Effectieve longrevalidatie

Mensen met longproblematiek krijgen het snel benauwd bij inspanning. Dat weerhoudt ze er vaak van in beweging te blijven. Een beweegprogramma op maat helpt mensen deze spiraal te doorbreken. Speciaal voor mensen met deze klachten is het longrevalidatie programma ontwikkeld. U doorloopt het beweegprogramma samen met een geregistreerd fysiotherapeut van Fysiotherapie Iburg.
Fysiotherapeut specialist Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Afspraak Fysiotherapie Iburg

Binnen 24 uur een behandeling

Nieuwste technieken fysiotherapieI iburg

Behandeling volgens nieuwste technieken

Snel van uw klachten af

U kunt terecht van maandag t/m donderdag (7:30 tot 21:00 uur), vrijdag (7:30 tot 18:00 uur) en zaterdag (8:00 tot 16:00 uur). Wij hebben een goed bereikbare fysiotherapie in Rotterdam, Hillegersberg-Terbregge, en Kralingen.  

Fysiotherapie Iburg heeft met alle zorgverzekeraars een contract. U wordt ook zonder verwijzing van uw huisarts en/of specialist direct geholpen.
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandFysiotherapie Iburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Fysiotherapie Iburg staat al vanaf 1993 voor kwaliteit. Kwaliteit in behandeling, professionaliteit en communicatie. Zo helpen wij onze klanten snel en effectief van hun klachten af.

Effectieve longrevalidatie bij Fysiotherapie Iburg in Rotterdam

Wat is longrevalidatie en hoe werkt het?

Longrevalidatie is een langdurig en intensief beweegprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor mensen met longproblematiek. Door in beweging te blijven, kunnen deze mensen de spiraal van benauwdheid doorbreken. Het programma wordt samen met een geregistreerd fysiotherapeut van Fysiotherapie Iburg doorlopen. Effectieve longrevalidatie zorgt ervoor dat u minder benauwd bent en meer energie hebt. Het is belangrijk om door te blijven gaan met het programma, ook als u u wel eens minder goed voelt. Stoppen met het programma kan er dan toe leiden dat de klachten weer terugkomen.

Voordelen van longrevalidatie

Mensen met longproblematiek krijgen het snel benauwd bij inspanning. Dat weerhoudt ze er vaak van in beweging te blijven. Een beweegprogramma op maat helpt mensen deze spiraal te doorbreken. Speciaal voor mensen met deze klachten is het longrevalidatie programma ontwikkeld. Het programma helpt ze met hun klachten.

Bewegen geeft lucht

De gespecialiseerde fysiotherapeut is verantwoordelijk voor de behandeling en begeleiding van patiënten met een longaandoening. Hierin wordt onderscheid gemaakt in de behandeling van COPDAstma en andere long gerelateerde klachten. Tijdens het beweegprogramma werkt u samen met de fysiotherapeut om gezond en verantwoord te bewegen. Het programma heeft als doel het ervaren van minder benauwdheid, meer uithoudingsvermogen en een verbetering in kwaliteit van het dagelijks leven.

Behandelverloop

Er kan op verschillende manieren aangemeld worden voor longrevalidatie, bijvoorbeeld via de huisarts of longarts. Het is wel van belang dat er een longfunctietest is gedaan en dat u een verwijsbrief hebt van uw behandelend specialist.

In het eerste uitgebreide intakegesprek met uw fysiotherapeut bekijkt u samen welke hinder u in het dagelijkse leven van uw longaandoening ondervindt. Er wordt tevens uitgebreid gevraagd naar uw belastings- en belastbaarheidspatroon (wat doet u over een dag aan activiteiten en rust). Het is belangrijk om een goed overzicht te krijgen van uw klachten tijdens verschillende activiteiten.

In de tweede afspraak worden er verschillende testen afgenomen. Er wordt gekeken wat uw hulpvraag is en welke behandeling het best bij u past. Nadat er over deze zaken duidelijkheid is verkregen, worden er, in overleg, behandeldoelen opgesteld en wordt er een behandelplan gemaakt.

De meest voorkomende behandeldoelen bij mensen met longproblemen

  • bevorderen van de mucusklaring (ophoesten)
  • verbeteren van het inspanningsvermogen
  • verminderen van dyspneu (kortademigheid)
  • verbeteren van kwaliteit van het dagelijks leven

Gedurende de behandeling houdt de fysiotherapeut uw vorderingen nauwlettend in de gaten en wanneer de behandeldoelen behaald zijn, informeert uw fysiotherapeut u over de mogelijkheden van nazorg om de behaalde effecten te behouden.

Effectieve behandeling van uw klachten!

Daarom Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Kortere behandeltijd

Snellere resultaten

Contract met alle zorgverzekeraars

Ook zonder doorverwijzing direct geholpen

Afspraak binnen 24 uur

Vertrouwd door velen

Een maand geleden kwam ik terecht bij Fysio Iburg met een liesblessure. Hier loop ik al een jaar mee rond, verschillende behandelingen geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Na echter 3 behandelingen bij Arnold waren mijn klachten verdwenen. Ik ben de praktijk daarom zeer dankbaar voor hun kundige behandelingen. Hierdoor kan ik weer sporten zoals voorheen!
Milan Frenk
Super goed en kundig geholpen door Kate. Had een schouderblessure. Goeie oefeningen meegekregen en na een paar weken blessure/pijn vrij. Wel de oefeningen blijven doen om de schouder sterk te houden. Fysio Iburg Rotterdam zou ik aanraden.
Frank van Hemert
Super behandeling gehad van Farid. Kwam binnen met flinke rug- en schouderpijn, combinatie van dry needling en ouderwets kraken, volgende dag ging het alweer veel beter. Super!
Eelco Schuller
Heel erg goed en professioneel van al langdurig bestaande heupklachten afgeholpen. Duidelijke uitleg en vriendelijke prettige behandelaar. Korte wachttijden.
Antoine van Nassau
Vanwege het vele thuiswerken, slechte houding en stress had ik veel last van mijn schouder en nek. Samen met Fysio Iburg heb ik een plan gemaakt, waarin behandeling en oefeningen binnen een korte termijn hebben gezorgd voor enorm veel verbetering. Ik ben zeer tevreden!
Loes Groenendijk
Sinds ik onder behandeling ben bij deze praktijk ben ik sneller hersteld van me blessures, dan bij vorige fysiotherapeuten. Zeer gespecialiseerde mensen die veel verschillende soorten behandelingen geven, voor elke blessure een bijpassende behandeling. Een echte aanrader!
Maxine Sapulette

Afspraak met onze fysiotherapie maken

Uitgelichte specialisaties van onze fysiotherapie

Manuele Therapie

Het verbeteren van de bewegingsvrijheid, afname van pijn en het verbeteren van uw houding.

Dry Needling

Door middel van een speciale techniek worden triggerpoints aangeprikt en raken op die manier snel ontspannen.

Shockwave

Aanvullende therapievorm die wordt toegepast bij zeer geconcentreerde, lokale pijnklachten.

Sportfysiotherapie

Creëren van de juiste voorwaarden om te kunnen voldoen aan de eisen die vanuit de sport worden gevraagd.

Hardloopanalyse

Door een goede hardlooptechniek aan te leren kunnen klachten verminderd en/of voorkomen worden.

Echografie

Hoogfrequente geluidsgolven worden het lichaam ingestuurd en door het onderliggende weefsel teruggekaatst.