Professionele echografie bij onze fysiotherapie

De echografie van het bewegingsapparaat staat internationaal bekend als MSU, Musculo Skeletaal Ultrasound. Deze vorm van echografie wordt ook steeds vaker toegepast door fysiotherapeuten. De fysiotherapeut gebruikt de echografie als aanvullende diagnostiek en om de effecten van de behandeling (tussentijds) te evalueren. Hierdoor kan gerichter behandeld worden.
Fysiotherapeut specialist Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Afspraak Fysiotherapie Iburg

Binnen 24 uur een afspraak

Nieuwste technieken fysiotherapieI iburg

Behandeling volgens nieuwste technieken

De beste fysiotherapie bij u in de buurt

U kunt terecht van maandag t/m donderdag (8:00 tot 21:00 uur) en vrijdag (8:00 tot 16:30 uur). Wij hebben een goed bereikbare fysiotherapie in Rotterdam, Hillegersberg-Terbregge, en Kralingen.  

Fysiotherapie Iburg heeft met alle zorgverzekeraars, behalve met Zorg en Zekerheid, een contract. U wordt ook zonder verwijzing van uw huisarts en/of specialist direct geholpen.
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandFysiotherapie Iburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Fysiotherapie Iburg staat al vanaf 1993 voor kwaliteit. Kwaliteit in behandeling, professionaliteit en communicatie. Zo helpen wij onze klanten snel en effectief van hun klachten af.

Professionele echografie bij onze fysiotherapie in Rotterdam

Een kijkje in het bewegend lichaam

Per 1 januari 2019 hebben wij de mogelijkheid om, zo nodig, een echo te maken als aanvulling op de intake en het lichamelijk onderzoek.

Hoe werkt echografie

Echografie maakt gebruik van hoogfrequente geluidsgolven. Deze worden het lichaam ingestuurd en door het onderliggende weefsel teruggekaatst. Het teruggekaatste geluid wordt door een computer omgezet in een elektronisch signaal, waardoor het zichtbaar wordt op een monitor. Zo kan de behandelaar het weefsel rondom een gewricht beoordelen en eventuele afwijkingen ontdekken. Bij röntgen en MRI gebeurt dit als een plaatje, bij echografie kan ook een filmpje worden gemaakt.

Elk onderzoek wordt volgens protocol uitgevoerd. De beelden worden in de vorm van foto’s en filmpjes vastgelegd, zodat de beelden bij een evt. vervolgonderzoek kunnen worden vergeleken. Echografie is niet schadelijk voor het lichaam, er wordt immers geen gebruik gemaakt van straling, zoals bij het maken van een röntgenfoto of een ct-scan.

Voordelen van het maken van een echo

 • Inzicht in weefselschade
  Met behulp van echografie kan inzicht verkregen worden in gewrichten, pezen en spieren. Zo kan in beeld gebracht worden of er sprake is van een zwelling of irritatie van het betreffende weefsel. Ook kan er vastgesteld worden of er sprake is van een onderbreking van de continuïteit van bijvoorbeeld spier- of peesweefsel, gewrichtsbanden of bot.
 • Dynamisch gedrag van pezen
  Met echo is het mogelijk om een filmpje te maken van bepaalde bewegingen. Op die manier kan het bewegingsgedrag van gewrichten, pezen en spieren beoordeeld worden. Dit is een groot voordeel vergeleken met de MRI, waarbij dit niet mogelijk is.
 • Meer gericht fysiotherapeutisch behandelplan
  Het behandelplan van de fysiotherapeut wordt mede bepaald door de aanwezige gegevens over de te behandelen klacht. Voorbeelden zijn: de verwijzing van de (huis)arts, röntgenverslagen en andere onderzoeksverslagen van medisch specialisten of een andere deskundige. Niet altijd zijn deze gegevens aanwezig. De fysiotherapeut maakt het behandelplan op basis van een uitgebreide anamnese, lichamelijk onderzoek en aanvullend onderzoek. Bij twijfel kan beeldvormend onderzoek middels echo een toegevoegde waarde hebben en zorgen voor een beter afgestemd behandelplan. Een meer gerichte training/behandelkeuze kan er op zijn beurt weer voor zorgen dat het fysiotherapeutisch handelen efficiënter en sneller verloopt en de patiënt sneller klachtenvrij is!
 • Inzicht in herstelprocessen
  Het inzicht in herstelprocessen van een aangedane structuur wordt middels echografie duidelijker. Het herstelproces kan daardoor beter gevolgd worden. Met name voor de beoordeling van de belastbaarheid van spier- en peesweefsel is dit heel zinvol. De keuze van de juiste lokale fysiotherapeutische behandeling en trainingsvorm is hiervan afhankelijk.
 • Efficiëntie van verwijsbeleid
  Door de aangedane structuur van het bewegingsapparaat met echografie te onderzoeken, kunnen afwijkingen worden aangetoond en/of uitgesloten waardoor de patiënt gerichter kan worden behandeld of doorverwezen naar de juiste medicus, dan wel paramedicus. Het totale revalidatieproces kan op deze manier sneller en efficiënter verlopen.

