Maak een afspraak met onze fysiotherapie in Kralingen

U wilt snel van uw klachten af en wij willen daar graag bij helpen. Hoe eerder u geholpen wordt, des te sneller bent u meestal weer van de klachten af. Door ruime openingstijden is er altijd een geschikte tijd beschikbaar. Maak een afspraak met onze fysiotherapie in Kralingen (Rotterdam) via mail, WhatsApp, telefonisch of via het formulier.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor welke locatie in Rotterdam wilt u een afspraak?
Fysiotherapeut specialist Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Afspraak Fysiotherapie Iburg

Binnen 24 uur een afspraak

Nieuwste technieken fysiotherapieI iburg

Behandeling volgens nieuwste technieken

De beste fysiotherapie in Kralingen

U kunt terecht van maandag t/m donderdag (8:00 tot 21:00 uur) en vrijdag (8:00 tot 16:30 uur). Wij hebben een goed bereikbare fysiotherapie in Rotterdam, Hillegersberg-Terbregge, en Kralingen.  

Fysiotherapie Iburg heeft met alle zorgverzekeraars, behalve met Zorg en Zekerheid, een contract. U wordt ook zonder verwijzing van uw huisarts en/of specialist direct geholpen.
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandFysiotherapie Iburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Fysiotherapie Iburg staat al vanaf 1993 voor kwaliteit. Kwaliteit in behandeling, professionaliteit en communicatie. Zo helpen wij onze klanten snel en effectief van hun klachten af.

Daarom Fysiotherapie Iburg in Kralingen

Specialisten onder één dak

Kortere behandeltijd

Snellere resultaten

Contract met alle zorgverzekeraars

Ook zonder doorverwijzing direct geholpen

Afspraak binnen 24 uur

Veel gestelde vragen

Fysiotherapie is een paramedische discipline die zich richt op het behandelen en voorkomen van lichamelijke klachten en beperkingen. Fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het optimaliseren van de bewegingsfuncties van het menselijk lichaam. Ze gebruiken hun kennis van het bewegingsapparaat en de biomechanica van het lichaam om mensen te helpen herstellen van blessures, pijn te verminderen en hun fysieke functies te verbeteren.

De taken van een fysiotherapeut omvatten onder andere:

 • Diagnostisch onderzoek: Fysiotherapeuten voeren een grondige evaluatie uit om de oorzaak van de klachten vast te stellen. Dit omvat het beoordelen van de houding, bewegingsbereik, spierkracht en functie van gewrichten.
 • Behandelplannen opstellen: Op basis van de diagnose stellen fysiotherapeuten individuele behandelplannen op. Deze plannen omvatten vaak oefeningen, mobilisatietechnieken, massagetherapie en andere interventies om de symptomen te verlichten en de mobiliteit te herstellen.
 • Oefentherapie: Fysiotherapeuten begeleiden patiënten bij het uitvoeren van specifieke oefeningen die zijn ontworpen om kracht, flexibiliteit en stabiliteit te verbeteren.
 • Manuele therapie: Sommige fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in manuele therapie, waarbij ze handmatige technieken gebruiken om gewrichten en spieren te mobiliseren en pijn te verminderen.
 • Advies en educatie: Fysiotherapeuten geven patiënten advies over hoe ze hun gezondheid kunnen verbeteren, blessures kunnen voorkomen en veilige bewegingsgewoonten kunnen ontwikkelen.
 • Revalidatie: Fysiotherapeuten spelen vaak een cruciale rol in de revalidatie na een operatie, ongeval of ernstige blessure. Ze helpen patiënten om hun fysieke functies te herstellen en terug te keren naar hun normale dagelijkse activiteiten.
 • Preventie: Fysiotherapeuten kunnen ook preventieve maatregelen aanbevelen om toekomstige blessures te voorkomen, zoals het aanleren van goede houdings- en bewegingsgewoonten.

Fysiotherapie is van toepassing op een breed scala van aandoeningen, waaronder musculoskeletale problemen, neurologische aandoeningen, ademhalingsproblemen en sportblessures. De behandelingen zijn afgestemd op de individuele behoeften van de patiënt om hen te helpen hun mobiliteit te verbeteren, pijn te verminderen en hun algehele kwaliteit van leven te bevorderen.

Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het aantal door de verzekering te vergoeden behandelingen is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. De verzekerde behandelingen worden rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd. Behandelingen die niet voor vergoeding in aanmerking komen, worden bij u in rekening gebracht.

