Draai draai draaiduizeligheid, daar is wat aan te doen!

Ziet u alles draaien of bewegen? Dan heeft u mogelijk last van draaiduizeligheid. Gelukkig is daar dankzij fysiotherapie vaak wat aan te doen.
Blog gepubliceerd op 3 april 2023

Wat is draaiduizeligheid?

Bij draaiduizeligheid ziet u alles draaien of bewegen. Dit kan zelfs gepaard gaan met misselijkheid en angstig worden. Vaak helpt het om te gaan zitten of liggen tot de duizeligheid over is. Mocht u hier vaker last van krijgen of als u het niet vertrouwt, dan is het aan te raden om contact met uw huisarts op te nemen. De huisarts kan u vervolgens doorverwijzen naar een fysiotherapeut bij u in de buurt. Bij Fysiotherapie Iburg in Rotterdam kan u zelfs zonder doorverwijzing bij ons terecht voor een afspraak. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Kenmerken van draaiduizeligheid

Bij draaiduizeligheid heeft u het gevoel dat de wereld om u heen draait.

  • Draaiduizeligheid ontstaat acuut en is vaak van korte duur (meestal hooguit 1 minuut)
  • Klachten ontstaan wanneer uw hoofd snel van houding verandert
  • U voelt u misselijk en moet daardoor soms overgeven
  • U voelt u onzeker

Wat is de oorzaak van draaiduizeligheid?

De medische benaming voor draaiduizeligheid is Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid, ook wel BPPD genoemd. Positieduizeligheid is een heftige maar kortdurende draaiduizeligheid wanneer uw hoofd snel van houding verandert. Dit kan bijvoorbeeld bij vooroverbuigen, achteromkijken of draaien in bed. De exacte oorzaak van draaiduizeligheid is niet bekend, maar het probleem ligt in het evenwichtsorgaan. Doordat dit orgaan niet goed functioneert, ontstaat de draaiduizeligheid die u als vervelend ervaart. Meestal gaat deze draaiduizeligheid samen met een typerende beweging van de ogen. Met speciale fysiotherapie is deze vorm van duizeligheid goed te verhelpen.

Beste behandeling tegen draaiduizeligheid

Bij Fysiotherapie Iburg durven we te stellen dat we de beste behandelingen tegen duizeligheid hebben. Wij staan voor kwaliteit en hebben BIG-geregistreerde fysiotherapeuten.

U kunt terecht van maandag t/m donderdag (7:30 tot 21:00 uur) en vrijdag (7:30 tot 18:00 uur). Wij hebben een goed bereikbare fysiotherapie in Rotterdam, Hillegersberg-Terbregge, en Kralingen.

Vergoeding van de fysiotherapie bij draaiduizeligheid

Fysiotherapie Iburg heeft met alle zorgverzekeraars, behalve met Zorg en Zekerheid, een contract. U wordt ook zonder verwijzing van uw huisarts en/of specialist direct geholpen.

 
Team Fysiotherapie Iburg

Maak een afspraak met Fysiotherapie Iburg

Voor welke locatie in Rotterdam wilt u een afspraak?
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandFysiotherapie Iburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
rugklachten-fysiotherapie-iburg-hillegersberg

Rugklachten voorkomen

Wilt u rugklachten voorkomen en een gezonde werkhouding behouden? Dan bent u op de juiste plek beland! In ons nieuwste blog bij Fysiotherapie Iburg Rotterdam delen we waardevolle inzichten over het belang van een goede houding en ergonomie. We duiken dieper in op hoe een ergonomisch ingerichte werkplek kan bijdragen aan het voorkomen van rugklachten en het bevorderen van algemeen welzijn.

Lees verder »
Oefentherapie knie fysio Iburg

Succesvolle Revalidatie na Knieprothese

Een knieprothese kan een levensveranderende ingreep zijn, en een effectieve revalidatie is essentieel voor een snel herstel en het terugwinnen van optimale mobiliteit. In deze blog delen we informatie en tips om u te informeren over wat er bij een succesvolle revalidatie na knieprothese komt kijken.

Lees verder »
Hardloopanalyse locatie Iburg fysio atletiekvereniging PAC Kralingen

Het belang van goede ademhalingstechnieken

In deze blog verdiepen we ons in de verschillende ademhalingstechnieken. We bespreken de diverse methoden, de voordelen ervan en hoe ze een positieve invloed kunnen hebben op stressvermindering, sportprestaties, ontspanning en algemeen welzijn.

Lees verder »