Toepassingen van de echografie

Echografie kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt:

 • Spieren: scheuren, littekens, kalkafzetting, zwelling
 • Pezen: scheuren, degeneratie, kalkafzetting, irritatie of zwelling
 • Slijmbeurzen: ontstekingen, vochtcollectie, kalkafzetting
 • Gewrichtsbanden: scheuren, verdikkingen, irritatie of zwelling
 • Gewrichtskapsels: ontstekingen, scheuren, verdikkingen of zwelling
 • Kraakbeen: schade en dikte
 • Meniscus: (oppervlakkige) scheuren of cystes
 • Botten: losse botfragmenten, breukjes, indeukingen of groeischijven
 • Zenuwen: ligging in tunnels bijvoorbeeld bij de carpale tunnel of beweeglijkheid van de zenuw

Procedure voor een echografisch onderzoek

De procedure en kosten van echografisch onderzoek zijn afhankelijk van degene die de echo aanvraagt en de tijd die geïnvesteerd moet worden in eventueel aanvullende verslaglegging.

Verwijzing door de arts

Als het onderzoek geschiedt na verwijzing door een huis- c.q. sportarts of specialist, wordt het onderzoek geïntegreerd in een fysiotherapeutisch consult en als zodanig gedeclareerd. Dit wordt vergoed overeenkomstig de polisvoorwaarden van uw verzekering. Uw verwijzer ontvangt een verslag.

Verzoek via een collega fysiotherapeut

Indien een collega fysiotherapeut een verzoek doet voor een echografisch onderzoek met een specifieke vraagstelling, dan wordt dit onderzoek uitgevoerd en geïntegreerd in een reguliere behandeling en ontvangt u en uw fysiotherapeut de uitkomst van het onderzoek en een advies m.b.t. tot de behandeling. Indien er een verzoek is van een collega fysiotherapeut buiten ons centrum en er zijn geen nadere gegevens bekend wordt de procedure van directe toegankelijkheid fysiotherapie toegepast.

Directe toegankelijkheid fysiotherapie

Als u op eigen initiatief om een echografisch onderzoek vraagt, wordt het echografisch onderzoek geïntegreerd in een reguliere behandeling. Voorafgaand aan het onderzoek vindt altijd een screening en een regulier fysiotherapeutisch onderzoek plaats. Uw huisarts wordt hiervan schriftelijk op de hoogte gesteld.

Niet verzekerd

Indien u niet aanvullend bent verzekerd of de aanvullende verzekering is niet meer toereikend dan worden de kosten bij u in rekening gebracht. De kosten hiervan zijn op te vragen en na te lezen in onze tarievenlijst.

Synoniemen: Echoscopie, MSU, Musculo Skeletaal Ultrasound

Effectieve behandeling van uw klachten!

Daarom Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Kortere behandeltijd

Snellere resultaten

Contract met zorgverzekeraars

Ook zonder doorverwijzing direct geholpen

Afspraak binnen 24 uur

Vertrouwd door velen

Een maand geleden kwam ik terecht bij Fysio Iburg met een liesblessure. Hier loop ik al een jaar mee rond, verschillende behandelingen geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Na echter 3 behandelingen bij Arnold waren mijn klachten verdwenen. Ik ben de praktijk daarom zeer dankbaar voor hun kundige behandelingen. Hierdoor kan ik weer sporten zoals voorheen!
Milan Frenk
Super goed en kundig geholpen door Kate. Had een schouderblessure. Goeie oefeningen meegekregen en na een paar weken blessure/pijn vrij. Wel de oefeningen blijven doen om de schouder sterk te houden. Fysio Iburg Rotterdam zou ik aanraden.
Frank van Hemert
Super behandeling gehad van Farid. Kwam binnen met flinke rug- en schouderpijn, combinatie van dry needling en ouderwets kraken, volgende dag ging het alweer veel beter. Super!
Eelco Schuller
Heel erg goed en professioneel van al langdurig bestaande heupklachten afgeholpen. Duidelijke uitleg en vriendelijke prettige behandelaar. Korte wachttijden.
Antoine van Nassau
Vanwege het vele thuiswerken, slechte houding en stress had ik veel last van mijn schouder en nek. Samen met Fysio Iburg heb ik een plan gemaakt, waarin behandeling en oefeningen binnen een korte termijn hebben gezorgd voor enorm veel verbetering. Ik ben zeer tevreden!
Loes Groenendijk
Sinds ik onder behandeling ben bij deze praktijk ben ik sneller hersteld van me blessures, dan bij vorige fysiotherapeuten. Zeer gespecialiseerde mensen die veel verschillende soorten behandelingen geven, voor elke blessure een bijpassende behandeling. Een echte aanrader!
Maxine Sapulette