Vergoeding vanuit de basisverzekering vindt plaats in de volgende gevallen: Kinderen tot 18 jaar, de eerste 18 behandelingen, daarna vanuit de aanvullende verzekering. Volwassenen vanaf 18 jaar & chronische aandoeningen voorkomend op de “chronische lijst Borst”: de eerste 20 behandelingen vanuit de aanvullende verzekering, vanaf de 21e behandeling uit de basisverzekering.

Vraag altijd voorafgaand aan uw behandeltraject na bij uw zorgverzekeraar of fysiotherapeutische behandelingen vergoed worden.

Fysiotherapie Iburg heeft met alle zorgverzekeraars, behalve met Zorg en Zekerheid, een contract. U wordt ook zonder verwijzing van uw huisarts en/of specialist direct geholpen.

Hieronder staan de tarieven voor onze fysiotherapie in Kralingen:

Fysiotherapiebehandeling: € 43,00 per sessie. Als u een aanvullende verzekering heeft, worden deze kosten vergoed door uw zorgverzekeraar.

Manuele therapiebehandeling: € 50,00 per sessie. Als u een aanvullende verzekering heeft, worden deze kosten vergoed door uw zorgverzekeraar.

Tarieven voor niet-verzekerde zorg binnen de fysiotherapie:
Eerste behandeling: € 50,00 per sessie.
Intake en onderzoek zonder verwijzing: € 50,00 per sessie.
Screening (verplicht zonder verwijzing van huisarts/specialist): € 10,00 per sessie.
Intake en onderzoek na verwijzing: € 50,00 per sessie.

Tarieven voor andere niet-verzekerde fysiotherapie diensten:
Sportmassage (30 minuten): € 43,00 per sessie.
Sportmassage (60 minuten): € 75,00 per sessie.
Hardloopanalyse (90 minuten; inclusief intake, loopanalyse, tips/adviezen, oefenschema): € 115,00 per sessie.
Toeslag voor behandeling aan huis: € 15,00 per sessie.
Kosten voor een niet nagekomen afspraak: € 43,00.

Het is mogelijk dat de tarieven verouderd zijn. Raadpleeg daarom altijd onze vergoedingen pagina voor de meest actuele vergoedingen en tarieven van onze fysiotherapeuten in Kralingen. 

In Nederland is het aantal door de verzekering te vergoeden behandelingen afhankelijk van uw polisvoorwaarden. De verzekerde behandelingen worden rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd. Behandelingen die niet voor vergoeding in aanmerking komen, worden bij u in rekening gebracht.

Vergoeding vanuit de basisverzekering vindt plaats in de volgende gevallen: Kinderen tot 18 jaar, de eerste 18 behandelingen, daarna vanuit de aanvullende verzekering. Volwassenen vanaf 18 jaar & chronische aandoeningen voorkomend op de “chronische lijst Borst”: de eerste 20 behandelingen vanuit de aanvullende verzekering, vanaf de 21e behandeling uit de basisverzekering.

De duur van een gemiddelde fysiotherapie afspraak kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de aard van de aandoening, de behandelingsdoelen en de behandelmethoden die door de fysiotherapeut worden gebruikt. Over het algemeen kunnen fysiotherapie afspraken echter variëren van 30 minuten tot 60 minuten. Hier zijn enkele algemene richtlijnen:

Standaard fysiotherapiebehandeling

Een typische fysiotherapiebehandeling duurt meestal ongeveer 30 tot 45 minuten. Tijdens deze sessie evalueert de fysiotherapeut uw conditie, voert relevante oefeningen en technieken uit, en bespreekt uw voortgang.

Uitgebreide behandelingssessies 

In sommige gevallen, vooral bij complexe aandoeningen of als er meerdere behandeltechnieken worden gebruikt, kan een fysiotherapiesessie langer duren, tot 60 minuten of meer.

Korte consultaties 

Voor follow-upafspraken of controles van uw voortgang kan een kortere sessie van ongeveer 15 tot 30 minuten voldoende zijn.

De duur en frequentie van fysiotherapiebezoeken worden meestal bepaald door de fysiotherapeut op basis van uw individuele behoeften en behandelingsplan. Het is belangrijk om open te communiceren met uw fysiotherapeut over uw klachten en doelen, zodat wij de juiste behandeling en tijd kunnen plannen om uw herstel te ondersteunen.

Bij Fysiotherapie Iburg in Kralingen kunt u zonder doorverwijzing van huisarts of specialist behandeld worden. Uiteraard bent u ook van harte welkom met verwijsbrief van uw huisarts of specialist.

Fysiotherapie Iburg staat al vanaf 1993 voor kwaliteit. Wij zijn in staat om u snel en effectief van uw klachten af te helpen.

