Effectieve behandeling tegen hoofdpijn

90 tot 95 procent van de mensen heeft wel eens last van hoofdpijn. Meestal gaat het hierbij om een onschuldige klacht, maar soms kan het dusdanig vervelend worden dat hoofdpijn het dagelijks leven flink belemmert. Laat u in dit geval behandelen met fysio- of manuele therapie.
Fysiotherapeut specialist Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Afspraak Fysiotherapie Iburg

Binnen 24 uur een behandeling

Nieuwste technieken fysiotherapieI iburg

Behandeling volgens nieuwste technieken

Goed van uw klachten af

U kunt terecht van maandag t/m donderdag (7:30 tot 21:00 uur), vrijdag (7:30 tot 18:00 uur) en zaterdag (8:00 tot 16:00 uur). Wij hebben een goed bereikbare fysiotherapie in Rotterdam, Hillegersberg-Terbregge, en Kralingen.  

Fysiotherapie Iburg heeft met alle zorgverzekeraars een contract. U wordt ook zonder verwijzing van uw huisarts en/of specialist direct geholpen.
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandFysiotherapie Iburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Fysiotherapie Iburg staat al vanaf 1993 voor kwaliteit. Kwaliteit in behandeling, professionaliteit en communicatie. Zo helpen wij onze klanten snel en effectief van hun klachten af.

Effectieve behandeling tegen hoofdpijn bij Fysiotherapie Iburg in Rotterdam

Hoofdpijn is een veelvoorkomende klacht waaraan diverse oorzaken ten grondslag kunnen liggen. Ongeveer 90 tot 95 procent van de mensen heeft wel eens last van hoofdpijn. Hoofdpijn kan worden ervaren als kloppend, bonkend, stekend of zeurend en kan zeer hinderlijk zijn in het dagelijks functioneren. Een veelvoorkomende vorm van hoofdpijn is (spier)spanningshoofdpijn. Overmatige spanning in de nek– of gelaatsspieren wordt veelal toegeschreven aan deze vorm van hoofdpijn. Naast fysieke aspecten als toegenomen spierspanning kunnen ook psychologische aspecten een rol spelen, zoals stress, angst en depressie.

Soorten hoofdpijn

U kunt allerlei vormen van hoofdpijn ervaren. Bij (spier)spanningshoofdpijn, cervicogene hoofdpijn en sommige vormen van migraine kan manuele therapie erg goed helpen. Daarnaast zijn er ook nog clusterhoofdpijn en medicatie-afhankelijke hoofdpijn. Neem in dit geval contact op om te kijken welke behandeling voor u het meest effectief zal zijn.

Spierspanningshoofdpijn

Spierspanningshoofdpijn hoeft niet te betekenen dat u daadwerkelijk gespannen bent. Het kan namelijk ook voorkomen dat bijvoorbeeld de nekspieren gespannen zijn.

Bij spierspanningshoofdpijn zijn vaak de volgende klachten van toepassing:

 • Het gevoel van een strakke band om het hoofd
 • Een doffe, drukkende pijn aan twee zijden van het hoofd
 • Aanwezigheid van nekklachten en gespannen spieren in de nek- schouderregio

In het algemeen kunnen standaardactiviteiten normaal worden uitgevoerd zonder dat uw hoofdpijn zal toenemen. Sommige kenmerken van spierspanningshoofdpijn kunnen zelfs bij migraine passen. Daarom wordt het soms ook aanbevolen om een hoofdpijndagboek bij te houden om beter onderscheid tussen de verschillende hoofdpijnsoorten te houden.

Cervicogene hoofdpijn

De term Cervicogene hoofdpijn wordt gebruikt wanneer men spreekt over pijn aan het hoofd die wordt veroorzaakt door één of meerdere structuren van de nek. Dit is samen met migraine een veel voorkomende vorm van hoofdpijn en wordt veel gezien bij personen tussen de 20 en 60 jaar. Cervicogene hoofdpijn ontstaat na schade aan één of meer gewrichten, spieren, ligamenten of zenuwen van de bovenste drie wervels van de nek. De pijn is voelbaar in het hoofd, terwijl de oorzaak van de klacht in de nek ligt.

