Effectieve behandeling van uw golf- of tennisarm

Succes middels combinatie van verschillende behandelmethoden

Succes middels combinatie van verschillende behandelmethoden

Hoewel veelal gedacht wordt dat een tennisarm (epicondylitis lateralis) alleen met rust geneest is een tennisarm is wel degelijk een te behandelen klacht. Fysiotherapie Iburg behandelt al vanaf 1995 succesvol cliënten met deze klacht. De behandeling is volgens Fysiotherapie Iburg in 90 procent van de gevallen, naast behandeling op de pijnlijke plek, een behandeling van spieren en gewrichten die binnen hetzelfde behandelgebied vallen. Dit betekent dat ook de nek, schouders en pols behandeld dienen te worden. Een brede oriëntatie en aanpak blijkt goede resultaten te geven.

Bij een tennisarm is er sprake van overbelasting ter hoogte van de zogenaamde ‘polsstrekkers’: een pijnlijke aanhechting van één of meerdere pezen aan de buiten- bovenkant van de elleboog. Soms zit de overbelasting aan de binnen-/onderzijde van de elleboog. In dit geval is er sprake van een golferelleboog of golfersarm. Naast lokale pijn kan er ook pijn zijn ter hoogte van de pols en neemt deze toe bij onder andere het leveren van kracht en tillen.

Allereerst vindt een inventarisatie en een onderzoek plaats naar de oorzaak van uw klacht. Wanneer blijkt dat u een tennisarm/golfarm hebt, wordt in overleg een behandelplan opgesteld. Vervolgens legt de behandelend fysiotherapeut uit welke behandeling er plaatsvindt.

Veel gebruikte behandelmethodes bij tennis- of golf(ers)arm

Echografie
Manuele Therapie
Dry Needling
Shockwave
Myofasciale Technieken
Easy Taping
Oefentherapie/Revalidatie

Bij Fysiotherapie Iburg is de behandeling middels een combinatie van verschillende behandelmethoden en specialisaties een succes gebleken.

Onder deze klacht valt ook: tenniselleboog, epicondylitis lateralis, golfelleboog, golfersarm