Hieronder staat een overzicht van een aantal specialisaties die wij aanbieden:


Op deze pagina vindt u een overzicht van meer specialisaties.

Fysiotherapie kan helpen bij een breed scala aan gezondheidsproblemen en blessures, omdat het gericht is op het verbeteren van de mobiliteit, kracht, flexibiliteit en functie van het lichaam. Hier zijn enkele manieren waarop fysiotherapie kan helpen bij specifieke gezondheidsproblemen en blessures:

 • Revalidatie na een blessure: Fysiotherapie kan u helpen bij het herstellen van blessures zoals verstuikingen, breuken, dislocaties en postoperatieve revalidatie. De fysiotherapeut kan u begeleiden bij oefeningen en technieken om de mobiliteit te herstellen en de kracht te vergroten.
 • Pijnmanagement: Als u last heeft van chronische pijn, kan fysiotherapie u helpen bij het beheersen en verminderen van pijn. Dit kan worden bereikt door middel van specifieke oefeningen, manuele therapie, en technieken zoals elektrotherapie.
 • Verbeteren van de bewegingsmogelijkheden: Fysiotherapeuten kunnen u helpen om de bewegingsmogelijkheden in gewrichten en spieren te vergroten. Dit is vooral nuttig voor mensen met aandoeningen zoals artritis.
 • Spierversterking: Fysiotherapie kan worden gebruikt om de spierkracht te vergroten na een periode van immobiliteit, zoals bij bedlegerigheid of na een operatie.
 • Herstel van neurologische aandoeningen: Voor mensen met neurologische aandoeningen zoals beroertes, multiple sclerose, of zenuwbeschadigingen, kan fysiotherapie helpen bij het verbeteren van de mobiliteit en het aanleren van compensatiestrategieën.
 • Ademhalingsoefeningen: Fysiotherapie kan nuttig zijn bij ademhalingsproblemen, zoals bij astma of na een longoperatie, door ademhalingsoefeningen en -technieken aan te leren.
 • Houdingscorrectie: Fysiotherapeuten kunnen helpen bij het corrigeren van slechte houdingen die kunnen leiden tot pijn en disfunctie, vooral bij aandoeningen zoals scoliose of werkgerelateerde klachten.
 • Valpreventie: Voor oudere volwassenen kan fysiotherapie helpen bij het verbeteren van de balans en het verminderen van het risico op vallen.


Het is belangrijk om te benadrukken dat fysiotherapie vaak maatwerk is en dat het behandelingsplan wordt aangepast aan uw specifieke behoeften en aandoening. Een gecertificeerde fysiotherapeut zal een grondige evaluatie uitvoeren en een behandelingsplan opstellen dat is afgestemd op uw individuele situatie en doelen. Het is raadzaam om contact op te nemen met een fysiotherapeut om te bespreken hoe fysiotherapie u kan helpen bij uw specifieke gezondheidsprobleem of blessure.

Er zijn verschillende dingen die u zelf kunt doen om uw herstel te bevorderen tussen de fysiotherapiesessies door. Hier zijn enkele tips:

 • Volg het behandelingsplan: Het is essentieel om het behandelingsplan dat uw fysiotherapeut heeft opgesteld nauwgezet te volgen. Dit omvat het uitvoeren van voorgeschreven oefeningen en technieken volgens de gegeven instructies en planning.
 • Regelmatig oefenen: Doe regelmatig de voorgeschreven oefeningen en rekoefeningen thuis. Consistentie is belangrijk voor herstel.
 • Rust en herstel: Zorg ervoor dat u voldoende slaap krijgt en geef uw lichaam de tijd om te herstellen na fysieke activiteit of therapie.
 • Hydratatie en voeding: Een gezonde voeding en voldoende hydratatie spelen een rol in het herstelproces. Zorg ervoor dat u goed gevoed bent en voldoende water drinkt.
 • Vermijd overbelasting: Het is belangrijk om overbelasting te voorkomen. Volg de aanwijzingen van uw fysiotherapeut met betrekking tot de intensiteit en frequentie van oefeningen.
 • Communicatie met de fysiotherapeut: Blijf open communiceren met uw fysiotherapeut over uw voortgang en eventuele zorgen. Pas het behandelingsplan aan als dat nodig is.
 • Stel vragen: Als u vragen heeft over uw behandeling of oefeningen, aarzel dan niet om deze te stellen aan uw fysiotherapeut. Het begrijpen van uw behandelingsplan is cruciaal voor uw herstel.

Onthoud dat uw fysiotherapeut een waardevolle bron van begeleiding en advies is. Blijf in contact en werk samen om uw herstel te optimaliseren.

Bij onze fysiotherapie in Kralingen streven we er naar om binnen 24 uur een afspraak te hebben.

