Effectieve Manuele Therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van gewrichten en anderzijds het verbeteren van houding en bewegingen, waarbij de wervelkolom een centrale rol speelt. Hiervoor maakt de manueel therapeut gebruik van een aantal specifieke technieken. De effecten van manuele therapie zijn gericht op verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijnklachten.
Fysiotherapeut specialist Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Afspraak Fysiotherapie Iburg

Binnen 24 uur een behandeling

Nieuwste technieken fysiotherapieI iburg

Behandeling volgens nieuwste technieken

Snel van uw klachten af

U kunt terecht van maandag t/m donderdag (7:30 tot 21:00 uur), vrijdag (7:30 tot 18:00 uur) en zaterdag (8:00 tot 16:00 uur). Wij hebben een goed bereikbare fysiotherapie in Rotterdam, Hillegersberg-Terbregge, en Kralingen.  

Fysiotherapie Iburg heeft met alle zorgverzekeraars een contract. U wordt ook zonder verwijzing van uw huisarts en/of specialist direct geholpen.
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandFysiotherapie Iburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Fysiotherapie Iburg staat al vanaf 1993 voor kwaliteit. Kwaliteit in behandeling, professionaliteit en communicatie. Zo helpen wij onze klanten snel en effectief van hun klachten af.

Effectieve Manuele Therapie bij Fysiotherapie Iburg in Rotterdam

Manuele therapie is een vorm van fysiotherapie die gebruik maakt van hands-on technieken om de functie van gewrichten te verbeteren en de mobiliteit te vergroten. Manueel therapeuten werken met patiënten aan het verbeteren van hun bewegingsbereik, kracht, stabiliteit en uithoudingsvermogen om pijn te verminderen. Het doel is niet alleen om letsel te behandelen, maar ook om te voorkomen dat het opnieuw gebeurt. Dit wordt gedaan door enerzijds verbeteren van het functioneren van gewrichten en anderzijds het verbeteren van houding en beweging, waarbij de wervelkolom een centrale rol speelt. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken. De effecten van manuele therapie zijn gericht op het verbeteren van de bewegingsvrijheid en het verminderen van pijn.

Wat is manuele therapie en hoe werkt het?

Manuele therapie is een vorm van fysiotherapie waarbij gebruik wordt gemaakt van hands-on technieken om de functie van gewrichten en spieren te verbeteren. Het kan ook helpen de houding en beweging te verbeteren, vooral van de wervelkolom. Manuele therapie kan worden gebruikt om een verscheidenheid aan aandoeningen te behandelen, waaronder nekpijn, rugpijn en gewrichtspijn. Het kan ook worden gebruikt om de mobiliteit te verbeteren en pijn te verminderen. Een veelvoorkomend voorbeeld van manuele therapie is massagetherapie, die zich richt op het verminderen van spanning en het losmaken van spieren door middel van manipulatie met de handen. Dit kan met of zonder beweging worden gedaan, maar altijd met het oog op een betere functie.

Voordelen van manuele therapie

Enkele voordelen van manuele therapie zijn dat het kan helpen de beweging en bewegingsvrijheid te verbeteren en pijn te verminderen. Het kan ook helpen de functie van gewrichten en de houding en beweging van de wervelkolom te verbeteren.

Veel voorkomende aandoeningen behandeld met manuele therapie

  • hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • nek- en schouderklachten, al dan niet met uitstraling naar de armen
  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn
  • duizeligheid
  • heupklachten

Het verschil tussen een fysiotherapeut en een manueel therapeut

Een fysiotherapeut is een beroepsbeoefenaar die mensen met een ziekte, blessure of handicap helpt door middel van bewegen en oefenen, manuele therapie en voorlichting. Manueel therapeuten hebben naast de opleiding fysiotherapie een opleiding tot manueel therapeut gevolgd en hebben daarmee aanvullende kennis opgedaan op het gebied van (wetenschappelijke) diagnostiek, therapie en manuele vaardigheden (bijvoorbeeld “manipulatie”). Dit onderscheidt manuele therapie van algemene fysiotherapie, hoewel beide vakgebieden elkaar grotendeels overlappen. In het algemeen wordt manuele therapie vaak gecombineerd met oefentherapie en/of andere specialisaties.

Effectieve behandeling van uw klachten!

Daarom Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Kortere behandeltijd

Snellere resultaten

Contract met alle zorgverzekeraars

Ook zonder doorverwijzing direct geholpen

Afspraak binnen 24 uur

Vertrouwd door velen

Een maand geleden kwam ik terecht bij Fysio Iburg met een liesblessure. Hier loop ik al een jaar mee rond, verschillende behandelingen geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Na echter 3 behandelingen bij Arnold waren mijn klachten verdwenen. Ik ben de praktijk daarom zeer dankbaar voor hun kundige behandelingen. Hierdoor kan ik weer sporten zoals voorheen!
Milan Frenk
Super goed en kundig geholpen door Kate. Had een schouderblessure. Goeie oefeningen meegekregen en na een paar weken blessure/pijn vrij. Wel de oefeningen blijven doen om de schouder sterk te houden. Fysio Iburg Rotterdam zou ik aanraden.
Frank van Hemert
Super behandeling gehad van Farid. Kwam binnen met flinke rug- en schouderpijn, combinatie van dry needling en ouderwets kraken, volgende dag ging het alweer veel beter. Super!
Eelco Schuller
Heel erg goed en professioneel van al langdurig bestaande heupklachten afgeholpen. Duidelijke uitleg en vriendelijke prettige behandelaar. Korte wachttijden.
Antoine van Nassau
Vanwege het vele thuiswerken, slechte houding en stress had ik veel last van mijn schouder en nek. Samen met Fysio Iburg heb ik een plan gemaakt, waarin behandeling en oefeningen binnen een korte termijn hebben gezorgd voor enorm veel verbetering. Ik ben zeer tevreden!
Loes Groenendijk
Sinds ik onder behandeling ben bij deze praktijk ben ik sneller hersteld van me blessures, dan bij vorige fysiotherapeuten. Zeer gespecialiseerde mensen die veel verschillende soorten behandelingen geven, voor elke blessure een bijpassende behandeling. Een echte aanrader!
Maxine Sapulette

Afspraak met onze fysiotherapie maken

Uitgelichte specialisaties van onze fysiotherapie

Manuele Therapie

Het verbeteren van de bewegingsvrijheid, afname van pijn en het verbeteren van uw houding.

Dry Needling

Door middel van een speciale techniek worden triggerpoints aangeprikt en raken op die manier snel ontspannen.

Shockwave

Aanvullende therapievorm die wordt toegepast bij zeer geconcentreerde, lokale pijnklachten.

Sportfysiotherapie

Creëren van de juiste voorwaarden om te kunnen voldoen aan de eisen die vanuit de sport worden gevraagd.

Hardloopanalyse

Door een goede hardlooptechniek aan te leren kunnen klachten verminderd en/of voorkomen worden.

Echografie

Hoogfrequente geluidsgolven worden het lichaam ingestuurd en door het onderliggende weefsel teruggekaatst.