Zitten wordt steeds lastiger voor mij, ik heb pijn diep in mijn heup

Wat zijn de oorzaken van diepe heuppijn, welke behandelplannen zijn er en hoe zorg ik voor een goed herstel? Lees snel verder. Wordt zitten steeds lastiger voor u? Dan is het belangrijk dat u snel contact opneemt. Zo kunnen we samen verdere schade voorkomen.
Blog gepubliceerd op 23 januari 2023

Wat zijn de oorzaken van diepe heuppijn?

Diepe heuppijn en pijn in de bil kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Dit kan variëren van artritis tot een hernia van de tussenwervelschijf. Omdat de oorzaak van deze pijn zo divers kan zijn, is het belangrijk om een gespecialiseerde fysiotherapeut te raadplegen. Deze kan helpen om een goede diagnose te stellen, de oorzaak van de pijn te achterhalen en een gepaste behandeling te bieden.

Grondig lichamelijk onderzoek

Fysiotherapie Iburg biedt een breed scala aan behandelopties voor diepe heuppijn en pijn in de bil. Een van de eerste stappen die een fysiotherapeut zal nemen, is het uitvoeren van een grondig lichamelijk onderzoek om de oorzaak van de pijn te achterhalen. Dit kan bijvoorbeeld een bewegingsanalyse van de heup en de rug omvatten, evenals het uitvoeren van specifieke testen om de wervelkolom, spieren en gewrichten te evalueren.

Behandelplan

Nadat de oorzaak van de pijn is vastgesteld, kan de fysiotherapeut een behandelplan opstellen dat is afgestemd op de specifieke behoeften van de patiënt. Dit kan een combinatie van verschillende technieken omvatten, zoals:

  • Advies over veranderde levensstijl: aanpassing van uw dagelijkse belasting, activiteiten, uw werkomgeving, of zelfs uw slaaphouding kan helpen om de klacht te verminderen en te voorkomen dat de klachten terugkomen.
  • Oefentherapie: gerichte oefeningen om de spieren en gewrichten te versterken en te stabiliseren. 
  • Dry needling: een techniek waarbij dunne naaldjes in specifieke spieren worden geplaatst om spierspanning te verminderen en pijn te verlichten.
  • Myofasciale technieken: massagetechnieken die gericht zijn op het verminderen van knopen en verhardingen in de spieren.
  • Shockwave therapie: Een techniek waarbij drukgolven worden gebruikt om het weefselherstel te bevorderen.
  • Daarnaast kan echografie worden ingezet om een diagnose te stellen. Dit is een beeldvormende techniek die wordt gebruikt om de structuur van de weefsels te bekijken, zoals spieren, gewrichten en pezen. 

Zorgvuldig herstel

Fysiotherapie Iburg biedt een persoonlijke benadering en werkt samen met de patiënt om het beste behandelplan op te stellen. Door regelmatige controles en evaluatie, kan de fysiotherapeut zorgen dat de behandeling aangepast wordt aan de veranderde situatie van de patiënt.

In sommige gevallen, kan de fysiotherapeut via de huisarts ook verwijzen naar een specialist, zoals een orthopedisch chirurg of een reumatoloog. 

Heb ik een fysio nodig?

Al met al; fysiotherapie is een effectieve behandeloptie voor diepe heuppijn en pijn in de bil. Door middel van een grondig onderzoek en een persoonlijk behandelplan, kan fysiotherapie Iburg helpen om de oorzaak van de pijn te achterhalen en de symptomen te verminderen, zodat patiënten weer kunnen genieten van een actieve en pijnloze levensstijl.

Wordt zitten dus steeds lastiger voor u en ervaart u pijn diep in uw heup? Dan is het belangrijk dat u snel contact opneemt. Zo kunnen we samen verdere schade voorkomen.

Team Fysiotherapie Iburg

Maak een afspraak met Fysiotherapie Iburg

Voor welke locatie in Rotterdam wilt u een afspraak?
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandFysiotherapie Iburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
rugklachten-fysiotherapie-iburg-hillegersberg

Rugklachten voorkomen

Wilt u rugklachten voorkomen en een gezonde werkhouding behouden? Dan bent u op de juiste plek beland! In ons nieuwste blog bij Fysiotherapie Iburg Rotterdam delen we waardevolle inzichten over het belang van een goede houding en ergonomie. We duiken dieper in op hoe een ergonomisch ingerichte werkplek kan bijdragen aan het voorkomen van rugklachten en het bevorderen van algemeen welzijn.

Lees verder »
Oefentherapie knie fysio Iburg

Succesvolle Revalidatie na Knieprothese

Een knieprothese kan een levensveranderende ingreep zijn, en een effectieve revalidatie is essentieel voor een snel herstel en het terugwinnen van optimale mobiliteit. In deze blog delen we informatie en tips om u te informeren over wat er bij een succesvolle revalidatie na knieprothese komt kijken.

Lees verder »
Hardloopanalyse locatie Iburg fysio atletiekvereniging PAC Kralingen

Het belang van goede ademhalingstechnieken

In deze blog verdiepen we ons in de verschillende ademhalingstechnieken. We bespreken de diverse methoden, de voordelen ervan en hoe ze een positieve invloed kunnen hebben op stressvermindering, sportprestaties, ontspanning en algemeen welzijn.

Lees verder »