De openingstijden van Iburg Kralingen:

Maandag: 7:30-21:00
Dinsdag: 7:30-21:00
Woensdag: 7:30-21:00
Donderdag: 7:30-21:00
Vrijdag: 7:30-21:00
Zaterdag: 08:00-13:00
Zondag: Gesloten

Bij fysio Iburg in Kralingen hebben we vele voordelen. Hier zijn een paar van onze voordelen:

 • Specialisten onder één dak: Bij Fysio Iburg bieden we u het gemak van specialisten onder één dak. Dit betekent dat u toegang hebt tot een breed scala aan expertise en behandelingsmogelijkheden op één locatie.
 • Efficiënte behandeltijd: We begrijpen dat uw tijd waardevol is, daarom streven we er naar om behandelingen effectief en efficiënt te maken. 
 • Snellere resultaten: Ons doel is uw herstel te versnellen. Met de expertise en zorg die we bieden, streven we ernaar om snellere en duurzame resultaten te bereiken, zodat u uw dagelijkse activiteiten zonder belemmeringen kunt hervatten.
 • Contract met zorgverzekeraars: We hebben overeenkomsten met bijna alle zorgverzekeraars om ervoor te zorgen dat onze diensten toegankelijk en betaalbaar zijn voor u. 
 • Ook zonder doorverwijzing direct geholpen: Bij Fysio Iburg Kralingen begrijpen we dat snelle zorg van cruciaal belang kan zijn. Daarom bieden we directe toegang tot onze diensten.
 • Afspraak binnen 24 uur: Uw gezondheid verdient directe aandacht. Daarom streven we ernaar om binnen 24 uur na uw aanvraag een afspraak voor u in te plannen. We willen ervoor zorgen dat u snel de zorg krijgt die u nodig heeft.

Bij Fysio Iburg Kralingen staan we klaar om u te ondersteunen bij uw herstel en welzijn, met hoogwaardige zorg en aandacht voor uw behoeften.

Vertrouwd door velen

Een maand geleden kwam ik terecht bij Fysio Iburg met een liesblessure. Hier loop ik al een jaar mee rond, verschillende behandelingen geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Na echter 3 behandelingen bij Arnold waren mijn klachten verdwenen. Ik ben de praktijk daarom zeer dankbaar voor hun kundige behandelingen. Hierdoor kan ik weer sporten zoals voorheen!
Milan Frenk
Super goed en kundig geholpen door Kate. Had een schouderblessure. Goeie oefeningen meegekregen en na een paar weken blessure/pijn vrij. Wel de oefeningen blijven doen om de schouder sterk te houden. Fysio Iburg Rotterdam zou ik aanraden.
Frank van Hemert
Super behandeling gehad van Farid. Kwam binnen met flinke rug- en schouderpijn, combinatie van dry needling en ouderwets kraken, volgende dag ging het alweer veel beter. Super!
Eelco Schuller
Heel erg goed en professioneel van al langdurig bestaande heupklachten afgeholpen. Duidelijke uitleg en vriendelijke prettige behandelaar. Korte wachttijden.
Antoine van Nassau
Vanwege het vele thuiswerken, slechte houding en stress had ik veel last van mijn schouder en nek. Samen met Fysio Iburg heb ik een plan gemaakt, waarin behandeling en oefeningen binnen een korte termijn hebben gezorgd voor enorm veel verbetering. Ik ben zeer tevreden!
Loes Groenendijk
Sinds ik onder behandeling ben bij deze praktijk ben ik sneller hersteld van me blessures, dan bij vorige fysiotherapeuten. Zeer gespecialiseerde mensen die veel verschillende soorten behandelingen geven, voor elke blessure een bijpassende behandeling. Een echte aanrader!
Maxine Sapulette

Uitgelichte specialisaties van onze fysiotherapie

Manuele Therapie

Het verbeteren van de bewegingsvrijheid, afname van pijn en het verbeteren van uw houding.

Dry Needling

Door middel van een speciale techniek worden triggerpoints aangeprikt en raken op die manier snel ontspannen.

Shockwave

Aanvullende therapievorm die wordt toegepast bij zeer geconcentreerde, lokale pijnklachten.

Sportfysiotherapie

Creëren van de juiste voorwaarden om te kunnen voldoen aan de eisen die vanuit de sport worden gevraagd.

Hardloopanalyse

Door een goede hardlooptechniek aan te leren kunnen klachten verminderd en/of voorkomen worden.

Echografie

Hoogfrequente geluidsgolven worden het lichaam ingestuurd en door het onderliggende weefsel teruggekaatst.