Effectieve sportmassage

Een sportmassage is zeer geschikt om een snel herstel te bevorderen, bijvoorbeeld na een stressvolle periode of een intensieve (sport)wedstrijd. Ook als voorbereiding voor een sportieve prestatie kan een massage zinvol zijn. Massage vermindert pijnklachten en bevordert de doorbloeding van de spieren, hierdoor worden de afvalstoffen sneller afgevoerd uit de spier en ontspannen deze zich voor een optimale sportprestatie.
Fysiotherapeut specialist Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Afspraak Fysiotherapie Iburg

Binnen 24 uur een behandeling

Nieuwste technieken fysiotherapieI iburg

Behandeling volgens nieuwste technieken

De beste fysiotherapie bij u in de buurt

U kunt terecht van maandag t/m donderdag (7:30 tot 21:00 uur) en vrijdag (7:30 tot 18:00 uur). Wij hebben een goed bereikbare fysiotherapie in Rotterdam, Hillegersberg-Terbregge, en Kralingen.  

Fysiotherapie Iburg heeft met alle zorgverzekeraars een contract. U wordt ook zonder verwijzing van uw huisarts en/of specialist direct geholpen.
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandFysiotherapie Iburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Fysiotherapie Iburg staat al vanaf 1993 voor kwaliteit. Kwaliteit in behandeling, professionaliteit en communicatie. Zo helpen wij onze klanten snel en effectief van hun klachten af.

Effectieve sportmassage bij Fysiotherapie Iburg in Rotterdam

Wat is een sportmassage en hoe werkt het?

Een sportmassage is een massage die gericht is op spieren. Door de spieren te masseren wordt er gestimuleerd om afvalstoffen af te voeren, hierdoor herstelt het lichaam sneller van blessures en verminderen pijnklachten. Daarnaast kan een sportmassage ervoor zorgen dat uw lichaam beter kan presteren tijdens een sportieve activiteit. Om een sportmassage goed uit te kunnen voeren moet u weten hoe de spieren in het lichaam zitten. Een sportmasseur kan u hier alles over vertellen.

Voordelen van een sportmassage behandeling

Een sportmassage behandeling heeft veel voordelen. De belangrijkste zijn:

  • Het verbetert de doorbloeding. Dit zorgt ervoor dat afvalstoffen en overtollige vocht sneller worden afgevoerd. Daarnaast wordt het transport van zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren bevorderd.
  • Het vermindert ontstekingen.
  • Het stimuleert de spierontspanning.
  • Het vermindert kramp en spierpijn.
  • Het bevordert de herstelprocessen na een blessure.

Als u regelmatig sport, is het aan te raden om een sportmassage behandeling te ondergaan. Deze zal u helpen uw prestaties te verbeteren en blessures te voorkomen.

Sportmassage draagt bij aan een sneller herstel

Bij een sportmassage worden de afvalstoffen die vermoeidheidverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken weg gemasseerd. Hierdoor vindt positieve beïnvloeding van de stofwisseling plaats en wordt het herstel na inspanning bevorderd. Bij onvoldoende herstel na belasting ontstaat er overbelasting dat leidt tot vermoeidheidsklachten, stijfheid en pijn. Ook bij ‘eenvoudige’ spierpijn kan overbelasting ontstaan als onvoldoende herstel optreedt. Een herstel bevorderende sportmassage biedt dan een uitkomst.

Een sportmassage kan zowel voor of na afloop van een wedstrijd of inspanning worden ingezet. Naast de positieve fysieke bijdrage die een sportmassage levert brengt het ook een psychische ontspanning teweeg.

Omdat ook verrichtingen/bezigheden in het dagelijks leven een hoge belasting voor spieren, pezen etc. kunnen vormen kan (sport)massage voor niet-sporters ook uitermate effectief zijn.

Effectieve behandeling van uw klachten!

Daarom Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Kortere behandeltijd

Snellere resultaten

Contract met alle zorgverzekeraars

Ook zonder doorverwijzing direct geholpen

Afspraak binnen 24 uur

Vertrouwd door velen

Een maand geleden kwam ik terecht bij Fysio Iburg met een liesblessure. Hier loop ik al een jaar mee rond, verschillende behandelingen geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Na echter 3 behandelingen bij Arnold waren mijn klachten verdwenen. Ik ben de praktijk daarom zeer dankbaar voor hun kundige behandelingen. Hierdoor kan ik weer sporten zoals voorheen!
Milan Frenk
Super goed en kundig geholpen door Kate. Had een schouderblessure. Goeie oefeningen meegekregen en na een paar weken blessure/pijn vrij. Wel de oefeningen blijven doen om de schouder sterk te houden. Fysio Iburg Rotterdam zou ik aanraden.
Frank van Hemert
Super behandeling gehad van Farid. Kwam binnen met flinke rug- en schouderpijn, combinatie van dry needling en ouderwets kraken, volgende dag ging het alweer veel beter. Super!
Eelco Schuller
Heel erg goed en professioneel van al langdurig bestaande heupklachten afgeholpen. Duidelijke uitleg en vriendelijke prettige behandelaar. Korte wachttijden.
Antoine van Nassau
Vanwege het vele thuiswerken, slechte houding en stress had ik veel last van mijn schouder en nek. Samen met Fysio Iburg heb ik een plan gemaakt, waarin behandeling en oefeningen binnen een korte termijn hebben gezorgd voor enorm veel verbetering. Ik ben zeer tevreden!
Loes Groenendijk
Sinds ik onder behandeling ben bij deze praktijk ben ik sneller hersteld van me blessures, dan bij vorige fysiotherapeuten. Zeer gespecialiseerde mensen die veel verschillende soorten behandelingen geven, voor elke blessure een bijpassende behandeling. Een echte aanrader!
Maxine Sapulette

Afspraak met onze fysiotherapie maken

Voor welke locatie in Rotterdam wilt u een afspraak?

Uitgelichte specialisaties van onze fysiotherapie

Manuele Therapie

Het verbeteren van de bewegingsvrijheid, afname van pijn en het verbeteren van uw houding.

Dry Needling

Door middel van een speciale techniek worden triggerpoints aangeprikt en raken op die manier snel ontspannen.

Shockwave

Aanvullende therapievorm die wordt toegepast bij zeer geconcentreerde, lokale pijnklachten.

Sportfysiotherapie

Creëren van de juiste voorwaarden om te kunnen voldoen aan de eisen die vanuit de sport worden gevraagd.

Hardloopanalyse

Door een goede hardlooptechniek aan te leren kunnen klachten verminderd en/of voorkomen worden.

Echografie

Hoogfrequente geluidsgolven worden het lichaam ingestuurd en door het onderliggende weefsel teruggekaatst.