Bij cervicogene hoofdpijn zijn vaak de volgende klachten van toepassing:

 • De pijn kan onder de schedelrand, ter hoogte van het achterhoofd worden gevoeld met uitstraling naar het voorhoofd
 • Er is sprake van een relatie met nekklachten
 • Bewegingen kunnen de hoofdpijn verergeren

Migraine

Migraine is niet een gewone hoofdpijn, maar het is eigenlijk een hersenaandoening. De gevoeligheid voor migraine komt vaak in families voor en is helaas voor een gedeelte erfelijk. Er zijn daarnaast een aantal dingen die aanvallen uitlokken op vaste momenten. Een migraine wordt herkend aan:

  • Een heftige, bonzende pijn aan een zijde van het hoofd
  • Aanwezigheid van nekklachten en gespannen spieren in de nek- schouderregio
  • Bijverschijnselen zoals misselijkheid en/of braken, overgevoeligheid voor licht en/of geluid komen voor
  • Uw aanval duurt uren tot soms wel dagen
  • Soms treedt een aura op

Aan migraine zelf kan een fysiotherapeut helaas niets doen, maar we kunnen wel uitlokkende factoren verminderen.

Afspraak met een fysiotherapeut maken

De fysiotherapeut kan door middel van een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek nader bepalen of fysiotherapie ingezet kan worden en met welke behandeling u het beste geholpen bent. Hierbij kunt u denken aan algemene fysiotherapie, manuele therapie, dry needling, oefentherapie, myofasciale technieken of een combinatie van deze specialisaties.

Effectieve behandeling van uw klachten!

Daarom Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Kortere behandeltijd

Snellere resultaten

Contract met alle zorgverzekeraars

Ook zonder doorverwijzing direct geholpen

Afspraak binnen 24 uur

Vertrouwd door velen

Een maand geleden kwam ik terecht bij Fysio Iburg met een liesblessure. Hier loop ik al een jaar mee rond, verschillende behandelingen geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Na echter 3 behandelingen bij Arnold waren mijn klachten verdwenen. Ik ben de praktijk daarom zeer dankbaar voor hun kundige behandelingen. Hierdoor kan ik weer sporten zoals voorheen!
Milan Frenk
Super goed en kundig geholpen door Kate. Had een schouderblessure. Goeie oefeningen meegekregen en na een paar weken blessure/pijn vrij. Wel de oefeningen blijven doen om de schouder sterk te houden. Fysio Iburg Rotterdam zou ik aanraden.
Frank van Hemert
Super behandeling gehad van Farid. Kwam binnen met flinke rug- en schouderpijn, combinatie van dry needling en ouderwets kraken, volgende dag ging het alweer veel beter. Super!
Eelco Schuller
Heel erg goed en professioneel van al langdurig bestaande heupklachten afgeholpen. Duidelijke uitleg en vriendelijke prettige behandelaar. Korte wachttijden.
Antoine van Nassau
Vanwege het vele thuiswerken, slechte houding en stress had ik veel last van mijn schouder en nek. Samen met Fysio Iburg heb ik een plan gemaakt, waarin behandeling en oefeningen binnen een korte termijn hebben gezorgd voor enorm veel verbetering. Ik ben zeer tevreden!
Loes Groenendijk
Sinds ik onder behandeling ben bij deze praktijk ben ik sneller hersteld van me blessures, dan bij vorige fysiotherapeuten. Zeer gespecialiseerde mensen die veel verschillende soorten behandelingen geven, voor elke blessure een bijpassende behandeling. Een echte aanrader!
Maxine Sapulette

Afspraak met onze fysiotherapie maken

Uitgelichte specialisaties van onze fysiotherapie

Manuele Therapie

Het verbeteren van de bewegingsvrijheid, afname van pijn en het verbeteren van uw houding.

Dry Needling

Door middel van een speciale techniek worden triggerpoints aangeprikt en raken op die manier snel ontspannen.

Shockwave

Aanvullende therapievorm die wordt toegepast bij zeer geconcentreerde, lokale pijnklachten.

Sportfysiotherapie

Creëren van de juiste voorwaarden om te kunnen voldoen aan de eisen die vanuit de sport worden gevraagd.

Hardloopanalyse

Door een goede hardlooptechniek aan te leren kunnen klachten verminderd en/of voorkomen worden.

Echografie

Hoogfrequente geluidsgolven worden het lichaam ingestuurd en door het onderliggende weefsel teruggekaatst.