Beste behandeling bij pijn in de voet

De voet is een complex lichaamsonderdeel dat dagelijks wordt belast. Bijna iedereen heeft daardoor weleens last van pijn in de voet. Het kan overgaan door de (loop)belasting te verlagen. Zodra de pijn erger wordt, is het belangrijk om langs uw fysiotherapeut te gaan. Zo kunnen ergere complicaties worden beperkt.
Fysiotherapeut specialist Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Afspraak Fysiotherapie Iburg

Binnen 24 uur een behandeling

Nieuwste technieken fysiotherapieI iburg

Behandeling volgens nieuwste technieken

Goed van uw klachten af

U kunt terecht van maandag t/m donderdag (7:30 tot 21:00 uur), vrijdag (7:30 tot 18:00 uur) en zaterdag (8:00 tot 16:00 uur). Wij hebben een goed bereikbare fysiotherapie in Rotterdam, Hillegersberg-Terbregge, en Kralingen.  

Fysiotherapie Iburg heeft met alle zorgverzekeraars een contract. U wordt ook zonder verwijzing van uw huisarts en/of specialist direct geholpen.
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandFysiotherapie Iburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Fysiotherapie Iburg staat al vanaf 1993 voor kwaliteit. Kwaliteit in behandeling, professionaliteit en communicatie. Zo helpen wij onze klanten snel en effectief van hun klachten af.

Beste behandeling bij pijn in de voet bij Fysiotherapie Iburg in Rotterdam

De voet is een complex lichaamsonderdeel dat bestaat uit 26 botjes, 33 gewrichtjes en nog veel meer spieren en banden. Doordat de voet dagelijks wordt belast, ervaart bijna iedereen weleens pijn in de voet. Zodra deze pijn erger wordt, is het belangrijk om snel contact met uw fysiotherapeut op te nemen. Zo kan verdere schade of complicaties worden beperkt.

Klachten bij pijn in de voet

U kan meerdere pijnklachten in de voet ervaren. Soms is de pijn aan de zijkant, maar vaker is de pijn aan de onderkant. Daarnaast kan u pijn in uw wreef of voetboog ervaren. Andere klachten kunnen zijn:

  • Hielspoor – Stekende, brandende pijn onder de hiel. De pijn ervaart u vooral bij het opstarten.
  • Ontsteking van de sesambeentjes (Sesamoiditis) – Pijn onder het grote teengewricht.
  • Morbus Köhler 2 – Pijn onder de bal van de voet bij kinderen. Hierbij is de voorvoet gezwollen.
  • Metatarsalgie – Pijn onder de voorvoet.
  • Artrose – Pijn en stijfheid in het gewricht, vooral bij het opstaan.

Oorzaken van voetklachten

Pijn in de voet kan ontstaan door bijvoorbeeld sport, langdurige overbelasting of artrose. Bij sporters komt de overlastingsblessure fasciitis plantaris regelmatig voor. De voetzoolpees, die de hak met de voorvoet verbindt, geeft klachten op de aanhechtingsplek. Hielspoor ontstaat door een irritatie in de peesplaat. De aanhechting van deze pees zit bij het bot. Door overbelasting of irritatie komt er een verhoogde druk op dit bot te staan. Pijn in de voet kan ook worden veroorzaakt door een zenuwbeknelling (mortons neuralgie). Wanneer iemand ouder wordt, kan er ook artrose ontstaan. Bij artrose verandert het kraakbeen in een gewricht. Dit veroorzaakt pijn en stijfheid in het gewricht, vooral bij het opstaan.

Pijn in de voet behandelen

Soms helpt het al om op goede stevige schoenen te lopen. Wanneer dit niet helpt of de pijn erger wordt, dan is specialistische behandeling van de voet een belangrijk onderdeel in het herstel. Bij Fysiotherapie Iburg maken we gebruik van de beste behandeltechnieken en shockwave therapie.

Effectieve behandeling van uw klachten!

Daarom Fysiotherapie Iburg

Specialisten onder één dak

Kortere behandeltijd

Snellere resultaten

Contract met alle zorgverzekeraars

Ook zonder doorverwijzing direct geholpen

Afspraak binnen 24 uur

Vertrouwd door velen

Een maand geleden kwam ik terecht bij Fysio Iburg met een liesblessure. Hier loop ik al een jaar mee rond, verschillende behandelingen geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Na echter 3 behandelingen bij Arnold waren mijn klachten verdwenen. Ik ben de praktijk daarom zeer dankbaar voor hun kundige behandelingen. Hierdoor kan ik weer sporten zoals voorheen!
Milan Frenk
Super goed en kundig geholpen door Kate. Had een schouderblessure. Goeie oefeningen meegekregen en na een paar weken blessure/pijn vrij. Wel de oefeningen blijven doen om de schouder sterk te houden. Fysio Iburg Rotterdam zou ik aanraden.
Frank van Hemert
Super behandeling gehad van Farid. Kwam binnen met flinke rug- en schouderpijn, combinatie van dry needling en ouderwets kraken, volgende dag ging het alweer veel beter. Super!
Eelco Schuller
Heel erg goed en professioneel van al langdurig bestaande heupklachten afgeholpen. Duidelijke uitleg en vriendelijke prettige behandelaar. Korte wachttijden.
Antoine van Nassau
Vanwege het vele thuiswerken, slechte houding en stress had ik veel last van mijn schouder en nek. Samen met Fysio Iburg heb ik een plan gemaakt, waarin behandeling en oefeningen binnen een korte termijn hebben gezorgd voor enorm veel verbetering. Ik ben zeer tevreden!
Loes Groenendijk
Sinds ik onder behandeling ben bij deze praktijk ben ik sneller hersteld van me blessures, dan bij vorige fysiotherapeuten. Zeer gespecialiseerde mensen die veel verschillende soorten behandelingen geven, voor elke blessure een bijpassende behandeling. Een echte aanrader!
Maxine Sapulette

Afspraak met onze fysiotherapie maken

Uitgelichte specialisaties van onze fysiotherapie

Manuele Therapie

Het verbeteren van de bewegingsvrijheid, afname van pijn en het verbeteren van uw houding.

Dry Needling

Door middel van een speciale techniek worden triggerpoints aangeprikt en raken op die manier snel ontspannen.

Shockwave

Aanvullende therapievorm die wordt toegepast bij zeer geconcentreerde, lokale pijnklachten.

Sportfysiotherapie

Creëren van de juiste voorwaarden om te kunnen voldoen aan de eisen die vanuit de sport worden gevraagd.

Hardloopanalyse

Door een goede hardlooptechniek aan te leren kunnen klachten verminderd en/of voorkomen worden.

Echografie

Hoogfrequente geluidsgolven worden het lichaam ingestuurd en door het onderliggende weefsel teruggekaatst.