Draai draai draaiduizeligheid, daar is wat aan te doen!

Ziet u alles draaien of bewegen? Dan heeft u mogelijk last van draaiduizeligheid. Gelukkig is daar dankzij fysiotherapie vaak wat aan te doen.
Blog gepubliceerd op 3 april 2023

Wat is draaiduizeligheid?

Bij draaiduizeligheid ziet u alles draaien of bewegen. Dit kan zelfs gepaard gaan met misselijkheid en angstig worden. Vaak helpt het om te gaan zitten of liggen tot de duizeligheid over is. Mocht u hier vaker last van krijgen of als u het niet vertrouwt, dan is het aan te raden om contact met uw huisarts op te nemen. De huisarts kan u vervolgens doorverwijzen naar een fysiotherapeut bij u in de buurt. Bij Fysiotherapie Iburg in Rotterdam kan u zelfs zonder doorverwijzing bij ons terecht voor een afspraak. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Kenmerken van draaiduizeligheid

Bij draaiduizeligheid heeft u het gevoel dat de wereld om u heen draait.

  • Draaiduizeligheid ontstaat acuut en is vaak van korte duur (meestal hooguit 1 minuut)
  • Klachten ontstaan wanneer uw hoofd snel van houding verandert
  • U voelt u misselijk en moet daardoor soms overgeven
  • U voelt u onzeker

Wat is de oorzaak van draaiduizeligheid?

De medische benaming voor draaiduizeligheid is Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid, ook wel BPPD genoemd. Positieduizeligheid is een heftige maar kortdurende draaiduizeligheid wanneer uw hoofd snel van houding verandert. Dit kan bijvoorbeeld bij vooroverbuigen, achteromkijken of draaien in bed. De exacte oorzaak van draaiduizeligheid is niet bekend, maar het probleem ligt in het evenwichtsorgaan. Doordat dit orgaan niet goed functioneert, ontstaat de draaiduizeligheid die u als vervelend ervaart. Meestal gaat deze draaiduizeligheid samen met een typerende beweging van de ogen. Met speciale fysiotherapie is deze vorm van duizeligheid goed te verhelpen.

Beste behandeling tegen draaiduizeligheid

Bij Fysiotherapie Iburg durven we te stellen dat we de beste behandelingen tegen duizeligheid hebben. Wij staan voor kwaliteit en hebben BIG-geregistreerde fysiotherapeuten.

U kunt terecht van maandag t/m donderdag (7:30 tot 21:00 uur) en vrijdag (7:30 tot 18:00 uur). Wij hebben een goed bereikbare fysiotherapie in Rotterdam, Hillegersberg-Terbregge, en Kralingen.

Vergoeding van de fysiotherapie bij draaiduizeligheid

Fysiotherapie Iburg heeft met alle zorgverzekeraars, behalve met Zorg en Zekerheid, een contract. U wordt ook zonder verwijzing van uw huisarts en/of specialist direct geholpen.

 
Team Fysiotherapie Iburg

Maak een afspraak met Fysiotherapie Iburg

Voor welke locatie in Rotterdam wilt u een afspraak?
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandFysiotherapie Iburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
tennisarm iburg fysio

Alles wat u moet weten over een tennisarm

Nog nooit getennist en toch een tennisarm, dat is heel goed mogelijk. Een tennisarm is een blessure aan de elleboog, welke bij ongeveer 2 procent van de bevolking voorkomt. Men spreekt ook wel tennis elleboog of in het latijn is het de epicondylitis lateralis. Als u tussen de 35 en 50 bent heeft u zelfs nog meer kans op een tennisarm.

Lees verder »
Shockwave achillespees fysio Iburg

Richtlijnen voor achillespeespijn

Een ontsteking van de achillespees komt vaak voor bij hardlopers. In 2020 is er een nieuwe richtlijn uitgekomen die zich richt op wat volgens de huidige maatstaven de beste behandeling is voor mensen met achillespeespijn. In dit artikel informeren we u hier graag verder over.

Lees verder »