Effectieve behandeling van uw heupklachten

Aandacht voor de gehele beweegketen van de heup

Aandacht voor de gehele beweegketen van de heup

Heupklachten kunnen zich uiten als lokaal gevoelde pijn of irritatie, maar kan ook gevoeld worden ter hoogte van de lies, soms ook uitstralend tot de binnenzijde van de knie. Omdat het heupgewricht nauw verbonden is met het bekken de lage rug kunnen pijnklachten zich ook in deze regio voordoen. Omdat problemen in het heupgewricht zich in nabijgelegen gebieden kunnen uitten is het belangrijk te onderscheiden of de klachten dus daadwerkelijk vanuit de heup komen.

Bij Fysiotherapie Iburg wordt aandacht besteed aan de gehele beweegketen waarin de heup een rol speelt waardoor er niet alleen lokaal wordt behandeld maar ook in functionele zin.

Oorzaken van heupklachten

    • artrose (slijtage)
    • slijmbeursontsteking
    • (aangeboren) afwijkingen in het heupgewricht
    • een fractuur (breuk)

 

Een fractuur en zogenaamde ‘versleten’ heup kunnen operatief behandeld worden. Hierbij kan er sprake zijn van een THP (total hip prothese) of andere vorm van prothese. Het kan zijn dat u in eerste instantie fysiotherapie aan huis nodig heeft. Bij Fysiotherapie Iburg werken therapeuten die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van revalidatie na een dergelijke ingreep, zowel aan huis als in de praktijk.

Veel gebruikte behandelmethodes bij heupklachten

Echografie
Manuele Therapie
Dry Needling
Shockwave
Myofasciale Technieken
Easy Taping
Oefentherapie/Revalidatie