Hijama Cupping

Hijama: Een traditionele behandelwijze voor hedendaagse gezondheidsproblemen Hijama, ook bekend als cupping, is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die al meer dan 4000 jaar wordt toegepast. Dit proces helpt bij het verlichten van stagnaties in de meridianen en bevordert de algehele gezondheid.
Blog gepubliceerd op 18 juli 2024

Hijama: Een traditionele behandelwijze voor hedendaagse gezondheidsproblemen

Hijama, ook bekend als cupping, is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die al meer dan 4000 jaar wordt toegepast. De term “hajm” betekent “zuigen” in het Arabisch en verwijst naar de techniek waarbij een cup op specifieke delen van het lichaam wordt geplaatst om een vacuüm te creëren. Dit proces helpt bij het verlichten van stagnaties in de meridianen en bevordert de algehele gezondheid.

Wat is Hijama?

Hijama is een therapeutische behandeling die zich richt op het verwijderen van dode bloedcellen en het ontgiften van het lichaam. Door deze therapie worden schadelijke stoffen, zoals zuren en gifstoffen, uit het lichaam verwijderd. Deze stoffen kunnen de doorstroming van essentiële elementen zoals zuurstof, voedingsstoffen, vocht, mineralen, vitaminen, enzymen, hormonen en antilichamen belemmeren. Hierdoor ontstaan veel gezondheidsproblemen doordat het bloed bepaalde delen van het lichaam niet optimaal kan bereiken.

Hoe werkt Hijama cupping?

Tijdens een hijama-behandeling worden cups vacuüm gezogen op specifieke plekken van het lichaam, wat de doorbloeding stimuleert en gifstoffen verwijdert. Dit proces zorgt ervoor dat bloed beter naar de behandelde delen van het lichaam kan stromen, waardoor cellen, weefsels en organen op een optimaal niveau kunnen functioneren. Dit versterkt het immuunsysteem en verbetert de algehele weerstand tegen ziektes. Hijama biedt een natuurlijke detox voor zowel lichaam als geest!

Verbeter uw gezondheid natuurlijk met Hijama

Ontdek de kracht van deze eeuwenoude therapie voor een gezonder en vitaler leven. Hijama kan helpen om uw gezondheid op een natuurlijke manier te verbeteren door het verwijderen van schadelijke stoffen uit uw lichaam en het bevorderen van een betere doorbloeding.

Hijama is een krachtige en effectieve behandelmethode die kan bijdragen aan het verbeteren van uw gezondheid en welzijn. Of u nu op zoek bent naar een manier om gifstoffen uit uw lichaam te verwijderen, pijn te verlichten, of uw immuunsysteem te versterken, Hijama kan een waardevolle aanvulling zijn op uw gezondheidsroutine.

Is Hijama cupping Pijnlijk?

Hijama kan als gevoelig worden ervaren door de zuigende kracht van de vacuüm cups en de kleine incisies die in de huid worden gemaakt. De behandeling zou echter niet pijnlijk moeten zijn. Hoewel het zien van bloed vaak de indruk wekt dat de behandeling pijnlijk is, is dit meestal niet het geval. Het bloed dat vrijkomt is vaak stroperig en vol met gifstoffen en afvalstoffen, wat helpt bij het ontgiften van het lichaam.

Hijama biedt een natuurlijke manier om uw gezondheid te verbeteren en uw lichaam te ontgiften. Overweeg een hijama-behandeling voor een vitaler en gezonder leven!

Maak een afspraak bij onze fysiotherapie

Als u meer wilt weten over hoe fysiotherapie u kan helpen doormiddel van Hijama cupping, nodigen we u uit om contact met ons op te nemen.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak of meer informatie. Neem de controle terug over uw gezondheid met de juiste ondersteuning en zorg.

Team Fysiotherapie Iburg

Maak een afspraak met Fysiotherapie Iburg

Voor welke locatie in Rotterdam wilt u een afspraak?
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandFysiotherapie Iburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Cupping massage

Cupping massage gevaarlijk?

Mensen vragen zich vaak af of cupping massage gevaarlijk is, of het gezond is, of het pijn doet en waar het goed voor is. Dit is begrijpelijk, want het ziet er indrukwekkend uit. Maar wat is cupping massage precies en waar is het goed voor? We leggen het uit!

Lees verder »
copd corona longrevalidatie iburg fysiotherapie

Optimaal omgaan met longemfyseem: Tips en Advies

Longemfyseem, een vorm van chronische obstructieve longziekte (COPD), kan het dagelijks leven aanzienlijk beïnvloeden. Het is belangrijk om te begrijpen hoe u uw symptomen kunt beheren en uw levenskwaliteit kunt verbeteren. In deze blog delen we waardevolle informatie en praktische tips over hoe u optimaal kunt omgaan met longemfyseem.

Lees verder »
rugklachten-fysiotherapie-iburg-hillegersberg

Rugklachten voorkomen

Wilt u rugklachten voorkomen en een gezonde werkhouding behouden? Dan bent u op de juiste plek beland! In ons nieuwste blog bij Fysiotherapie Iburg Rotterdam delen we waardevolle inzichten over het belang van een goede houding en ergonomie. We duiken dieper in op hoe een ergonomisch ingerichte werkplek kan bijdragen aan het voorkomen van rugklachten en het bevorderen van algemeen welzijn.

Lees verder »
Oefentherapie knie fysio Iburg

Succesvolle Revalidatie na Knieprothese

Een knieprothese kan een levensveranderende ingreep zijn, en een effectieve revalidatie is essentieel voor een snel herstel en het terugwinnen van optimale mobiliteit. In deze blog delen we informatie en tips om u te informeren over wat er bij een succesvolle revalidatie na knieprothese komt kijken.

Lees verder »
×

Heeft u vragen of wilt u direct met ons chatten? Klik op de knop hieronder!

× Hoe kan ik u helpen?