Rugklachten voorkomen

Wilt u rugklachten voorkomen en een gezonde werkhouding behouden? Dan bent u op de juiste plek beland! In ons nieuwste blog bij Fysiotherapie Iburg Rotterdam delen we waardevolle inzichten over het belang van een goede houding en ergonomie. We duiken dieper in op hoe een ergonomisch ingerichte werkplek kan bijdragen aan het voorkomen van rugklachten en het bevorderen van algemeen welzijn.
Blog gepubliceerd op 26 april 2024

Wat is ergonomie?

Ergonomie is de wetenschap van het aanpassen van de werkplek aan de gebruiker, met als doel het verhogen van comfort en het voorkomen van blessures. Een ergonomisch ingerichte werkplek draagt bij aan het ondersteunen van een correcte lichaamshouding en minimaliseert de stress op het lichaam.

De impact van houding op rugklachten

Een slechte houding kan leiden tot overbelasting van de rugspieren en de wervelkolom, wat resulteert in pijn en ongemak, en op lange termijn zelfs in chronische rugklachten. Een correcte houding houdt de wervelkolom in een neutrale positie en verdeelt de druk gelijkmatig over de rug, nek en schouders.

Tips voor een betere houding en ergonomie:

Bij Fysiotherapie Iburg Rotterdam begrijpen we als geen ander het belang van een gezonde rug en een goede houding. Onze ervaren fysiotherapeuten staan klaar om u te adviseren en te ondersteunen bij het verbeteren van uw houding en het optimaliseren van u werkplek, zodat u een gezonde rug kunt behouden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

We hopen dat deze uitgebreide tips u helpen om rugklachten te verminderen of te voorkomen. Blijf onze blog volgen voor meer inzichten en adviezen van onze experts!

Team Fysiotherapie Iburg

Maak een afspraak met Fysiotherapie Iburg

Voor welke locatie in Rotterdam wilt u een afspraak?
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandFysiotherapie Iburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Oefentherapie knie fysio Iburg

Succesvolle Revalidatie na Knieprothese

Een knieprothese kan een levensveranderende ingreep zijn, en een effectieve revalidatie is essentieel voor een snel herstel en het terugwinnen van optimale mobiliteit. In deze blog delen we informatie en tips om u te informeren over wat er bij een succesvolle revalidatie na knieprothese komt kijken.

Lees verder »
Hardloopanalyse locatie Iburg fysio atletiekvereniging PAC Kralingen

Het belang van goede ademhalingstechnieken

In deze blog verdiepen we ons in de verschillende ademhalingstechnieken. We bespreken de diverse methoden, de voordelen ervan en hoe ze een positieve invloed kunnen hebben op stressvermindering, sportprestaties, ontspanning en algemeen welzijn.

Lees verder »