Draai draai draaiduizeligheid, daar is wat aan te doen!

Ziet u alles draaien of bewegen? Dan heeft u mogelijk last van draaiduizeligheid. Gelukkig is daar dankzij fysiotherapie vaak wat aan te doen.
Blog gepubliceerd op 3 april 2023

Wat is draaiduizeligheid?

Bij draaiduizeligheid ziet u alles draaien of bewegen. Dit kan zelfs gepaard gaan met misselijkheid en angstig worden. Vaak helpt het om te gaan zitten of liggen tot de duizeligheid over is. Mocht u hier vaker last van krijgen of als u het niet vertrouwt, dan is het aan te raden om contact met uw huisarts op te nemen. De huisarts kan u vervolgens doorverwijzen naar een fysiotherapeut bij u in de buurt. Bij Fysiotherapie Iburg in Rotterdam kan u zelfs zonder doorverwijzing bij ons terecht voor een afspraak. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Kenmerken van draaiduizeligheid

Bij draaiduizeligheid heeft u het gevoel dat de wereld om u heen draait.

  • Draaiduizeligheid ontstaat acuut en is vaak van korte duur (meestal hooguit 1 minuut)
  • Klachten ontstaan wanneer uw hoofd snel van houding verandert
  • U voelt u misselijk en moet daardoor soms overgeven
  • U voelt u onzeker

Wat is de oorzaak van draaiduizeligheid?

De medische benaming voor draaiduizeligheid is Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid, ook wel BPPD genoemd. Positieduizeligheid is een heftige maar kortdurende draaiduizeligheid wanneer uw hoofd snel van houding verandert. Dit kan bijvoorbeeld bij vooroverbuigen, achteromkijken of draaien in bed. De exacte oorzaak van draaiduizeligheid is niet bekend, maar het probleem ligt in het evenwichtsorgaan. Doordat dit orgaan niet goed functioneert, ontstaat de draaiduizeligheid die u als vervelend ervaart. Meestal gaat deze draaiduizeligheid samen met een typerende beweging van de ogen. Met speciale fysiotherapie is deze vorm van duizeligheid goed te verhelpen.

Beste behandeling tegen draaiduizeligheid

Bij Fysiotherapie Iburg durven we te stellen dat we de beste behandelingen tegen duizeligheid hebben. Wij staan voor kwaliteit en hebben BIG-geregistreerde fysiotherapeuten.

U kunt terecht van maandag t/m donderdag (7:30 tot 21:00 uur) en vrijdag (7:30 tot 18:00 uur). Wij hebben een goed bereikbare fysiotherapie in Rotterdam, Hillegersberg-Terbregge, en Kralingen.

Vergoeding van de fysiotherapie bij draaiduizeligheid

Fysiotherapie Iburg heeft met alle zorgverzekeraars, behalve met Zorg en Zekerheid, een contract. U wordt ook zonder verwijzing van uw huisarts en/of specialist direct geholpen.

 
Team Fysiotherapie Iburg

Maak een afspraak met Fysiotherapie Iburg

Voor welke locatie in Rotterdam wilt u een afspraak?
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandFysiotherapie Iburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Alles wat u moet weten over meniscusletsel

De meniscus is een kraakbeenachtig schijfje in de knie dat als een schokdemper en stabilisator fungeert, waardoor de botten soepel kunnen bewegen en schokken worden geabsorbeerd. Helaas zijn meniscusletsels vrij veelvoorkomend, vooral bij mensen die actief zijn in sporten die draaiende bewegingen van de knie vereisen.

Lees verder »
kruisband revalidatie fysiotherapie iburg

Alles wat u moet weten over slijmbeursontsteking in de knie

Slijmbeursontsteking in de knie, ook wel bekend als kniebursitis, is een veelvoorkomende aandoening die vaak pijn en ongemak veroorzaakt. In deze blog gaan we dieper in op wat slijmbeursontsteking in de knie precies is, wat de symptomen zijn, mogelijke oorzaken en behandelingsopties om u te helpen begrijpen hoe u met deze aandoening kunt omgaan.

Lees verder »
Manuele therapie fysiotherapie Iburg

Pijn in heup: oorzaken, symptomen en behandeling

Als u last heeft van pijn in uw heup, kan dat uw dagelijkse activiteiten flink verstoren. Pijn in de heup kan verschillende oorzaken hebben, variërend van overbelasting tot heupartrose. In dit artikel gaan we dieper in op de symptomen, oorzaken en behandelingen van pijn in de heup.

Lees verder »