Parkinson

Het doel van fysiotherapie bij cliënten met de ziekte van Parkinson is het verbeteren of zoveel mogelijk in stand houden van de kwaliteit van leven door het verbeteren of behouden van zelfstandigheid, veiligheid en welbevinden tijdens en door bewegen.

Als u problemen ervaart bij dagelijkse handelingen zoals lopen, opstaan uit een stoel of omrollen in bed kunt u veel baat hebben bij fysiotherapie. Dit geldt ook wanneer uw conditie minder wordt of als u nek- schouderklachten ervaart. Fysiotherapie kan tevens effectief zijn wanneer u vaker valt of als u geneigd bent om minder te bewegen. Actief blijven heeft een positieve invloed op uw klachten en voorkomt eventuele nieuwe klachten als broze botten of hart- of longproblematiek.

De fysiotherapeuten van fysiotherapie Iburg kijken graag samen met u en/of uw partner of fysiotherapie kan helpen bij de problemen of klachten die u ervaart. Indien fysiotherapie geïndiceerd is kan de behandeling bestaan uit het onderhouden of opbouwen van uw conditie. Ook kan er gewerkt worden aan verbetering van specifieke dagelijkse activiteiten als opstaan uit bed of stoel of het lopen. Belangrijk is dat u goede voorlichting en adviezen krijgt, dit vormt een essentieel onderdeel van de behandeling. Op die manier kunt u op langere termijn, ook zonder uw fysiotherapeut, actief blijven. De adviezen, behandeling en begeleiding wordt afgestemd op uw situatie, afhankelijk van hoe ver de ziekte zich bij heeft ontwikkeld.

Ondanks onze ervaring met Parkinson patiënten, zijn wij op dit moment geen deelnemer aan het Parkinsonnet. Wilt u een aangesloten fysiotherapeut, kijk dan op www.parkinsonnet.nl.

Een afspraak maakt u eenvoudig en snel via het online formulier.