Blogberichten

Onze specialisten helpen u graag. Daarom schrijven wij speciaal voor u informatieve en handige blogberichten.

Slijmbeursontsteking Heup

Slijmbeursontsteking kan aanzienlijk ongemak veroorzaken en uw dagelijkse activiteiten beperken. In dit blogbericht leggen we uit wat een slijmbeursontsteking in de heup precies is, wat de oorzaken zijn en hoe wij u kunnen helpen bij de behandeling van deze vervelende klacht.

Lees verder »

Cupping massage gevaarlijk?

Mensen vragen zich vaak af of cupping massage gevaarlijk is, of het gezond is, of het pijn doet en waar het goed voor is. Dit is begrijpelijk, want het ziet er indrukwekkend uit. Maar wat is cupping massage precies en waar is het goed voor? We leggen het uit!

Lees verder »

Hijama Cupping

Hijama: Een traditionele behandelwijze voor hedendaagse gezondheidsproblemen Hijama, ook bekend als cupping, is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die al meer dan 4000 jaar wordt toegepast. Dit proces helpt bij het verlichten van stagnaties in de meridianen en bevordert de algehele gezondheid.

Lees verder »

Optimaal omgaan met longemfyseem: Tips en Advies

Longemfyseem, een vorm van chronische obstructieve longziekte (COPD), kan het dagelijks leven aanzienlijk beïnvloeden. Het is belangrijk om te begrijpen hoe u uw symptomen kunt beheren en uw levenskwaliteit kunt verbeteren. In deze blog delen we waardevolle informatie en praktische tips over hoe u optimaal kunt omgaan met longemfyseem.

Lees verder »

Rugklachten voorkomen

Wilt u rugklachten voorkomen en een gezonde werkhouding behouden? Dan bent u op de juiste plek beland! In ons nieuwste blog bij Fysiotherapie Iburg Rotterdam delen we waardevolle inzichten over het belang van een goede houding en ergonomie. We duiken dieper in op hoe een ergonomisch ingerichte werkplek kan bijdragen aan het voorkomen van rugklachten en het bevorderen van algemeen welzijn.

Lees verder »

Succesvolle Revalidatie na Knieprothese

Een knieprothese kan een levensveranderende ingreep zijn, en een effectieve revalidatie is essentieel voor een snel herstel en het terugwinnen van optimale mobiliteit. In deze blog delen we informatie en tips om u te informeren over wat er bij een succesvolle revalidatie na knieprothese komt kijken.

Lees verder »

Het belang van goede ademhalingstechnieken

In deze blog verdiepen we ons in de verschillende ademhalingstechnieken. We bespreken de diverse methoden, de voordelen ervan en hoe ze een positieve invloed kunnen hebben op stressvermindering, sportprestaties, ontspanning en algemeen welzijn.

Lees verder »

Alles wat u moet weten over meniscusletsel

De meniscus is een kraakbeenachtig schijfje in de knie dat als een schokdemper en stabilisator fungeert, waardoor de botten soepel kunnen bewegen en schokken worden geabsorbeerd. Helaas zijn meniscusletsels vrij veelvoorkomend, vooral bij mensen die actief zijn in sporten die draaiende bewegingen van de knie vereisen.

Lees verder »

Alles wat u moet weten over slijmbeursontsteking in de knie

Slijmbeursontsteking in de knie, ook wel bekend als kniebursitis, is een veelvoorkomende aandoening die vaak pijn en ongemak veroorzaakt. In deze blog gaan we dieper in op wat slijmbeursontsteking in de knie precies is, wat de symptomen zijn, mogelijke oorzaken en behandelingsopties om u te helpen begrijpen hoe u met deze aandoening kunt omgaan.

Lees verder »

Pijn in heup: oorzaken, symptomen en behandeling

Als u last heeft van pijn in uw heup, kan dat uw dagelijkse activiteiten flink verstoren. Pijn in de heup kan verschillende oorzaken hebben, variërend van overbelasting tot heupartrose. In dit artikel gaan we dieper in op de symptomen, oorzaken en behandelingen van pijn in de heup.

Lees verder »

Alles wat u moet weten over een tennisarm

Nog nooit getennist en toch een tennisarm, dat is heel goed mogelijk. Een tennisarm is een blessure aan de elleboog, welke bij ongeveer 2 procent van de bevolking voorkomt. Men spreekt ook wel tennis elleboog of in het latijn is het de epicondylitis lateralis. Als u tussen de 35 en 50 bent heeft u zelfs nog meer kans op een tennisarm.

Lees verder »

Richtlijnen voor achillespeespijn

Een ontsteking van de achillespees komt vaak voor bij hardlopers. In 2020 is er een nieuwe richtlijn uitgekomen die zich richt op wat volgens de huidige maatstaven de beste behandeling is voor mensen met achillespeespijn. In dit artikel informeren we u hier graag verder over.

Lees verder »

Alles wat u moet weten over echografie

Echografie wordt al vanaf 1960 toegepast en is een techniek die gebruik maakt van een zeer hoog ultrageluid dat terugkaatst op bepaalde structuren van het lichaam. In deze blog leert u alles wat u moet weten over echografie.

Lees verder »

Hakpijn bij hardlopers

Vervelende hak- en hielpijnen komen helaas vaak voor bij hardlopers. Bij klachten aan de onderzijde van de voet ter hoogte van de binnenkant van de hak spreekt men vaak onterecht over hielspoor.
Hielspoor is een verkalking van de aanhechting van de peesplaat op het hielbeen. Dit is te zien op een röntgenfoto. Deze verkalking komt vaak voor op latere leeftijd en wordt gezien als normale aanpassing van het lichaam. Dit hoeft niet tot hakpijn te lijden.

Lees verder »

Alles wat u moet weten over myofasciale pijn

Sinds 15 jaar is Arnold Iburg zich als fysiotherapeut gaan specialiseren in het behandelen van myofasciale pijn en het myofasciale pijnsyndroom. Zijn kennis, ervaring en de meest gestelde vragen van klanten zijn op deze pagina terug te vinden.

Lees verder »
×

Heeft u vragen of wilt u direct met ons chatten? Klik op de knop hieronder!

× Hoe kan ik u helpen?