Effectieve revalidatie na corona

Als u na corona klachten houdt bij het bewegen en het uitvoeren van activiteiten kunt u bij de gespecialiseerde Corona longrevalidatie-therapeut terecht voor hulp, advies en begeleiding voor een optimaal herstel.
Fysiotherapeut specialist Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Afspraak Fysiotherapie Iburg

Binnen 24 uur een behandeling

Nieuwste technieken fysiotherapieI iburg

Behandeling volgens nieuwste technieken

Goed van uw klachten af

U kunt terecht van maandag t/m donderdag (7:30 tot 21:00 uur), vrijdag (7:30 tot 18:00 uur) en zaterdag (8:00 tot 16:00 uur). Wij hebben een goed bereikbare fysiotherapie in Rotterdam, Hillegersberg-Terbregge, en Kralingen.  

Fysiotherapie Iburg heeft met alle zorgverzekeraars een contract. U wordt ook zonder verwijzing van uw huisarts en/of specialist direct geholpen.
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandFysiotherapie Iburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Fysiotherapie Iburg staat al vanaf 1993 voor kwaliteit. Kwaliteit in behandeling, professionaliteit en communicatie. Zo helpen wij onze klanten snel en effectief van hun klachten af.

Effectieve revalidatie na corona bij Fysiotherapie Iburg in Rotterdam

COVID-19 is een nieuw ziektebeeld, waarbij voornamelijk de luchtwegen worden aangetast. Ongeveer 80% van de patiënten ontwikkelen nauwelijks tot geen klachten, echter wordt de overige 20% ernstig ziek. Symptomen die hierbij op kunnen treden zijn: droge hoest, benauwdheid, niezen en koorts.

Een deel van deze groep moet uiteindelijk opgenomen worden op de Intensive Care (IC), waar zij beademd moeten worden en het risico hebben op blijvende schade aan het longweefsel. Er kunnen ontstekingen ontstaan die zorgen voor littekenweefsel op de longen. Patiënten die lang op de IC gelegen hebben kunnen fysieke, cognitieve en psychische klachten ervaren na ontslag van de IC, ook wel Post Intensive Care Syndrome (PICS) genoemd.

Veel voorkomende klachten die u kunt ervaren bij PICS

  • Verminderde longfunctie
  • Verminderde conditie/uithoudingsvermogen
  • Verminderde spierkracht
  • Gewrichtspijn en/of stijfheid
  • Vermoeidheid
  • Cognitieve stoornissen (geheugenverlies, concentratieproblemen en plannen)
  • Psychische problemen (angst, stress en depressie)

De rol van de fysiotherapeut na corona

Wanneer u klachten hebt ontwikkeld door het coronavirus of een opname op de Intensive Care (IC) hebt gehad ten gevolge van het coronavirus, is het belangrijk om te revalideren samen met een gespecialiseerde fysiotherapeut.

De revalidatie bij COVID-19 ziet er als volgt uit. Indien u nog thuis in zelfisolatie zit kan er middels een telefonische afspraak of video belafspraak een start gemaakt worden met de therapie. Er wordt geadviseerd om binnen twee weken na ontslag vanuit het ziekenhuis contact op te nemen met uw fysiotherapeut. In het eerste consult wordt er samen gekeken naar de beperkingen die u op dat moment ervaart in het dagelijks functioneren. Wij zullen een plan met u maken om de dagelijkse activiteiten weer langzaam op te gaan bouwen. Met name patiënten met PICS zullen aan de start van de revalidatie erg laag belastbaar zijn, wij zullen dit te allen tijde blijven monitoren en aanpassen aan uw belastbaarheid.

Onze collega Chantal heeft deelgenomen aan een training voor het revalideren van Coronapatiënten. Zij is nu gespecialiseerd Corona longrevalidatie-therapeut.

Effectieve behandeling van uw klachten!

Daarom Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Kortere behandeltijd

Snellere resultaten

Contract met alle zorgverzekeraars

Ook zonder doorverwijzing direct geholpen

Afspraak binnen 24 uur

Vertrouwd door velen

Een maand geleden kwam ik terecht bij Fysio Iburg met een liesblessure. Hier loop ik al een jaar mee rond, verschillende behandelingen geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Na echter 3 behandelingen bij Arnold waren mijn klachten verdwenen. Ik ben de praktijk daarom zeer dankbaar voor hun kundige behandelingen. Hierdoor kan ik weer sporten zoals voorheen!
Milan Frenk
Super goed en kundig geholpen door Kate. Had een schouderblessure. Goeie oefeningen meegekregen en na een paar weken blessure/pijn vrij. Wel de oefeningen blijven doen om de schouder sterk te houden. Fysio Iburg Rotterdam zou ik aanraden.
Frank van Hemert
Super behandeling gehad van Farid. Kwam binnen met flinke rug- en schouderpijn, combinatie van dry needling en ouderwets kraken, volgende dag ging het alweer veel beter. Super!
Eelco Schuller
Heel erg goed en professioneel van al langdurig bestaande heupklachten afgeholpen. Duidelijke uitleg en vriendelijke prettige behandelaar. Korte wachttijden.
Antoine van Nassau
Vanwege het vele thuiswerken, slechte houding en stress had ik veel last van mijn schouder en nek. Samen met Fysio Iburg heb ik een plan gemaakt, waarin behandeling en oefeningen binnen een korte termijn hebben gezorgd voor enorm veel verbetering. Ik ben zeer tevreden!
Loes Groenendijk
Sinds ik onder behandeling ben bij deze praktijk ben ik sneller hersteld van me blessures, dan bij vorige fysiotherapeuten. Zeer gespecialiseerde mensen die veel verschillende soorten behandelingen geven, voor elke blessure een bijpassende behandeling. Een echte aanrader!
Maxine Sapulette

Afspraak met onze fysiotherapie maken

Uitgelichte specialisaties van onze fysiotherapie

Manuele Therapie

Het verbeteren van de bewegingsvrijheid, afname van pijn en het verbeteren van uw houding.

Dry Needling

Door middel van een speciale techniek worden triggerpoints aangeprikt en raken op die manier snel ontspannen.

Shockwave

Aanvullende therapievorm die wordt toegepast bij zeer geconcentreerde, lokale pijnklachten.

Sportfysiotherapie

Creëren van de juiste voorwaarden om te kunnen voldoen aan de eisen die vanuit de sport worden gevraagd.

Hardloopanalyse

Door een goede hardlooptechniek aan te leren kunnen klachten verminderd en/of voorkomen worden.

Echografie

Hoogfrequente geluidsgolven worden het lichaam ingestuurd en door het onderliggende weefsel teruggekaatst.