Vergoeding & tarieven​

Fysiotherapie vergoeding

Wij hebben een overeenkomst met alle zorgverzekeraars

Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het aantal door de verzekering te vergoeden behandelingen is afhankelijk van jouw polisvoorwaarden. De verzekerde behandelingen worden rechtstreeks bij jouw zorgverzekeraar gedeclareerd. Behandelingen die niet voor vergoeding in aanmerking komen, worden bij jou in rekening gebracht.

Vergoeding vanuit de basisverzekering vindt plaats in de volgende gevallen: Kinderen tot 18 jaar, de eerste 18 behandelingen, daarna vanuit de aanvullende verzekering. Volwassenen vanaf 18 jaar & chronische aandoeningen voorkomend op de “chronische lijst Borst”: de eerste 20 behandelingen vanuit de aanvullende verzekering, vanaf de 21e behandeling uit de basisverzekering.

Vraag altijd voorafgaand aan jouw behandeltraject na bij je zorgverzekeraar of fysiotherapeutische behandelingen vergoed worden.

Mocht je verhinderd zijn

Het is belangrijk dat je een behandelafspraak minstens 24 uur van tevoren afzegt. In de behandeltijd die voor u is gereserveerd kan een andere patiënt behandeld worden. Mocht u niet 24 uur van te voren hebben afgezegd zal de gereserveerde tijd in rekening worden gebracht.

In geval van geplande afwezigheid van jouw fysiotherapeut (vakantie/cursus), wordt er (in overleg met jou) voor waarneming gezorgd. Als jouw fysiotherapeut onverwachts niet kan werken (bijvoorbeeld in verband met ziekte) zullen wij er zoveel mogelijk voor proberen te zorgen dat jouw behandeling toch kan worden voortgezet.

Tarieven 2021 en 2022

Fysiotherapie

€ 40,00
per behandeling

Indien je aanvullend verzekerd bent, worden de kosten vergoed door jouw zorgverzekeraar.

Manuele therapie

€ 50,00
per behandeling

Indien je aanvullend verzekerd bent, worden de kosten vergoed door jouw zorgverzekeraar.

Fysiotherapie (niet verzekerde zorg)

per onderdeel

Eerste behandeling € 50,00
Intake en onderzoek zonder verwijzing € 50,00
Screening (verplicht zonder verwijzing huisarts/specialist) € 10,00
Intake en onderzoek na verwijzing € 50,00

Fysiotherapie (niet verzekerde zorg)

per onderdeel

Sportmassage 30 min € 40,00
Sportmassage 60 min € 70,00
Hardloopanalyse (90 min; intake, loopanalyse, tips/adviezen, oefenschema) € 115,00
Toeslag behandeling aan huis € 15,00
Niet nagekomen afspraak € 40,00