Beste achterste kruisband revalidatie

Wanneer u letsel aan de achterste kruisband heeft opgelopen, dan is een goed herstel van groot belang. Bij onze fysiotherapie bent u verzekerd van de beste revalidatie op maat. De fysiotherapeuten bij Fysiotherapie Iburg werken met protocollen, er vindt een aantal meetmomenten en evaluaties plaats zodat het gehele proces van revalidatie vastgelegd wordt.
Fysiotherapeut specialist Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Afspraak Fysiotherapie Iburg

Binnen 24 uur een behandeling

Nieuwste technieken fysiotherapieI iburg

Behandeling volgens nieuwste technieken

Goed van uw klachten af

U kunt terecht van maandag t/m donderdag (7:30 tot 21:00 uur), vrijdag (7:30 tot 18:00 uur) en zaterdag (8:00 tot 16:00 uur). Wij hebben een goed bereikbare fysiotherapie in Rotterdam, Hillegersberg-Terbregge, en Kralingen.  

Fysiotherapie Iburg heeft met alle zorgverzekeraars een contract. U wordt ook zonder verwijzing van uw huisarts en/of specialist direct geholpen.
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandFysiotherapie Iburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Fysiotherapie Iburg staat al vanaf 1993 voor kwaliteit. Kwaliteit in behandeling, professionaliteit en communicatie. Zo helpen wij onze klanten snel en effectief van hun klachten af.

Beste achterste kruisband revalidatie bij Fysiotherapie Iburg in Rotterdam

Een scheur in de achterste kruisband is een relatief veelvoorkomende sportblessure en wordt gekenmerkt door schade aan de achterste kruisband van het kniegewricht. Een achterste kruisband voorkomt het overstrekken van de knie. Wanneer één van de banden aan de binnenkant van de knie wordt overstrekt, kan letsel aan de achterste kruisband ontstaan. Bij Fysiotherapie Iburg kan u de beste revalidatie van uw achterste kruisband verwachten.

Hoe ontstaat letsel aan de achterste kruisband?

De achterste kruisband voorkomt dat het scheenbeen te ver naar achteren en onder het dijbeen komt. Eigenlijk kan elke kracht die het scheenbeen naar achteren en onder het dijbeen drukt, leiden tot letsel aan de achterste kruisband. De AKB kan (gedeeltelijk) afscheuren of verrekt raken. Een gescheurde achterste kruisband kan vaak gepaard gaan met letsel van andere banden, meniscus of kraakbeen.

Wat merk ik van letsel aan de achterste kruisband?

Letsel aan de achterste kruisband geeft geen “ploppend” geluid of gevoel. Hierdoor zijn mensen vaak niet zeker van het exacte moment waarop het letsel is ontstaan. Bij letsel kunt u wel de volgende klachten ervaren:

  • Pijnklachten diep in het kniegewricht of aan de achterkant van de knie
  • Zwelling in de hele knie
  • De knie kan stijf aanvoelen
  • Bij zwaar tillen kan pijn in de knie worden ervaren
  • Instabiel gevoel
  • Problemen met traplopen
  • En natuurlijk moeite met lopen door het geblesseerde been

Hoe wordt letsel aan de achterste kruisband vastgesteld?

Zodra u last van uw achterste kruisband heeft, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk contact met uw fysiotherapeut op te nemen. De specialistische fysiotherapeut zal een grondige evaluatie doen. Daarnaast zal uw fysiotherapeut ook gedetailleerd naar uw letsel vragen. Vervolgens zullen er ook speciale tests worden uitgevoerd om de waarschijnlijkheid, dat u letsel aan de achterste kruisband heeft, te helpen vaststellen. Uw fysiotherapeut zal bijvoorbeeld voorzichtig op de voorkant van uw knie drukken om vast te stellen of de band los aanvoelt. Aanvullend onderzoek is nodig om vast te stellen of andere delen van uw knie ook zijn beschadigd.

Hoe kan een fysiotherapeut bij Iburg helpen bij letsel aan de achterste kruisband?

De fysiotherapeuten bij Fysiotherapie Iburg zullen helpen om via een behandelprogramma op maat uw herstel te bespoedigen. We werken met protocollen, er vindt een aantal meetmomenten en evaluaties plaats zodat het gehele proces van revalidatie vastgelegd wordt. Dankzij professionele behandeling kan u straks weer uw dagelijks leven en activiteiten oppakken. Hoelang het herstel van een volledige achterste kruisband revalidatie duurt, verschilt van de ernst van het letsel en of er een operatie nodig is. Bij onze fysiotherapie is vooruitgang meestal al tussen 2-6 weken merkbaar.

Effectieve behandeling van uw klachten!

Daarom Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Kortere behandeltijd

Snellere resultaten

Contract met alle zorgverzekeraars

Ook zonder doorverwijzing direct geholpen

Afspraak binnen 24 uur

Vertrouwd door velen

Een maand geleden kwam ik terecht bij Fysio Iburg met een liesblessure. Hier loop ik al een jaar mee rond, verschillende behandelingen geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Na echter 3 behandelingen bij Arnold waren mijn klachten verdwenen. Ik ben de praktijk daarom zeer dankbaar voor hun kundige behandelingen. Hierdoor kan ik weer sporten zoals voorheen!
Milan Frenk
Super goed en kundig geholpen door Kate. Had een schouderblessure. Goeie oefeningen meegekregen en na een paar weken blessure/pijn vrij. Wel de oefeningen blijven doen om de schouder sterk te houden. Fysio Iburg Rotterdam zou ik aanraden.
Frank van Hemert
Super behandeling gehad van Farid. Kwam binnen met flinke rug- en schouderpijn, combinatie van dry needling en ouderwets kraken, volgende dag ging het alweer veel beter. Super!
Eelco Schuller
Heel erg goed en professioneel van al langdurig bestaande heupklachten afgeholpen. Duidelijke uitleg en vriendelijke prettige behandelaar. Korte wachttijden.
Antoine van Nassau
Vanwege het vele thuiswerken, slechte houding en stress had ik veel last van mijn schouder en nek. Samen met Fysio Iburg heb ik een plan gemaakt, waarin behandeling en oefeningen binnen een korte termijn hebben gezorgd voor enorm veel verbetering. Ik ben zeer tevreden!
Loes Groenendijk
Sinds ik onder behandeling ben bij deze praktijk ben ik sneller hersteld van me blessures, dan bij vorige fysiotherapeuten. Zeer gespecialiseerde mensen die veel verschillende soorten behandelingen geven, voor elke blessure een bijpassende behandeling. Een echte aanrader!
Maxine Sapulette

Afspraak met onze fysiotherapie maken

Uitgelichte specialisaties van onze fysiotherapie

Manuele Therapie

Het verbeteren van de bewegingsvrijheid, afname van pijn en het verbeteren van uw houding.

Dry Needling

Door middel van een speciale techniek worden triggerpoints aangeprikt en raken op die manier snel ontspannen.

Shockwave

Aanvullende therapievorm die wordt toegepast bij zeer geconcentreerde, lokale pijnklachten.

Sportfysiotherapie

Creëren van de juiste voorwaarden om te kunnen voldoen aan de eisen die vanuit de sport worden gevraagd.

Hardloopanalyse

Door een goede hardlooptechniek aan te leren kunnen klachten verminderd en/of voorkomen worden.

Echografie

Hoogfrequente geluidsgolven worden het lichaam ingestuurd en door het onderliggende weefsel teruggekaatst.