Afspraak met onze fysiotherapie maken

Voor welke locatie in Rotterdam wilt u een afspraak?
Claudia
Dry Needling
Lees verder
Ik ben zeer tevreden over de behandeling (dry neelding) door Arnold bij Fysiotherapie Iburg. Ik kan het niet geloven dat ik binnen 5 behandelingen van al mijn klachten af ben terwijl ik al bij twee andere fysiotherapeuten was behandeld zonder resultaat.
Suthes Balasooriyan
Ondersteunend
Lees verder
Tweemaal een jaar gerevalideerd bij Joris na voorste kruisband reconstructies. Naast de uitstekende fysieke begeleiding om de knie zo sterk en stabiel mogelijk te maken, is het ook gewoon een fijn persoon om mee te werken. Daarnaast altijd ondersteunend in mijn (sport)doelstellingen, ook gedurende het herstel.
Danny Reijs
Hands-on gerichte aanpak
Lees verder
Ik was een maand of 2 geleden gevallen en had veel schouderklachten. Arnold zag me tobben in de gym en vroeg of ik schouderklachten had en vertelde daarna dat ie schouder specialist is. Dit was in het weekend en de maandag erop kon ik bij hem terecht. De behandeling is oncomfortabel maar met veel resultaat.
Gaby Veesaert
Dry needling
Lees verder
Maanden lang nek/schouder klachten gehad , verschillende behandelingen bij fysiotherapie en chiropractor gehad waar ik geen baat bij had. Tot ik bij Arnold kwam, ik heb maar slechts 2 behandelingen gehad waarbij 1x dry needling en finaly kracht vrij ! Topper
Milan Frenk
Liesblessure
Lees verder
Een maand geleden kwam ik terecht bij Fysio Iburg met een liesblessure. Hier loop ik al een jaar mee rond, verschillende behandelingen geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Na echter 3 behandelingen bij Arnold waren mijn klachten verdwenen. Ik ben de praktijk daarom zeer dankbaar voor hun kundige behandelingen. Hierdoor kan ik weer sporten zoals voorheen!
Rowena
Dry needling
Lees verder
Zeer tevreden over de behandeling! Mijn langdurige pijn in de schouder is binnen een dag na de eerste behandeling met dry needling aanzienlijk verminderd.
Martin de Mik
Rug klachten
Lees verder
Super goed! Ik heb/had een vrij complexe klacht in mijn rug na een liesbreuk. Lange tijd scheef gelopen van de pijn en daardoor begon zich al een scoliose te vormen. Inmiddels zaten mijn wervels en mijn heup ook vast en met geen mogelijkheid meer los te krijgen. Na één behandeling door Annemieke was de oorzaak gevonden en de nodige spieren losgemaakt.
Eelco Schuller
Ouderwets kraken
Lees verder
Super behandeling gehad van Farid. Kwam binnen met flinke rug- en schouderpijn, combinatie van dry needling en ouderwets kraken, volgende dag ging het alweer veel beter. Super!
Pieter de Jong
Hardloopanalyse
Lees verder
Hardloopanalyse is echt een aanrader om je prestaties te verbeteren en blessures te voorkomen. Door intensieve training rugpijn en rechter heup behandeld en los gemaakt. Zeer goede behandeling en informatie over thuisoefeningen ontvangen die ik zelf kan gaan doen. De aangeleerde buikspieroefeningen hebben mijn prestaties verbeterd en klachten verholpen. Heb deze oefeningen nu blijvend in mijn trainingsprogramma opgenomen. Hebben brede kennis.
Loes Groenendijk
Nek & schouderklachten
Lees verder
Vanwege het vele thuiswerken, slechte houding en stress had ik veel last van mijn schouder en nek. Samen met Fysio Iburg heb ik een plan gemaakt, waarin behandeling en oefeningen binnen een korte termijn hebben gezorgd voor enorm veel verbetering. Ik ben zeer tevreden!
Yannick Duijster
Onderrug klachten
Lees verder
Na jarenlang last te hebben gehad van de onderrug, zijn mijn klachten aanzienlijk afgenomen dankzij de behandeling bij Iburg Fysiotherapie. Er is grondig gekeken naar de oorzaak van de klachten en vervolgens een duidelijk plan opgesteld.
Lars Roosken
Kracht & core training
Lees verder
Binnen 8 weken van een slepende blessure af waar ik al 9 maanden mee aan het tobben was dankzij een gedegen analyse, gerichte kracht- en coretraining en behandeling. Aanrader!
