstraling.
  • Slijmbeursontsteking: een slijmbeursontsteking is een ontsteking van de slijmbeurs met pijn in de schouder en waarbij bewegingsbeperking is. Vaak ervaart u pijn en bewegingsbeperking bij het aantrekken van een jas.
  • Instabiliteit: bij een instabiliteit in de schouder ervaart u problemen met bijvoorbeeld het heffen van de arm of het pakken van een glas.
  • Frozen shoulder: het niet/amper kunnen bewegen van de arm vanuit de schouder. Dit is een zeer ernstige bewegingsbeperking.

Veel gebruikte behandelmethodes bij schouderklachten

Echografie
Manuele Therapie
Dry Needling
Shockwave
Myofasciale Technieken
Easy Taping
Oefentherapie/Revalidatie

Naast het in kaart brengen van een ‘schouderprobleem’ en de daarop volgende behandeling kunt u bij Fysiotherapie Iburg ook terecht voor revalidatie na fracturen, luxaties of herstel na een operatie.

Fysiotherapie Iburg Rotterdam heeft een nauwe samenwerking met Drs. P. Monteban van Bergman Clinics (voorheen Medinova Zestienhoven) en de fysiotherapeuten van Bergman Clinics.

Synoniemen: schouderblessure, frozen shoulder, schouderslijtage, artrose aan schouder, instabiele schouder

Effectieve behandeling van uw klachten!

Daarom Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Kortere behandeltijd

Snellere resultaten

Contract met alle zorgverzekeraars

Ook zonder doorverwijzing direct geholpen

Afspraak binnen 24 uur

Vertrouwd door velen

Een maand geleden kwam ik terecht bij Fysio Iburg met een liesblessure. Hier loop ik al een jaar mee rond, verschillende behandelingen geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Na echter 3 behandelingen bij Arnold waren mijn klachten verdwenen. Ik ben de praktijk daarom zeer dankbaar voor hun kundige behandelingen. Hierdoor kan ik weer sporten zoals voorheen!
Milan Frenk
Super goed en kundig geholpen door Kate. Had een schouderblessure. Goeie oefeningen meegekregen en na een paar weken blessure/pijn vrij. Wel de oefeningen blijven doen om de schouder sterk te houden. Fysio Iburg Rotterdam zou ik aanraden.
Frank van Hemert
Super behandeling gehad van Farid. Kwam binnen met flinke rug- en schouderpijn, combinatie van dry needling en ouderwets kraken, volgende dag ging het alweer veel beter. Super!
Eelco Schuller
Heel erg goed en professioneel van al langdurig bestaande heupklachten afgeholpen. Duidelijke uitleg en vriendelijke prettige behandelaar. Korte wachttijden.
Antoine van Nassau
Vanwege het vele thuiswerken, slechte houding en stress had ik veel last van mijn schouder en nek. Samen met Fysio Iburg heb ik een plan gemaakt, waarin behandeling en oefeningen binnen een korte termijn hebben gezorgd voor enorm veel verbetering. Ik ben zeer tevreden!
Loes Groenendijk
Sinds ik onder behandeling ben bij deze praktijk ben ik sneller hersteld van me blessures, dan bij vorige fysiotherapeuten. Zeer gespecialiseerde mensen die veel verschillende soorten behandelingen geven, voor elke blessure een bijpassende behandeling. Een echte aanrader!
Maxine Sapulette

Afspraak met onze fysiotherapie maken

Uitgelichte specialisaties van onze fysiotherapie

Manuele Therapie

Het verbeteren van de bewegingsvrijheid, afname van pijn en het verbeteren van uw houding.

Dry Needling

Door middel van een speciale techniek worden triggerpoints aangeprikt en raken op die manier snel ontspannen.

Shockwave

Aanvullende therapievorm die wordt toegepast bij zeer geconcentreerde, lokale pijnklachten.

Sportfysiotherapie

Creëren van de juiste voorwaarden om te kunnen voldoen aan de eisen die vanuit de sport worden gevraagd.

Hardloopanalyse

Door een goede hardlooptechniek aan te leren kunnen klachten verminderd en/of voorkomen worden.

Echografie

Hoogfrequente geluidsgolven worden het lichaam ingestuurd en door het onderliggende weefsel teruggekaatst.