Effectieve behandeling bij longfibrose

Bij longfibrose worden er rondom de longblaasjes littekens gevormd (fibrose). Door de fibrose is de uitwisseling van zuurstof en koolstofdioxide verminderd. Hierdoor worden de wanden van de longblaasjes dikker en wordt het volume van de longen kleiner. Door middel van conditie en krachttraining kunt u de achteruitgang afremmen. Hierdoor kunt u zo lang mogelijk zelfstandig blijven in het dagelijks leven.
Fysiotherapeut specialist Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Afspraak Fysiotherapie Iburg

Binnen 24 uur een behandeling

Nieuwste technieken fysiotherapieI iburg

Behandeling volgens nieuwste technieken

Snel van uw klachten af

U kunt terecht van maandag t/m donderdag (7:30 tot 21:00 uur), vrijdag (7:30 tot 18:00 uur) en zaterdag (8:00 tot 16:00 uur). Wij hebben een goed bereikbare fysiotherapie in Rotterdam, Hillegersberg-Terbregge, en Kralingen.  

Fysiotherapie Iburg heeft met alle zorgverzekeraars een contract. U wordt ook zonder verwijzing van uw huisarts en/of specialist direct geholpen.
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandFysiotherapie Iburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Fysiotherapie Iburg staat al vanaf 1993 voor kwaliteit. Kwaliteit in behandeling, professionaliteit en communicatie. Zo helpen wij onze klanten snel en effectief van hun klachten af.

Effectieve behandeling bij longfibrose bij Fysiotherapie Iburg in Rotterdam

Longfibrose is een zeldzame en ernstige longziekte. Het verloop van de ziekte is bij iedereen anders, bij longfibrose worden er rondom de longblaasjes littekens gevormd (fibrose). Door de fibrose is de uitwisseling van zuurstof en koolstofdioxide verminderd. Hierdoor worden de wanden van de longblaasjes dikker en wordt het volume van de longen kleiner. Klachten die u hierdoor kunt ervaren zijn:
– Kortademigheid
– Verminderde conditie
– Droge hoest
– Vermoeidheid

Het effect van bewegen bij longfibrose

Wanneer u klachten ervaart kan het zo zijn dat u daardoor minder actief wordt. Door de verminderde activiteit in het dagelijks leven zal de spierkracht en conditie afnemen. Door het ziekteverloop zal het inspanningsvermogen afnemen, waardoor u sneller kortademig wordt. Door middel van conditie en krachttraining kunt u de achteruitgang afremmen. Hierdoor kunt u zo lang mogelijk zelfstandig blijven in het dagelijks leven.

De rol van de fysiotherapeut

Wanneer u klachten heeft kan fysiotherapie u helpen om de klachten te verminderen. De spierkracht en conditie kunnen bij verminderde activiteit afnemen. Door middel van oefentherapie kunnen wij u helpen om uw longconditie te verbeteren en de ademhalingsspieren te versterken. Onze longfysiotherapeut maakt een programma op maat voor u, om samen aan uw doelen te werken. Wij zullen hierbij rekening houden met uw beperkingen en medicijngebruik. Wij helpen u om bewegen zo aan uw dagelijks leven toe te voegen. Daarnaast adviseren wij over alles wat met bewegen te maken heeft.

Tijdens een uitgebreid intakegesprek bekijken we of en hoe een beweegprogramma een aanvulling kan zijn bij uw klachten.

Effectieve behandeling van uw klachten!

Daarom Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Kortere behandeltijd

Snellere resultaten

Contract met alle zorgverzekeraars

Ook zonder doorverwijzing direct geholpen

Afspraak binnen 24 uur

Vertrouwd door velen

Een maand geleden kwam ik terecht bij Fysio Iburg met een liesblessure. Hier loop ik al een jaar mee rond, verschillende behandelingen geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Na echter 3 behandelingen bij Arnold waren mijn klachten verdwenen. Ik ben de praktijk daarom zeer dankbaar voor hun kundige behandelingen. Hierdoor kan ik weer sporten zoals voorheen!
Milan Frenk
Super goed en kundig geholpen door Kate. Had een schouderblessure. Goeie oefeningen meegekregen en na een paar weken blessure/pijn vrij. Wel de oefeningen blijven doen om de schouder sterk te houden. Fysio Iburg Rotterdam zou ik aanraden.
Frank van Hemert
Super behandeling gehad van Farid. Kwam binnen met flinke rug- en schouderpijn, combinatie van dry needling en ouderwets kraken, volgende dag ging het alweer veel beter. Super!
Eelco Schuller
Heel erg goed en professioneel van al langdurig bestaande heupklachten afgeholpen. Duidelijke uitleg en vriendelijke prettige behandelaar. Korte wachttijden.
Antoine van Nassau
Vanwege het vele thuiswerken, slechte houding en stress had ik veel last van mijn schouder en nek. Samen met Fysio Iburg heb ik een plan gemaakt, waarin behandeling en oefeningen binnen een korte termijn hebben gezorgd voor enorm veel verbetering. Ik ben zeer tevreden!
Loes Groenendijk
Sinds ik onder behandeling ben bij deze praktijk ben ik sneller hersteld van me blessures, dan bij vorige fysiotherapeuten. Zeer gespecialiseerde mensen die veel verschillende soorten behandelingen geven, voor elke blessure een bijpassende behandeling. Een echte aanrader!
Maxine Sapulette

Afspraak met onze fysiotherapie maken

Uitgelichte specialisaties van onze fysiotherapie

Manuele Therapie

Het verbeteren van de bewegingsvrijheid, afname van pijn en het verbeteren van uw houding.

Dry Needling

Door middel van een speciale techniek worden triggerpoints aangeprikt en raken op die manier snel ontspannen.

Shockwave

Aanvullende therapievorm die wordt toegepast bij zeer geconcentreerde, lokale pijnklachten.

Sportfysiotherapie

Creëren van de juiste voorwaarden om te kunnen voldoen aan de eisen die vanuit de sport worden gevraagd.

Hardloopanalyse

Door een goede hardlooptechniek aan te leren kunnen klachten verminderd en/of voorkomen worden.

Echografie

Hoogfrequente geluidsgolven worden het lichaam ingestuurd en door het onderliggende weefsel teruggekaatst.