Monique Nat
Dry needling
Lees verder
Prima praktijk. Ik kon echt heel snel terecht en ik heb veel baat gehad bij de behandeling. Vooral de dry needling ben ik laaiend enthousiast over. Is een pijnlijke behandeling, maar helpt echt en is Arnold Iburg enorm bedreven in.
Eelco de Gast
Schouder klachten
Lees verder
Ik ben naar fysiotherapie Iburg gegaan met een zeer pijnlijke schouder na overbelasting. De fysiotherapeut heeft me al na 2 behandelingen van de pijn afgeholpen en kan mijn schouder nu weer volledig gebruiken. Ik wil deze fysiotherapeut aan iedereen aanbevelen. A Iburg is een zeer kundige fysiotherapeut.
Jente Goutier
Bovenrug & schouderklachten
Lees verder
Erg tevreden, al jaren klachten aan bovenrug en schouder en dankzij Arnold zijn de klachten nu onder controle. Prettige aanpak: Je hoeft jarenlangs wekelijks op de stoep staan, slechts een paar behandelingen en je merkt al resultaat.
Eelco de Gast
Schouderklachten
Lees verder
Ik ben naar fysiotherapie Iburg gegaan met een zeer pijnlijke schouder na overbelasting. De fysiotherapeut heeft me al na 2 behandelingen van de pijn afgeholpen en kan mijn schouder nu weer volledig gebruiken. Ik wil deze fysiotherapeut aan iedereen aanbevelen. A Iburg is een zeer kundige fysiotherapeut.
Yannick Duijster
Onderrug klachten
Lees verder
Na jarenlang last te hebben gehad van de onderrug, zijn mijn klachten aanzienlijk afgenomen dankzij de behandeling bij Iburg Fysiotherapie. Er is grondig gekeken naar de oorzaak van de klachten en vervolgens een duidelijk plan opgesteld.
Antoine van Nassau
Heup klachten
Lees verder
Heel erg goed en professioneel van al langdurig bestaande heupklachten afgeholpen. Duidelijke uitleg en vriendelijke prettige behandelaar. Korte wachttijden.
Remco van der Pluijm
Dry needling
Lees verder
Fantastisch goede ervaring met dry needling. Liep al meer dan een jaar met pijnlijke schouder en na slechts 1 behandeling al enorme verbetering. Na 3 behandelingen nooit meer last.
Peter Bak
Schouderklachten
Lees verder
Zeer deskundig en prettig, een ervaren specialist voor de behandeling van schouderproblemen. Met 7 sessies en specifieke oefening volledig van mijn beperkingen afgeholpen. Iedereen aan te bevelen
Nick Rost
Schouderklachten
Lees verder
Behandeld aan mijn schouder. Op een korte termijn al veel mobiliteit terug gekregen. Fijne therapeuten met kennis van zaken.
Tamara Poldervaart
Rugklachten
Lees verder
Super fijne praktijk. Mooi en schoon. En leuk, aardige fysiotherapeuten. Ben snel van me rugklachten afgeholpen.
Jeremy Voets
Rugklachten
Lees verder
Na meer dan twee jaar ellende en verschillende fysios die van alles beloofde eindelijk hier terecht gekomen en ik kan niet anders zeggen ...... Jullie zijn top .... Super goed geholpen en eindelijk mijn rugklachten onder controle..... Super kan het iedereen aanraden
Kees Leijnse
Begeleiding
Lees verder
Na knie-operatie ben ik prima begeleid door Joris de Vries van Fysiotherapie Iburg!
Edwin Westgeest
Dry needling
Lees verder
Veel baat gehad bij de dry-needling behandelingen.

Uitgelichte specialisaties van onze fysiotherapie

Manuele Therapie

Het verbeteren van de bewegingsvrijheid, afname van pijn en het verbeteren van uw houding.

Dry Needling

Door middel van een speciale techniek worden triggerpoints aangeprikt en raken op die manier snel ontspannen.

Shockwave

Aanvullende therapievorm die wordt toegepast bij zeer geconcentreerde, lokale pijnklachten.

Sportfysiotherapie

Creëren van de juiste voorwaarden om te kunnen voldoen aan de eisen die vanuit de sport worden gevraagd.

Hardloopanalyse

Door een goede hardlooptechniek aan te leren kunnen klachten verminderd en/of voorkomen worden.

Echografie

Hoogfrequente geluidsgolven worden het lichaam ingestuurd en door het onderliggende weefsel teruggekaatst.