Gespecialiseerde (sport)fysiotherapeuten in Rotterdam Hillegersberg & Schoonhoven

De combinatie van de diverse (nieuwe) behandelmethoden, onze expertise en de jarenlange ervaring zorgen ervoor dat sporters na een blessure sneller weer aan de slag kunnen. Ruime openingstijden (ook weekenden en avonden). 010sportfysio.nl is een initiatief van Fysiotherapie Iburg.

Lees meer    Maak een afspraak »     Bekijk onze reviews »
Doelgericht terug op (top)sport niveau!

Onze fysiotherapeuten doen naast een gedegen  fysiotherapeutisch onderzoek ook een analyse van uw sport en naar de eisen die uw sport met zich meebrengt. Zo kunnen de juiste voorwaarden worden gecreëerd om te kunnen voldoen aan de eisen die vanuit de sport worden gevraagd.


(Sport)fysiotherapie op maat

Bij sportfysiotherapie gaat het in hoofdzaak om de belastbaarheid van de sporter of de patiënt weer terug te brengen op het oude niveau van voor de blessure, of nog beter, hoger dan voor die tijd. Het verhogen van de belastbaarheid moet altijd het doel zijn van de behandeling (of de training).


Easy Taping
Easy Taping is een methode die uitgaat van myofasciale sturing met als doel verbetering van de sturing van de spieren en afname van pijnklachten. Er wordt tijdens het tapen uitgegaan van een testsysteem, dwz. dat er gericht wordt getest welke technieken gebruikt moeten worden en in welke richting de tape moet worden aangebracht

Lees meer over Easy Taping

Manuele therapie
Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van gewrichten en anderzijds het verbeteren van houding en bewegingenHiervoor kan de manueel therapeut gebruik maken van een aantal specifieke technieken. De effecten van manuele therapie zijn gericht op verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijnklachten. 

Lees meer over manuele therapie

(Top) sportfysiotherapie
Naast het reguliere fysiotherapeutisch onderzoek zal er ook een analyse van uw sport en de eisen die uw sport met zich mee brengt plaatsvinden. De combinatie van de diverse (nieuwe) behandelmethoden, onze expertise en de jarenlange ervaring zorgen ervoor dat sporters na een blessure sneller weer aan de slag kunnen.

Lees meer over (Top) sportfysiotherapie

(Sport) massage
Zowel een klassieke massage als een sportmassage is zeer geschikt om een snel herstel te bevorderen, bijvoorbeeld na een stressvolle periode of een intensieve (sport) wedstrijd. Massage verminderd pijnklachten en bevordert de doorbloeding van de spieren, hierdoor worden de afvalstoffen sneller afgevoerd uit de spier en ontspant deze zich.

Lees meer over (sport) massage

Dry Needling
Dry needling is een relatief nieuwe behandelmethode in Nederland. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald; er wordt geen vloeistof in de spier gespoten. Bij deze behandeling worden spieren ‘aangeprikt’ die betrokken zijn bij de klacht. Op deze manier raken spieren snel en langdurig ontspannen.

Lees meer over Dry Needling

Hardloopanalyse
Of u nu beginnend of gevorderd hardloper bent, of u net hersteld bent van een blessure of juist een recente (hardloop)blessure heeft opgelopen, u wilt weer vrijuit kunnen lopen. Met de hardloopanalyse wordt er gekeken naar techniek, pasfrequentie, rompstabiliteit en andere belangrijke aspecten die kunnen bijdragen aan het herstellen en voorkomen van klachten.

Lees meer over hardloopanalyse


Indien u aanvullend verzekerd bent worden de kosten vergoed door uw zorgverzekeraar.

Maak nu een afspraak »