Effectieve revalidatie van uw voorste kruisband

Revalideer in onze oefenruimte

Revalideer in onze oefenruimte

Letsels van de voorste kruisband (VKB) behoren tot de meest voorkomende intra-articulaire bandletsels. Bovendien behoren ze bij de ernstiger letsels, omdat de VKB een essentiële rol vervult bij de functie van de knie. Een gescheurde voorste kruisband is meestal het gevolg van een sportletsel. Het komt veelvuldig voor bij zaal-, veld- en contactsporten (voetbal, hockey, handbal, korfbal) en hoog energetische sporten (skiën, motorcross). Het verdraaien van de knie wordt vaak aangegeven als oorzaak. Meestal gebeurt dit bij onverwachte momenten waarbij de spieren geen controle hebben over het been.

Revalideren na een VKB letsel en na een VKB reconstructie behoort tot de specialisaties van onze fysiotherapeuten. De fysiotherapeuten bij Fysiotherapie Iburg werken met protocollen, er vindt een aantal meetmomenten en evaluaties plaats zodat het gehele proces van revalidatie vastgelegd wordt. Rekening houdend met uw specifieke belastingseigenschappen en hulpvraag wordt er gericht en functioneel getraind in onze oefenruimte om de knie in het algemeen dagelijks functioneren en in sport- en/of ontspanningssituaties zo optimaal mogelijk te kunnen belasten.

De expertise en de specifieke oefenapparatuur waarover Fysiotherapie Iburg beschikt dragen bij aan een uitstekende revalidatie van jouw knie.